Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

mar_za 07:20, 04 wrz 2016

Witaj przyszłam się przywitać u Ciebie
AsiaK_Z 12:29, 04 wrz 2016

No ładnie załapałam się na 200 Miło było Cię poznać
Gość w ogrodzie boski nie wiem jak bym na takiego kolesia zareagowała gdyby się u mnie pojawił
iwka 12:43, 04 wrz 2016

Gratuluję i cieszę się z poznania Ciebie
Sylvana 20:22, 04 wrz 2016

Gratki zostawiam.
Fajnie było się poznać - teraz nie jesteś taka anonimowa
ag_zie 20:24, 04 wrz 2016

Moniko, miło było Cię poznać! Fajnie wiedzieć u kogo w ogródku się siedzi
bozga 20:37, 04 wrz 2016

Świetny ten silverkowy szpalerek ! A takiego gościa w ogrodzie to jeszcze nie widziałam
katel 23:18, 04 wrz 2016

Gość w ogrodzie niesamowity , czy Wy na górce jesteście, nie ma zagrożenia że jak tamę wybuduje to kłopotów narobi?
Cieszę się że znowu miałyśmy okazją się zobaczyć , tylko gafę straszną walnęłam że Cię z moim eMusiem nie zapoznałam ale ja tak przejęta byłam i zaaferowana tym wszystkim co się działo że kompletnie nie załapałam że Wy się nie znacie - ale naprawię to jak mnie nawiedzisz .
Gratki na 200 - dzwoń jak będziesz się wybierać w moim kierunku lub jak będziesz mogła chwilę pogadać .
lindsay80 10:32, 05 wrz 2016

Cześć Monika, miło Cię było poznać w sobotę, przyjemnie się rozmawiało.
Twój wątek kilka razy już odwiedzałam, teraz zaznaczam, żeby regularnie zaglądać.

Gość niesamowity odwiedza Twój ogród, ale mnie by wystraszył na maksa, darłabym się chyba wniebogłosy na jego widok
Marga 12:14, 06 wrz 2016

amelia_b napisał(a)
Monika tu jest moc cudnie jest

Z dużym opóźnieniem, ale bardzo dziękuję Wiesz, mam takie miejsca u siebie które średnio mi się podobają, ale stipa z jeżówkami i Palibinem, bardzo.

Basilikum napisał(a)

a co do starosci to wczoraj sobie tak rozmawiam z kolezanka i postanowilysmy pojechac kawalek rowerami, wxciagam swoj aona pyta czy mam akumulator. Mowie jej, ze akumulator kupie jak bede miec 70 lat (bo teraz mam sile pedalowac) a ona na to- to dostaniesz nowy rower na urodziny za rok hihih

Taka koleżanka to skarb prawdziwy Tylko jak będziesz miała doła to nie idz do niej, bo na antydepresantach wylądujesz

Basilikum napisał(a)
tak tak Aelia ma racje, piekne widoki

Dzięki Izuniu

Kawa napisał(a)
Monia ale cudna ta perovskia na rabacie
hortki piękne koffam je

Perovskią warto mieć, ale polecam niższe odmiany bo moja Blue Spire wykłada się przy wietrze i łamie.

jolanka napisał(a)
Hortensje cudnie Ci sie rozrosły U mnie lubelskie róże kwitna jak g...pie

Miło mi Jolu, że Ci się podobają. A lubelskie wiadomo...najlepsze

anbu napisał(a)
Monia super hortki

Dzięki Aniu To ich pierwsze kwitnienie W przyszłym roku bardziej o nie zadbam, np. więcej wody.

anabuko1 napisał(a)
Pięknie juz ten szpaler hortensjowy wyglada.Dużo maja kwiatów.
Jednak lepiej zapłącić ciut wiecej i mieć rosliny większe i szybciej cieszyć się większością ich kwiatów

