Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Bogdzia 22:03, 12 sie 2014

Widły amerykąnskie nie kroja perzu tak jak szpadel a z każdego kawałka wyrasta nowa roślinka perzu, one wyciągają duze pędy perzu które łatwo wyjąc z ziemi. Perz nie jest aż tak trudny do wytępienia. Żeby sie go pozbyc często sadzi sie ziemniaki , po nich ziemia bardziej jest luźna i spulchniona a perz nie lubi z nimi rosnac.Dla kobiet to dobre narzędzie bo lżej nimi pracowac niż szpadlem. pozdrówka zostawiam.
katiaxx 08:42, 13 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Widły amerykąnskie nie kroja perzu tak jak szpadel a z każdego kawałka wyrasta nowa roślinka perzu, one wyciągają duze pędy perzu które łatwo wyjąc z ziemi. Perz nie jest aż tak trudny do wytępienia. Żeby sie go pozbyc często sadzi sie ziemniaki , po nich ziemia bardziej jest luźna i spulchniona a perz nie lubi z nimi rosnac.Dla kobiet to dobre narzędzie bo lżej nimi pracowac niż szpadlem. pozdrówka zostawiam.

Bogdziu, moja Ty serdeczności, dziękuję ale żeby ziemniaki ... skąd Ty to wszystko wiesz ?
katiaxx 08:43, 13 sie 2014

vagnieszka napisał(a)
witaj Kati, przeczytałam całość. Podziwiam i podglądam, a jako, że trafiłam na rozprawkę o widłach... ja swoją działkę przekopałam ręcznie szpadlem wydobyłam góry całe perzu, byłam dumna z siebie i swojej córki, że takie tony przerzuciłyśmy. Mimo to, on cały czas, ciągle z uporem maniaka wyłaaazi.. jak nie tu, to tam. Ja już nawet kiedyś w przypływie uporu pędzelkiem do farb, takim szkolnym, smarowałam liście perzu (te, co powyłaziły z trawy) środkiem ...bójczym. Perz jednak żyje sobie własnym życiem i nawet, gdybym miała widły amerykańskie, to podejrzewam, że nie są one na tyle amerykańskie, żeby perz wytępić. Ale pomysł z folią - całkiem OK. Czytałam gdzieś też, że kartony tekturowe jeszcze lepsze są, bo się z czasem rozkładają.

agnieszka, dziękuję za wizytę, wczoraj zajrzałam na chwilę i zaczęłam czytać Twój wątek ale nie było mi dane skończyć, dziś nadrobię,
EdytaB 11:41, 13 sie 2014

wpadłam przypadkiem i zostaję
teraz tylko na nowe fotki czekam i relacje zakuowe.
katiaxx 12:15, 13 sie 2014

EdytaB napisał(a)
wpadłam przypadkiem i zostaję
teraz tylko na nowe fotki czekam i relacje zakuowe.

zapraszam na razie prace trwają, powoli do przodu, chciałabym wywołać spektakularny efekt, np. nie ma mnie 3 dni i wracam z gotowym ogrodem - no ale tak nie będzie, więc nie ma się co szykować u mnie na wielki szał ... ale przychodź jak najczęściej

dziś jestem tylko przelotem i tak będzie kilka dni bo mam parę zaległych spraw.

Dlaczego nie masz swojego wątku ?

EdytaB 13:25, 13 sie 2014

Wiele osób mnie o to pyta - nie wiem, wstydzę sie, nie dojrzałam do tego, nie mam co pokazywać.

Choć coarz bardziej przekonuję się, ze to dla mojego dobra. Bo walczę z pokusami , kupuję bez ładu i składu , potem gdzieś to zle wsadzę, psy zadepczą.
Wogóle po ogrodowisku odkrylam, że wszystko nie tak robię
katiaxx 13:34, 13 sie 2014

EdytaB napisał(a)
Wiele osób mnie o to pyta - nie wiem, wstydzę sie, nie dojrzałam do tego, nie mam co pokazywać.

Choć coarz bardziej przekonuję się, ze to dla mojego dobra. Bo walczę z pokusami , kupuję bez ładu i składu , potem gdzieś to zle wsadzę, psy zadepczą.

Kobito, tu co najmniej połowa robi coś nie tak po to jesteśmy żeby sobie podpowiadać, radzić, szukać, zresztą, nie wierzę że nie masz małych sukcesów z których jesteś dumna

jeśli zdecydujesz się - koniecznie daj znać, muszę to zobaczyć

kosolka 13:38, 13 sie 2014

Edyta - wejdź sobie do mnie i zobacz - co zrobię sama, to przerabiam.. Też mam czasem przez to doła, ale tutaj przynajmniej dostaję pomocne porady niezawodnie! Pozdrawiam!
EdytaB 14:36, 13 sie 2014

Się zbiorę może sfocę coś w te wolne dni
vagnieszka 14:58, 13 sie 2014

EdytaB napisał(a)

ooooo, to witaj w klubie więcej nas tu takich, co to im Ogrodowisko ogrody do góry nogami wywaliło Zakładaj wątek - sama jak na zdjęcia popatrzysz z perspektywy monitora, to wiele rzeczy Ci się nasunie, że o Ludziach z Forum nie wspomnę (zawsze ktoś coś doradzi)