Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

marta_d 21:44, 13 maj 2014

asiach napisał(a)

Byłam juz wczoraj i czytałam ale podobnie jak Ty muszę się zastanowić
Pozdrawiam ciepło bo u nas +9

Pozdrawiam również, u nas ok. 15 stopni, ale co 20 minut pada oby do piątku - podobno ma być coraz cieplej
Maria667 21:46, 13 maj 2014

Śliczne różanczniki Kiedy moje będą takie? Pewnie nieprędko, bo mam je dopiero od ubiegłego sezonu. Moje pierwsze doświdczenia okazały się całkowitą porażką. Dopiero ogrodowisko znów obudziło we mnie chęć kolejnych prób, aż do skutku. Na razie jest ok. Zobaczymy, co będzie dalej
Pozdrawiam.
Dorota123 21:58, 13 maj 2014

asiach napisał(a)

Dorotka od początku do końca prawda, święta prawda. Ja nie mam jakiś specjalnych roślin, perełek, roślin unikalnych, wyszukiwanych i sprowadzonych z końca Polski czy jakiegoś najdalszego zakątku świata - a mam ogólnie dostępne chyba we wszystkich w tym momencie szkółkach, niedrogie i chyba niezbyt wymagające. Bo tak na marginesie te bardziej wymagające wypadły - chyba im się u mnie nie podobało
Pozdrawiam ciepło

I owszem rośliny ogólnie dostępne, ale jak świetnie dobrane, a trawnik - marzenie, co trzeba ładnie ukryte, a co warte pokazania pięknie wyeksponowane.
Gocha 23:52, 13 maj 2014

Asiu nie mogę uwierzyć, że Twój ogród jest mniejszy od mojego. Bo wygląda jak piękny park. Dobranocka
asiach 01:16, 14 maj 2014

Gocha napisał(a)
Asiu nie mogę uwierzyć, że Twój ogród jest mniejszy od mojego. Bo wygląda jak piękny park. Dobranocka

Bogu dzięki, Gosiu że mnieszy bo i w moim mam co robić Czasami myślę , że i 10 by mi starczyło - szybko do oblecenia w jedno popołunioe. Tylko z drugiej strony miałabym dylemat , które rośliny wybrać z pośród tylu ....
Tobie z uwagi na późną porę to juz życzę miłego dnia Asia
asiach 01:24, 14 maj 2014

Dorota123 napisał(a)

I owszem rośliny ogólnie dostępne, ale jak świetnie dobrane, a trawnik - marzenie, co trzeba ładnie ukryte, a co warte pokazania pięknie wyeksponowane.

Wiesz Dorotko, zastanawiam się, czy u nas rzeczywiście jest tak w ogrodzie jak na tych zdjęciach czy ja może w jakiś inny sposób to pokazuję. Chyba przydałoby się spojrzenie osoby postronnej ale obietywnej. Może ja za dużo na niego patrzę i wydaje mnie się , że on jest .... taki ....
Jak przyjechał syn do domu a przyjeżdżą raz na miesiąc mówi, że mamy piękny ogród i że stworzyłam wspaniałe miejsce to nie wiem co o tym sądzić czy on jest obiektywny, czy on chce mi zrobić przyjemność. Sama nie wiem? Może to ta późna pora tak na mnie wpływa?
Idę spać - jutro do pracy. Pozdrawiam
asiach 01:38, 14 maj 2014

Maria667 napisał(a)
Śliczne różanczniki Kiedy moje będą takie? Pewnie nieprędko, bo mam je dopiero od ubiegłego sezonu. Moje pierwsze doświdczenia okazały się całkowitą porażką. Dopiero ogrodowisko znów obudziło we mnie chęć kolejnych prób, aż do skutku. Na razie jest ok. Zobaczymy, co będzie dalej
Pozdrawiam.

Marysiu ja mam kilka a spora ilość ich wypadła. Dlatego juz nie dokupuję. Jest ich sześć i jakoś się utrzymuje. Dbam o nie a one mi się odpłacają pięknym kwitnieniem. Ten z niebieskimi kwiatkami może tego nie widać ma ponad 170, czyli chyba dużo jak na taki ogród i jego ogrodniczkę Jest w zaglębieniu, nieco osłonięty, ma worek dobrej ziemi, jest nawożony i od czasu do czasu podlewany Pozostałe są trochę mniejsze ale dają sobie radę z warunkami w tym ogrodzie
Poza tym to chyba nie ma miejsca na inne. Oczywiście miejsca odpowiedniego dla nich> A wciskanie na siłę dla samego faktu posiadania większej ilości nie wchodzi w rachubę. Zanim coś posadzę teraz dwa razy zastanowią się czy dane miejsce jest w stanie sprosytać oczekiwaniom wybranej przeze mnie rośliny. A Twoje urosną szybciutko
Pozdrawiam
asiach 01:40, 14 maj 2014

marta_d napisał(a)

Pozdrawiam również, u nas ok. 15 stopni, ale co 20 minut pada oby do piątku - podobno ma być coraz cieplej

Mniejmy nadzieję, że juz weekend będzie cieplejszy.
Marta jeszcze chwileczkę a coś narysują.
Pozdrawiam
asiach 01:42, 14 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Asiu, urocze są te cieniste alejki
Pozdrawiam

Basiu uwielbiam ten klimat zwłaszcza w słoneczne dniu.
Czytałaś może moją przygodę z Twoim przepisem na biszkopt z rabarbarem?
Pozdrawiam i zyczę miłego dnia
reni 08:27, 14 maj 2014

Asiu pozdrawiam i czekam na następną porcję fotek