Aniu, one były po 8zeta i średniej wielkości, tylko tyle że były ładnie rozkrzewione.
Pisałam już chyba jak je kupowałam i o cudownym rozmnożeniu w samochodzie? Otóż, miałam na kartce napisane 9 sztuk, w szkólce załadowałam na wózek 9, pani sama policzyła 9, zapłaciłam za 9 i na FA też jest 9. Przy wyładunku z samochodu na działce okazało sie że jest 10 sztuk hortek No i posadziłam 10. Kłania się liczenie do 10, ale co śmieszne to nie tylko u mnie

MirellaB napisał(a)
Monika silverki super. Proponuję posadzić przed nimi rozplenice Hameln na przemian z jeżówkami
Pięknie u Ciebie w ogrodzie

Też skłaniam sie do traw. Na targach była taka fajna mała Hameln ale zapomniałam nazwy

katel napisał(a)

U Bozgi możesz sobie zobaczyć jak z rozchodnikami lub czerwonymi kulistymi berberysami wyglądają. Ja lubię na kolorowo to coś czerwonego bym dała, berberysy, czy Red Baron albo hakone - jak ona mi się nieziemsko podoba są odmiany które się jesienią przebarwiają na czerwono np. Naomi, Nicolas, Sunny Delight - tylko wtedy to i hortki już chyba będą czerwonawe. Rozchodniki też są o ciemnych liściach - dobrze że to Ty musisz podjąć decyzję

Kasiu, dzięki wielkie! Trawki takie jak hacone to dobry pomysł chyba. Tam jest półcień. Obok będzie jeszcze rabata przy tarasie z czerwonymi żurawkami i nie chcę przesadzić z tą czerwienią.

iwka napisał(a)
mi bardzo podobają się podsadzone trawami, u siebie mam anabelki, a przed nimi rozplenice little boy, ale u Jagody to jest czad , może kiedyś i u mnie tak się rozrosną

Dzięki Iwciu, widziałam u Jagody, faktycznie ma jest czad
Dzięki tobie mam trzeciego kandydata: rozplenica Little Boy.

olga80 napisał(a)

o i jak pieknie

Dziękuję Tereniu Fajnie, że się podoba.

Alicja169 napisał(a)
Dawno tu nie byłam, a zrobiło się przepięknie
W ogóle dość rzadko bywam gdziekolwiek, bo zajęć mnóstwo i czasu brak.

Przed hortensjami dałabym czerwone berberysowe kulki , chyba admiration się zwą.
te stipy to sama wyhodowałaś ? cudne

Miło mi Alu Jak widzisz, ja też rzadko bywam nawet na swoim wątku. Po miesiącu wzięłam się za odpisywanie
Jesteś juz drugą osobą która radzi mi berberysy. Dzięki i biorę je pod uwagę

malgol napisał(a)
Tż myślę ,że berberysy dobrze by wyglądały ,ale ponieważ zima są łyse to może żurawki albo jakies turzyce?W kontrastowych barwach?
A skąd masz tyle Stip? Sama siałaś czy kupowałaś gotowce?

O, i Ty Gosiu też radzisz berberysy. dzięki
Stipę dostałam od naszej Ani, chyba 7 takich małych bździnek i tak pięknie się rozrosly

Zana napisał(a)
Jakże ja mogłam przegapić tak piękne fotki jeżówek, hortensji w stipie!

Dzięki Zana Chyba posadzę więcej stipy za rok, bo większości ten kawałek rabaty najbardziej się podoba

Kawa napisał(a)

noooooooooo piękne

Miła jesteś

L00zak napisał(a)
Ale kolorowo Pięknie

Dzięki Michał

ag_zie napisał(a)
I ja zaglądam

Cieszę się Aga, że jesteś Fajnie było Cię poznać osobiście na targach.
Marga 12:18, 06 wrz 2016

Michał, Ania, Iza, Kamilka, Beatka, Iwcia, Anula Też byłam zaskoczona, ale tak pozytywnie