Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 22:01, 12 maj 2014

Mirella napisał(a)

Ale mięsa i tak wychodzą smaczne
Poprzednim razem była szyneczka, łosoś i kilka ziemniaczków

Asia, pychotki pokazujesz, to jest to co Tygryski lubią najbardziej też będę wędzić, czekam na piękne słońce, zacznę od ryb, a ogrodem się zachwycam i chłonę jego piękno, i uwielbiam twoje obrazy tworzone obiektywem

Dziękuję Mirella i życzę dużo słońca i smacznej rybki
asiach 22:06, 12 maj 2014

PERKA napisał(a)
Asia, mnie urzekło pierwsze zdjęcie, jak z bajki

Ja mam tylko nadzieję, że nie masz na myśli pierwszego zdjęcia z pierwszej strony mojego wątku bo to kosmos a nie bajka
To mały żarcik
Pozdrawiam ciepło byle do lata
asiach 22:12, 12 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Niby takie proste fotki ,a tyle w nich piekna,.. niby nic a urzeka,.. pieknie ujete ,.. masz dobry sprzet,i oko,.... nie kazdy to widzi,..

Dorotka od początku do końca prawda, święta prawda. Ja nie mam jakiś specjalnych roślin, perełek, roślin unikalnych, wyszukiwanych i sprowadzonych z końca Polski czy jakiegoś najdalszego zakątku świata - a mam ogólnie dostępne chyba we wszystkich w tym momencie szkółkach, niedrogie i chyba niezbyt wymagające. Bo tak na marginesie te bardziej wymagające wypadły - chyba im się u mnie nie podobało
Pozdrawiam ciepło
asiach 22:22, 12 maj 2014

Margarete napisał(a)
Asiu, wpadam z rewizyta, ale wiem - pamietam ze juz na pewno byłam w twoim cudnym ogrodzie, pamiętam te pierwsze fotki porażające zielenią i jakościa trawnika w otoczeniu dojrzałych juz drzew i krzewóa.
Chwaliłas mnie u mnie w watku za moje poczynania ogrodowe - miło mi, ale ty to masz naprawde oazę nie ogród, jak swietnie udało ci sie "odciąc" od sąsiednich budynków, jednoczesnie stworzyc ciekawą przestrzeń u siebie, a te zawijasy scieżek i nasadzeń daja dodatkowy efekt głębi . Podziwiam i gratuluję.

Podpatrzyłam równiez u ciebie Asiu swietne formy strzyzone w tym m.in. jałowca, ja u siebie też mojego starego jałowaca płożącego przrobiłam na "bonsai dla ubogich" ale nie moge doczekac sie takich gęstych i spłaszczonych chmurek na kończach gałęzi jak u ciebie. jaki jest na to sposób ? w czym tkwi tajemnica sukcesu? masz jakies poglądowe fotki z poprzednich okresów? albo jakies rady?
Bede wdzieczna za pomoc, ja w swoim ogrodzie dziłam tak naprawde ogrodowo od ubiegłego roku wieć ani doswiadczeń nie mam duzo a i rosliny jeszcze nie rozrośniete, ale dzieki Ogrodowisku i takim ogrodom jak twój między innymi - wiem dokąd zmierzam......

A jeszcze mnie umknęła kwestia formowania - jest to zabieg długoterminowy. W moim wątku opisywałam proces takiego formowania. Takie krzaczki - te u mnie mają już kilka lat. A przez rok to nie uzyskasz wielkich poduch. Postępowanie to cięcie, cięcie i cięcie. Wczoraj jk patrzyłam na swoje cisy - ich przyrosty wychodzą niestety niesymetrycznie dlatego w niektórych przypadkach zetnę cały przyrost tak aby zabliźniła się np. tylko jedna strona czapki. Wiem, że komuś mogło by byc żal ale jak się powie A trzeba powiedzić B. Jak podjęłam decyzję o formowaniu to muszę być konsekwentna w dążeniu do celu. Takie rośliny formowane są bardzo drogie właśnie z tego względu, że oczekiwanie na finał jest bardzo długie
Jeszcze raz pozdrawiam
madeline28 08:39, 13 maj 2014

asiach napisał(a)

Witam Ciebie bardzo serdecznie.
Krzaczek wykopany? I taras maż zrobił ?
Pozdrawiam

Asiu, Łukasz przyjedzie dopiero w sobotę, w niedzielę idziemy na Komunię ale od poniedziałku będę Go gonić do roboty
marta_d 09:48, 13 maj 2014

witam Asiu informuję, że odpisałam u siebie w wątku na Twój post
asiach 10:03, 13 maj 2014

madeline28 napisał(a)

Asiu, Łukasz przyjedzie dopiero w sobotę, w niedzielę idziemy na Komunię ale od poniedziałku będę Go gonić do roboty

Powodzenia
asiach 10:10, 13 maj 2014

marta_d napisał(a)
witam Asiu informuję, że odpisałam u siebie w wątku na Twój post

Byłam juz wczoraj i czytałam ale podobnie jak Ty muszę się zastanowić
Pozdrawiam ciepło bo u nas +9
asiach 20:30, 13 maj 2014

Nastał czas różaneczników mam ich kilka ale nie wszystkie jeszcze kwitną

barbara_kraj... 20:36, 13 maj 2014

Asiu, urocze są te cieniste alejki
Pozdrawiam