Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Marga 17:46, 16 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
moim zdaniem dobre miejsce ja na szczęśćie nie mam sąsiadów działka zalesiona więc nawet z daleka mnie nie widać
budleje kupiłaś piękne nie zapomnij ich na wiosnę przyciąć no i okryć na zimę.
Ja wyhodowałam z nasion budleje

Bo Ty zdolna ogrodniczka jesteś i wszystko potrafisz
Dzisiaj o 8-mej przed wyjściem przeczytałam szybciutko Wasze wpisy, a na działce zerknelam jeszcze na etykietę i faktycznie trzeba ciąć i okrywać. Tylko jak?
Fajnie , że nie masz sąsiadów. Ja chciałam żeby dzieci miały blisko do cywilizacji i pobudowaliśmy się na wsi, ale teraz zrobiło się zbyt hałaśliwie
Marga 17:50, 16 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
no proszę jakie super zakupy
widzę, że się dzieje rabatowo
wydaje mi się, że fajnie to będzie wyglądać

Dzięki Domoniko Dokupiłam jeszcze tawuły Śpieszę się, bo to ostatni moment na sadzenie.
Marga 17:54, 16 wrz 2015

ewsyg napisał(a)
Budleje piękne, tylko lubią przemarzać. Korzenie nie mogą stać w wodzie. Miałam wszystkie kolory i corocznie któraś wymarzała. Do nowego ogrodu też sobie kupiłam, muszę poszukać jej dobrego miejsca.
Pozdrawiam Ewa

Witaj Ewuś Dziękuję w imieniu budlei Motylkom i reszcie bzykaczy bardzo przypadły do gustu. Istne szaleństwo
Już druga osoba mówi o przemarzaniu budlei. A jak się je okrywa? Wystarczy obsypać nasadę korą czy agrotkaniną okręcić?
pozdrawiam ciepło i zapraszam
Basilikum 18:13, 16 wrz 2015

w jwdnym roku okrecilam takim workiem jutowym i to byl jedyny rok kiedy na wiosne szybko ruszyly i pieknie wygladaly.
Marga 18:30, 16 wrz 2015

Więc wystarczy worek? Dzięki Izo za pomysł
Basilikum 18:33, 16 wrz 2015

mi wystarczyl ale u nas nie ma az takich mrozow. Poszukaj na krzewach watku o Budlei.
A wogole to niesprawiedliwe u nas Kolo banku na wsi posadzili 3 lata temu budleje. I oni nic z nia nie robia ani nie podcinaja, ani nie owijaja ani nie podlewaja w upaly. A ona jest dwa razy wieksza od mojej
o, to sie wyzalilam
Basilikum 18:33, 16 wrz 2015

mi wystarczyl ale u nas nie ma az takich mrozow. Poszukaj na krzewach watku o Budlei.
A wogole to niesprawiedliwe u nas Kolo banku na wsi posadzili 3 lata temu budleje. I oni nic z nia nie robia ani nie podcinaja, ani nie owijaja ani nie podlewaja w upaly. A ona jest dwa razy wieksza od mojej
o, to sie wyzalilam
L00zak 20:12, 16 wrz 2015

Marga napisał(a)
Więc wystarczy worek? Dzięki Izo za pomysł

Fajny pomysł, proste pomysły są najlepsze
L00zak 20:23, 16 wrz 2015

Dla samych motyli posadziłbym te budleje
olga80 20:31, 16 wrz 2015

budlejowy rządek pięknie wygląda a jak się rozrosnie to już w ogóle cud miód, wszystkie motyle z okolicy będziesz miała w ogrodzie , ja mam jedną budleję a dziś naliczyłam na niej 8 pawich oczek