Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:49, 15 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Tez jestem za rozami.moze wlasnie cos pionowego na plot wchodzacego albo na obelisk.
Novalis ma tabliczke?

ależ oczywiście, że ma tabliczkę I 3 pączki. Rodzi w bólach, ale urodzi. Uważam że jest bardzo dzielna. Nie wszyscy zniosą przeprowadzkę w inny region kraju
kasia_w 12:50, 15 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
też jestem za różami, sama mam sporo wrzosów i drugi raz bym się na nie nie zdecydowała.

a dlaczego? U mnie miały się świetnie, dopóki ich nie przesadzałam. A teraz te zdrowe chcę znów przesadzać. brak logiki totalny. Chyba mam za mały ogród że tak mnie nosi
frezja 14:00, 15 cze 2016

kasia_w napisał(a)
ten narożnik, gdzie rabata po łuku łączy się z placykiem? no jest tam kilka cmPlanowałam dokupić frosted curls i przedłużyć ich linię. Ale jeszcze nie ma w mojej szkółce a gdzie indziej za drogie

Masz doświadczenia z Frosted Curls ? moja z nasion stoi w miejscu i ani drgnie..może stanowisko..
kasia_w 14:03, 15 cze 2016

jako takie mam, ale tylko z sadzonkami. Często nie zimuje, w tym roku tylko 2 wywaliłam. Nie wiem czy w ogóle jest to możliwe, by wyrosła z nasion w ogródku...
frezja 14:11, 15 cze 2016

Wyrosła mi z nasion w domu na parapecie teraz kaprysi..spróbuję z nią do cienia.
kasia_w 14:33, 15 cze 2016

A co mnie tam.... i tak siedzę przed kompem

Zamówiłam sobie takie nóweczki. Będzie rozkopywanko na rabacie

http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Rosengarten-Zweibrucken-CHEwpurplex-Warner-2009-donica/1112

http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Nice-Day-CHEWsea-Warner-1992-donica/1114
Anda 15:38, 15 cze 2016

Bardzo ładnie u Ciebie Kasiu, jak zawsze
Śliczne nowe róże wybrałaś. Rosengarten Zweibrücken jest delikatna, taka wiotka, można nią ładnie oplątać jakiś obelisk. Na dodatek pachnie ładnie Kwiaty nie są duże, takie czarujące.
Tej drugiej nie znam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia_w 15:46, 15 cze 2016

Myślę wasnie o obelisku, przyda się wyższy akcent w tym miejscu.
Ta druga- Nice day zdobyła nagrodę na CFH w tamtym roku. Zobaczymy jaka będzie ale pewnie podobna- czyli na moje nie wprawne oko, taka bardziej rugosowata, jak lubię. Ciekawa jestem bardzo koloru- będzie wątróbka, czy nie?

Marzę jeszcze o rododendronie Brasilia, ma podobne w kolorze kwiaty, pomarańczowo-różowe. Posadziłabym go w całkowicie innym miejscu- pod klonem jesionolistym, tam jest dziura
Kuba 15:53, 15 cze 2016

kasia_w napisał(a)
A co mnie tam.... i tak siedzę przed kompem

Zamówiłam sobie takie nóweczki. Będzie rozkopywanko na rabacie

http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Rosengarten-Zweibrucken-CHEwpurplex-Warner-2009-donica/1112

http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Nice-Day-CHEWsea-Warner-1992-donica/1114

Ale fajnie! Będzie się działo
Może też sobie wieczorkiem przed kompem siądę
kasia_w 16:02, 15 cze 2016

Siądź siądź Rozjaśnia umysł