niesamowite !dziewczyny!zwykle ludzie robią wielkie oczy jak mówię że nie mam tv a tu takie zrozumienie Niestety synek po komunii przebogaty i musimy mu tv do xboxa dokupic
to mu kupcie rower, narty, cokolwiek
bo potem trudno odgonić od tego dziadostwa
we Wrocku jest ośrodek terapii uzależnień od komputera, gdzie rodzice przyprowadzają dzieci w wieku 7 lat....
a ilu rodziców nie przyprowadza
znajomi mają uzależnionego nastolatka, to są naprawdę poważne sprawy
dodam, że w wielu domach moje dzieci nie mają z kim się bawić
powiem nawet że w większości domów do których trafiamy
bo ich rówieśnicy gapią się w swoje kompy, gry i inne takie gadżety
niczym innym nie umią, albo i nie chcą się bawić
ja tam wczoraj swoim "wzbogaconym" zakupiłam kamizelki ratunkowe (będą pływać na pontonie), maski do pływania, okularki, rękawki, rolki, kaski - zależy od wieku
jest na co kasę wydać hi hi
hehehe ja też od 10 lat nie mam tv a moje dziecko przy kompie w ogole nie siedzi w przeciwienstwie do mamy
Zeby dzieci nie ciągnęło do komputera trzeba z nimi spędzac czas. Ważne, zeby "lubić" z nimi spędzać czas i czerpać przyjemność z tej zabawy. Inaczej dzieci będą szukały innych łatwych atrakcji
Widoczków też nie robiłam, ale wiem, ze to było popularne w moich czasach zostawiałam za to lisciki koleżankom pod kamieniami w drodze do domu
Wg mnie ważny jest dobry przykład, bo gdy co innego mówimy, a co innego robimy, to jak dziecko ma się w tym połapać. A teraz niestety takie obrazki jak każdy z domowników przy swoim telefonie przebogatym w funkcje siedzi nawet w restauracji, to co tu się dziwić...
Musiałam dołożyć swoje trzy grosze
Obrazek dla kochanego chrześniaka Jerzyka- św. Jerzy walczący ze smokiem, kopia obrazu Rafela Santi, prawie gotowy. Jeszcze tylko małe poprawki jak przeschnie i do oprawy.
Zdjęcie, jak zdjęcie ciut przekłamuje kolory.
Mam nadzieję że prezent na chrzest spodoba się (przynajmniej rodzicom)
Tutaj jest obrazek oryginału- dla wnikliwych, można sprawdzić podobiestwo do modela