Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

bdan 12:02, 12 maj 2014

Wpisuję się raz jeszcze, bo nie wiem dlaczego nie przychodzą mi powiadomienia
Mirella 15:15, 12 maj 2014

Ale mięsa i tak wychodzą smaczne
Poprzednim razem była szyneczka, łosoś i kilka ziemniaczków

Asia, pychotki pokazujesz, to jest to co Tygryski lubią najbardziej też będę wędzić, czekam na piękne słońce, zacznę od ryb, a ogrodem się zachwycam i chłonę jego piękno, i uwielbiam twoje obrazy tworzone obiektywem
Margarete 16:26, 12 maj 2014

Asiu, wpadam z rewizyta, ale wiem - pamietam ze juz na pewno byłam w twoim cudnym ogrodzie, pamiętam te pierwsze fotki porażające zielenią i jakościa trawnika w otoczeniu dojrzałych juz drzew i krzewóa.
Chwaliłas mnie u mnie w watku za moje poczynania ogrodowe - miło mi, ale ty to masz naprawde oazę nie ogród, jak swietnie udało ci sie "odciąc" od sąsiednich budynków, jednoczesnie stworzyc ciekawą przestrzeń u siebie, a te zawijasy scieżek i nasadzeń daja dodatkowy efekt głębi . Podziwiam i gratuluję.

Podpatrzyłam równiez u ciebie Asiu swietne formy strzyzone w tym m.in. jałowca, ja u siebie też mojego starego jałowaca płożącego przrobiłam na "bonsai dla ubogich" ale nie moge doczekac sie takich gęstych i spłaszczonych chmurek na kończach gałęzi jak u ciebie. jaki jest na to sposób ? w czym tkwi tajemnica sukcesu? masz jakies poglądowe fotki z poprzednich okresów? albo jakies rady?
Bede wdzieczna za pomoc, ja w swoim ogrodzie dziłam tak naprawde ogrodowo od ubiegłego roku wieć ani doswiadczeń nie mam duzo a i rosliny jeszcze nie rozrośniete, ale dzieki Ogrodowisku i takim ogrodom jak twój między innymi - wiem dokąd zmierzam......
AgnieszkaW 16:36, 12 maj 2014

Ślicznie pokazujesz swój ogród, ja też lubię robić fotki "z pod brzozowej kurtyny". Masz też modrzewie w formie zwisłej (ja też mam) i widać, że je przycinasz. Ja tnę co roku, by gałązki się zagęszczały, a nie powłóczyły po ziemi. Co to za drzewko obok modrzewia o jasnych listkach? Czy to może glediczja? Pozdrawiam z deszczowo-burzowo-słonecznego Jurajskiego
madeline28 21:27, 12 maj 2014

Dobry wieczór Asiu
asiach 21:43, 12 maj 2014

Margarete napisał(a)
Asiu, wpadam z rewizyta, ale wiem - pamietam ze juz na pewno byłam w twoim cudnym ogrodzie, pamiętam te pierwsze fotki porażające zielenią i jakościa trawnika w otoczeniu dojrzałych juz drzew i krzewóa.
Chwaliłas mnie u mnie w watku za moje poczynania ogrodowe - miło mi, ale ty to masz naprawde oazę nie ogród, jak swietnie udało ci sie "odciąc" od sąsiednich budynków, jednoczesnie stworzyc ciekawą przestrzeń u siebie, a te zawijasy scieżek i nasadzeń daja dodatkowy efekt głębi . Podziwiam i gratuluję.

Podpatrzyłam równiez u ciebie Asiu swietne formy strzyzone w tym m.in. jałowca, ja u siebie też mojego starego jałowaca płożącego przrobiłam na "bonsai dla ubogich" ale nie moge doczekac sie takich gęstych i spłaszczonych chmurek na kończach gałęzi jak u ciebie. jaki jest na to sposób ? w czym tkwi tajemnica sukcesu? masz jakies poglądowe fotki z poprzednich okresów? albo jakies rady?
Bede wdzieczna za pomoc, ja w swoim ogrodzie dziłam tak naprawde ogrodowo od ubiegłego roku wieć ani doswiadczeń nie mam duzo a i rosliny jeszcze nie rozrośniete, ale dzieki Ogrodowisku i takim ogrodom jak twój między innymi - wiem dokąd zmierzam......

Uprawiasz swój ogród od roku a masz już tak ładnie czyli z kilka lat będzie jeszcze piękniej. Dobrze, że na ogrodowisku jest pełno sympatycznych, zyczliwich człowiekowi ludzi od których można się uczyć i czerpać wiedzę. I z tego względu i ja się cieszę
Dziękuje za miło słowa i pozdrawiam
asiach 21:52, 12 maj 2014

Gocha napisał(a)
Asiu jeżeli to może Cię chociaż trochę pocieszyć to u mnie padało prawie cały dzień. Posadziłam tylko kwiaty w skrzynkach balkonowych.Buziaki

Szkoda, że u Ciebie też. Choć dobrze, że choć udało Ci się posadzić jednoroczne - zawsze to do przodu i z tego się cieszę. Ja jeszcze nie mam pelargonii ani ziół ale kupię.
Dzisiaj znowu zimno i lało. Temperatura w granicach 11stopni. Już sama nie wiem czy ta zimna Zośka była jest czy będzie?
Pozdrawiam ciepło
asiach 21:54, 12 maj 2014

madeline28 napisał(a)
Dobry wieczór Asiu

Witam Ciebie bardzo serdecznie.
Krzaczek wykopany? I taras maż zrobił ?
Pozdrawiam
asiach 21:58, 12 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie pokazujesz swój ogród, ja też lubię robić fotki "z pod brzozowej kurtyny". Masz też modrzewie w formie zwisłej (ja też mam) i widać, że je przycinasz. Ja tnę co roku, by gałązki się zagęszczały, a nie powłóczyły po ziemi. Co to za drzewko obok modrzewia o jasnych listkach? Czy to może glediczja? Pozdrawiam z deszczowo-burzowo-słonecznego Jurajskiego

Tak, tak, tak na wszystkie pytania
Dobrze, że tniesz bo tak jak mówisz, że on się zagęścił i nie przeszkadzał rośliną pod nim rosnącym a tam co rośnie? przynajmniej u mnie hortensje tylko czekam na kwiaty. I w tym roku będzie zdecydowanie lepiej niż w latach poprzednich i z tego bardzo się cieszę
Pozdrawiam ciepło i słonecznie pomimo tej tak brzydkiej pogody
asiach 21:59, 12 maj 2014

bdan napisał(a)
Wpisuję się raz jeszcze, bo nie wiem dlaczego nie przychodzą mi powiadomienia

Zapraszam i pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies