Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

rzulieta 17:17, 10 lip 2015

kasia_w napisał(a)
kurcze zdjęcie jest piękne Tylko z 3-4 lata co najmniej trzeba czekać. No i jak jest takie zdjęcie, to mi zwykle trudno odszyfrować co tam nasadzone i w jakich odległościach.
A tulipany (cebule) w donicach przezimują myślisz? Ta inspirka to chyba z innego klimatu.

Ja to umiem pocieszyć, doradzić, dodać otuchy nie

Mysle ze przezimuja tylko do piwnicy trzeba albo w jakies zaciszne miejsce. Moja mama tak zimuje roslinki.
Tak masz racje dlugo na taki efekt trzeba czekać. Chyba ze gesto wsadzisz wszystkiego ale to znowu kasy kosztuje duzo. No wiesz realistka jestes predzej tak niz byc takim wariatem jak ja. Moja rodzina mowi na mnie pinki paj Czasem widzę podobieństwo ale tylko czasem Takiego szoguna jak pinki pie nie znam
rzulieta 17:19, 10 lip 2015

A co polecacie pod topinambur posadzic? Kompozycja mi nie idzie
Mixtoorka 18:37, 10 lip 2015

kasia_w napisał(a)
ja mam fotoszopa ,on młot 10kg
podział ról w zwiazku

dobre połączenie to podstawa udanego związku sympatycznie u Ciebie
Mixtoorka 18:43, 10 lip 2015

kasia_w napisał(a)

OOOO jak w raju
kasia_w 19:24, 10 lip 2015

rzulieta napisał(a)

Mysle ze przezimuja tylko do piwnicy trzeba albo w jakies zaciszne miejsce. Moja mama tak zimuje roslinki.
Tak masz racje dlugo na taki efekt trzeba czekać. Chyba ze gesto wsadzisz wszystkiego ale to znowu kasy kosztuje duzo. No wiesz realistka jestes predzej tak niz byc takim wariatem jak ja. Moja rodzina mowi na mnie pinki paj Czasem widzę podobieństwo ale tylko czasem Takiego szoguna jak pinki pie nie znam

nie znam gościa ale sprawdziłam co to za jeden
Ensata 19:30, 10 lip 2015

rzulieta napisał(a)
A co polecacie pod topinambur posadzic? Kompozycja mi nie idzie
mysle, co ona chce pod ziemniaka sadzic do jedzenia, mysle, mysle i...on ma kwiaty?
Karolinek 20:17, 10 lip 2015

Miejsce dla ławeczki wybrałaś w dobrym miejscu, przynajmniej nie będziecie się nudzić trochę skuć beton...co tam dla chcącego nie ma nic trudnego
rzulieta 20:22, 10 lip 2015

Ensata napisał(a)
mysle, co ona chce pod ziemniaka sadzic do jedzenia, mysle, mysle i...on ma kwiaty?

tia no bo ja mam dwa w jednym
Katkak 23:10, 10 lip 2015

KAsia w tej balii (super ma kolor) fajnie wyglądałoby takie mii oczko wodne. Ogród pięknieje w oczach . Pozdrawiam .
kasia_w 19:42, 11 lip 2015

Wklejam sobie wywód Mażenki o kolorach różanych i innych kaprysach.

Munstead Wood - klasyczna purpura, ani niebieska ani czerwona, dokładnie pośrodku - niska , max 80 cm -1 M , tonacja jak Twoja Tradescant
Darcey Bussell ciut jasniejszy od munstead, minimalnie ale tylko o krople mniej dojrzałe wino, czasami ciut cieriwnszy (woda, słonce, temperatura, gleba...)
Burgundy Ice berg - najciemniejsza, rok temu ciemniejsza od Mw z kropka fioletu, zimy odcien, w tym roku mi zbrzydła
William Shakespeare - kolor niemal identyczny jak Mw, zdecydowanie wyzszy od MW w drugim sezonie, ma nawet 1,2 M i u mnie i sie pokłada
Mary Rose - nie mam, ale kolor wydaje mi sie ze roz, nie bladawiec
Princess Alexandra of Kent- bladawiec o srodku minimalnie brzoskwiniowym
Sir John Betjeman - nie mam ale klasyfikuje go jako maliny jak Ascot, gospel
Amullett
Roxy
Maid Marion -ciemniejszy bladawiec niż Alnwick Rose czy Queen of Sweden
Cottage Rose - nie mam ale pragnę
Mrs John Laing jw
Louis Odier ciemniejszy bladawiec ale w wyraźnie zimnym odcieniu, do lawendy dodaj 50% białego i wyjdzie ci LO, doskonale komponuje sie z Lavender Ice i Lavender Flower Circus, do nich mam posadzone Burgundy Ice
Comte de Chambord - klasyczny chlodnawy odcien bladawca, ale zdecydowanie ładniejszy kwiat i pionowy pokroj ma Mme Knorr
Eden Rose - bladawiec z lawendowo-rózowym srodkiem
Giardina - nie mam , klasyczny bladawiec
James Galway , bladawiec zimy ze srodkiem w fazie rozkwitu z bardzo jasnym rozem w połaczeniu z lawnedą. Mam posadzonego z LO, obie roze wypuszczaja bardzo długie pedy 1,5-2,5 M
Heritage - mam, nie kwitnie u mnie mam posadzona z Alnwick i Queen S bo wg mnie to najbielsze bladawce, absolutnie bez brzoskiwni