Mam radę odnośnie strony 503. Za dużo wszystkiego Co byś nie przetasowała - i tak będzie niedobrze. Po prostu prawie wszystkiego jest po jednym i za dużo gatunków. Musisz zrewidować swój punkt widzenia. Nie tylko zdrowe rośliny, ale też kompozycja, porządek, konsekwencja, piętrowość, powtarzanie gatunków.
Kasiu, jesli moge cos doradzic, to zdecyduj co chcesz miec i tego sie trzymaj. Czesc roslin stad musisz wywalic, bo jakbys ich nie ulozyla, to i tak wyjdzie misz-masz, cos jak u mnie ale ja az tylu gatunkow na jednej rabacie nie mam, a przynajmniej staram sie powoli nie miec
Te drzewa jak Ci urosna to pod spodem i tak juz nic nie bedzie. Susan i nigra to spore drzewa docelowo!
Proponuje obwódkę z bukszpana, to przynajmniej wizualnie ogarnie jakoś całość. Co do reszty, to pogrupuj je plamami, gatunkami, wywal ponad polowe i bedziesz dalej myslec
Kasiu, na zdjęciach tego zagęszczenia w ogóle nie widać, ale na szkicu już tak, czyli w ogródku masz jeszcze sporo miejsca, bo wszystkie rośliny są jeszcze bardzo małe, naliczyłam wg legendy 6 drzew, a na zdjęciach ich nie widać, ułatwisz nam jeśli pokażesz prosty szkic tylko z nasadzeniem drzew, które już rosną i napisz ile drzew będzie jeszcze do posadzenia i jakie?...a potem spróbujemy resztę zostawić, albo to co konieczne pogrupować kompozycyjnie