Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Katkak 10:21, 13 kwi 2014

Witaj Asiu Obejrzałam Twój wątek od dechy do dechy bo inaczej się nie da - nie można się oderwać po prostu Twój ogród jest przepiękny, doskonały, ma tysiące cudownych zakamarków, ślicznych zakątków, a każdy z nich zapiera dech w piersiach. Niesamowita jesteś, że udało Ci się stworzyć takie piękno Jest doskonały, to chyba najlepsze słowo jakie przychodzi mi do głowy. I proszę, nie mów na te urocze alejki spacerniak, bo to słowo kojarzy mi się z... więzieniem , a tak piękne miejsce wymaga jakiejś adekwatnej nazwy, t chociażby alejki do spacerowania właśnie Pozdrawiam, ale na koniec powiedz mi jeszcze jak się nazywa ta urocza trawka z takimi fajnymi pędzelkami na pierwszej stronie Miłej niedzieli. Zazdroszczę (pozytywnie) tak dużej przestrzeni i tak cudownego miejsca
asiach 16:30, 13 kwi 2014

Mam pierwszy domek dla owadów. Zrobiłam, mam. Teraz tylko poproszę męża to jutro, najdalej pojutrze umieści na murze . Wówczas dorobię daszek z kory i będzie początek osiedla z domków jednorodzinnych z zabudowie szeregowej Pozdrawiam
asiach 16:40, 13 kwi 2014

Mariska napisał(a)
Asiu, w tej chwili skończyłam wizytę w Twoim ogrodzie. Jest piękny. A zdjęcia z etapów jego zakładania, to jakbyś dla mnie zrobiła, ja ciągle na początku, a też mam 20 arów. Motywujesz mnie do dalszej pracy. Serdecznie pozdrawiam.

Witaj i dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że te porównania młodym pomogą zobaczyć i przez to uwierzyć , że można Ja zaczynałam podobnie jak każda z Was.
Pozdrawiam serdecznie
asiach 16:53, 13 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Witaj Asiu Obejrzałam Twój wątek od dechy do dechy bo inaczej się nie da - nie można się oderwać po prostu Twój ogród jest przepiękny, doskonały, ma tysiące cudownych zakamarków, ślicznych zakątków, a każdy z nich zapiera dech w piersiach. Niesamowita jesteś, że udało Ci się stworzyć takie piękno Jest doskonały, to chyba najlepsze słowo jakie przychodzi mi do głowy. I proszę, nie mów na te urocze alejki spacerniak, bo to słowo kojarzy mi się z... więzieniem , a tak piękne miejsce wymaga jakiejś adekwatnej nazwy, t chociażby alejki do spacerowania właśnie Pozdrawiam, ale na koniec powiedz mi jeszcze jak się nazywa ta urocza trawka z takimi fajnymi pędzelkami na pierwszej stronie Miłej niedzieli. Zazdroszczę (pozytywnie) tak dużej przestrzeni i tak cudownego miejsca

Witam serdecznie!
Dziękuję za ciepłe słowa. Jednak ten ogród nie jest tak do końca doskonały choć staram się jak mogę i uwijam przy pracy. Co do spacerniaka to rzeczywiście określenie kojarzące się z więzieniem ale jak miałam właśnie takie. Widząc na filmach więźniów pomykających stale w kółko. Tak jest i tu - taki mały żarcik
Co do trawy to jest to rozplenica japońska - bardzo ładna trawa- rośnie w słońcu i szybko się rozrasta.
Polecam. Czytałam twój post do Danusi odnośnie orzecha - sama mam 4 a właściwie 5 bo dwa rosną razem nie mogłam się z żadnym z nich rozstać . To może swojego nie wycinaj
Pozdrawiam
Luckaa 18:37, 13 kwi 2014

Ojej jaki cudowny domek, bedzie pieknie i pożytecznie, owady maja doek i mają gospodarzom już nie przeszkadzac
iwonaal 19:17, 13 kwi 2014

Asiu, zdolna jesteś.
malgorzata_s... 19:44, 13 kwi 2014

Asiu cudny domek Na murze będzie się prezentował znakomicie Jak wszystko się już ułoży i wyschnie to trzeba tylko dołożyć jeszcze wypełnienia bo może wylatywać. Zdolna jesteś No i czytam że będą następne, super
Ivvvona 20:35, 13 kwi 2014

Ależ Ty szybka jesteś - mówisz i masz Bardzo ładny domek, może i ja się skuszę?
asiach 20:38, 13 kwi 2014

Cześć dziewczyny!
Dziękuję za reakcje na mój wpis. Co do moich zdolności wyrzynarki do drewna, młotki itp maszyny nie są mi obce. Jeżeli chodzi o wysychanie i wypadanie to chyba nie grozi bo wszystkie elementy związałam drutem wiązałkowym. Czyli chyba zrobiłam dobrze. Ale gdyby jednak coś się wymsknęło oczywiście uzupełnię. Jak ja robiłam domek mój mąż korygował buka - stojąc na drzewie. A tego ja nie zrobię , bo z moją tuszą po drzewach nie "skikam"
Następne domki dojdą po świętach bo teraz z czasem będzie krucho.
Jaruś przycina buka
asiach 20:51, 13 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)
Ależ Ty szybka jesteś - mówisz i masz Bardzo ładny domek, może i ja się skuszę?

Jak mi coś zaświta a w tym przypadku podpatrzyłam u Gosi - w ogrodzie u cioci - i jestem w stanie to zrobić i nic nie stoi na przeszkodzie to rzeczywiście mówię i mam. Ale jeżeli nie ma takiej możliwości to czekam cierpliwie np. jeżeli coś nie zależy tylko ode mnie, nie miałabym materiału to poczekałabym.
Ale teraz to tylko wolny czas,a czas dzisiaj się znalazł i chęci, a chęci mam dużo
Zaszalałam Już nawet przymierzyliśmy do muru.
Jak będą powieszone dam znać. Chyba w środę jak syn wróci do domu - i tu moja cierpliwość - poczekam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies