Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Bogdzia 21:49, 13 sie 2014

Mnie sie ten plan bardzo podoba.Pozdrówka.
kosolka 22:02, 13 sie 2014

Zazdroszczę samozaparcia I stanowczości
katiaxx 22:13, 13 sie 2014

dziś działałam moimi widłami - nieamerykańskimi tylko rodem wprost z reymontowskich chłopów.
Amerykańskie zakupię przy najbliższej okazji w CO, skoro tak zapewniacie że to takie cudo.
Moje reymontowskie też sobie nieźle radziły - kiedyś próbowałam i nie szło bo na rabatach oczyszczonych to było a ja myślałam że te widły to mi jakieś tajemne rozłogi powyciągają, nie miały co wyciągać bo niewiele było.
Moje widły - ponieważ wygięte muszę do ziemi wkładać pod odpowiednim kątem - jak wkładam w nieoczyszczoną to faktycznie - wyciągają super dobrze, tylko że ziemia mokra i ciężko czasem taką bryłę obkruszyć tak żeby nie zabierać pół reklamówki ziemi przy każdym nadzianiu na widły.
Nie wiem czy o to chodzi, ale nadziewam kawał na widły a potem podrzucam kilka razy, ziemia się podsypuje a zostaje coś jakby peruka z perzu

jestem zadowolona z dzisiejszego dnia - bo zrobiłam spory kawałek i kancik jeden a potem zaczęło padać ...

niestety coś moje wrzosy nie bardzo jakby podsychały - brązowieją im gałązki, myślę że za dużo wody, dziś pogodynek mówił że jutro będzie padać i pojutrze, od kilku dni ciągle mokro
no ileż można ?

taki los
katiaxx 22:18, 13 sie 2014

poza tym to jak działałam tymi widłami to ugryzł mnie w środek czoła komar, ale nie zwykły komar tylko jakiś z archiwum X, tak mi napuchło czoło że wydawało mi się że naciąga mi skórę z czubka głowy ...

a nade wszystko dziękuję Bogdzi która wbrew ogólnie panującym opiniom powiedziała,,że perz nie jest taki straszny i teraz jak na niego patrzę to sobie to przypominam i chce mi się śmiać, i oczyszczanie ziemi z perzu już nie jest taką mordęgą
agatanowa 22:23, 13 sie 2014

Katiu, czytam Ciebie, jak komedię. Uwielbiam Twoje wywody

W to czoło to może uwalił Cię jakiś komar z botoxem w aparacie ssąco-kłującym, skoro Ci czoło naciąga
kosolka 22:25, 13 sie 2014

katiaxx napisał(a)
poza tym to jak działałam tymi widłami to ugryzł mnie w środek czoła komar, ale nie zwykły komar tylko jakiś z archiwum X, tak mi napuchło czoło że wydawało mi się że naciąga mi skórę z czubka głowy ...

a nade wszystko dziękuję Bogdzi która wbrew ogólnie panującym opiniom powiedziała,,że perz nie jest taki straszny i teraz jak na niego patrzę to sobie to przypominam i chce mi się śmiać, i oczyszczanie ziemi z perzu już nie jest taką mordęgą

Jak zwykle się pośmiałam u Ciebie
U mnie komary coś przycichły. Może szykują zmasowany atak, za to że już nie mogą nas molestowac w nocy w sypialni??
Za to wczoraj zrywałam przekwitłe róże i pszczółka sobie siedziala, skitrana, w jednej. Pięknie mi się odwdzięczyła za naruszenie spokoju, wbijając mi dupsko w paluch
katiaxx 22:32, 13 sie 2014

agatanowa napisał(a)
Katiu, czytam Ciebie, jak komedię. Uwielbiam Twoje wywody

W to czoło to może uwalił Cię jakiś komar z botoxem w aparacie ssąco-kłującym, skoro Ci czoło naciąga

patrzyłam na tego bąbla i pomyślałam że mogłabym go obrysować długopisem, - takie 3 oko - kosmitka

botox by się przydał,ze nie powiem że nie w dodatku darmowy i produkcja w 100 pro naturalna
katiaxx 22:33, 13 sie 2014

no i czego te moje świeżutkie wrzosy takie zbrązawiałe ?
jak je ratować ?
prosze siem odnieść merytorycznie do zagadnienia !
katiaxx 22:34, 13 sie 2014

kosolka napisał(a)

Jak zwykle się pośmiałam u Ciebie
U mnie komary coś przycichły. Może szykują zmasowany atak, za to że już nie mogą nas molestowac w nocy w sypialni??
Za to wczoraj zrywałam przekwitłe róże i pszczółka sobie siedziala, skitrana, w jednej. Pięknie mi się odwdzięczyła za naruszenie spokoju, wbijając mi dupsko w paluch

dziecięciem będąc weszłam w gniazdko os, około 10-15 użądleń, cała była w octowych bandażach, mama mówiła, że będę zdrowsza - zawsze to jakieś pocieszenie
Bogdzia 22:44, 13 sie 2014

katiaxx napisał(a)
no i czego te moje świeżutkie wrzosy takie zbrązawiałe ?
jak je ratować ?
prosze siem odnieść merytorycznie do zagadnienia !

Odprowadzic wode rowkiem i opryskac na grzyby bo wrzosy bardzo na nie wrazliwe.