Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

MAD 09:34, 10 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

kawy jednak poproszę

A szukam rozchodnika Stardust (bialy) i u mnie z nim bieda.

Serwuję kawę. Wirtualną. Proszę.

Biały rozchodnik też mi się nie rzucił w oczy. Szczerze, do wczoraj nawet nie wiedziałam, że takie są.
MAD 09:38, 10 cze 2015

Edit napisał(a)
Magda, jak już pięknie u Ciebie! Nie zaglądałam gdzieś ponad tydzień a Ty w tym czasie tak szalejesz? Cudnie jest a kulkowisko super! Byłam ostatnio w tym moim ogrodniczym i zakupiłam jeżówki razzmatazz. Wybrałaś się tam może przypadkiem? Idziesz jak burza!!!

Dzięki!
W najbliższym czasie nie wybieram się do żadnego c.o. poza moim wsiowym "zieleniakiem" bo zbankrutuję. Budżet na ten miesiąc zakłada tylko kilka stip i zwykłych jezówek i finito. Jedyne co to mogę jeździć z roślinami z innych części ogrodu i dzielić to co mam. Ewentualnie przygotowywać teren pod kolejne rabaty. Dalsze działania ewentualnie po lipcowym urlopie.
MAD 09:39, 10 cze 2015

Basinkowo napisał(a)
Wpraszam się na podglądanie fajnego ogrodu u bardzo sympatycznej ogrodniczki. Obiecuję zaglądać (cichaczem) regularnie do Ciebie. Pozdrawiam

Witam! Miło mi, że mnie odwiedziłaś. A dlaczego cichaczem? Zapraszam do komentowania i aktywnego partycypowania w tworzeniu wraz ze mną tego mojego kawałka planety.
MAD 09:43, 10 cze 2015

ewa004 napisał(a)
Piękna ta rabata ,bardzo mi sie podoba
Pozdrawiam i nadal gorąco kibicuję

leon60 napisał(a)
Jak się to wszystko rozrośnie będzie szał

Na razie niech rozchodniki przeżyja przesadzanie i podział. Jak dosadzę jeszcze kilka sztuk stipy i jezówek wykoruję rabatę i finito. Będe podlewać środkiem na porost i niech rośnie. Busz mój.
lindsay80 09:45, 10 cze 2015

A ten środek na porost to jaki stosujesz?
MAD 09:45, 10 cze 2015

Edit napisał(a)

Dzisiaj widziałam w c.o. tą gaurę. Miała czerwone liście i kwiaty karminowe. W c.o. powiedzieli że lubi przemarzać i trzeba okryć lub kopczyki usypać. Ciekawe czy to prawda?

Wiem, że lubi przemarzać. Tam jest w miarę zacisznie, a do tego pochowana jest za kulkami. Okopczykuję i będe miała nadziję, że przeżyje. Najwyżej za rok znowu kupię jak się sprawdzi wizualnie.
siakowa 09:46, 10 cze 2015

cudnie jest a jak bedzie...w pampersie i ze sliniaczkiem bedę tu wchodzic
MAD 09:47, 10 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
A ten środek na porost to jaki stosujesz?

Florovit i gnojówka z pokrzyw (ku uciesze sąsiadów zapewne), podsypuję kompostem.
lindsay80 09:53, 10 cze 2015

ja mam właśnie beczkę 200 l takiej gnojówki ale dopiero raz doliściennie zaaplikowałam w stężeniu 1 do 10, a Ty jak to stosujesz i jak często?
Florowitem podlewasz jak często?

Odpadki na kompost też gromadzę na pryzmie od ubiegłej jesieni, ale nie wiem co z tego wyjdzie, nie mieszam tego za często bo już za duża ta hałda urosła i nie daję rady.
MAD 09:58, 10 cze 2015

siakowa napisał(a)
cudnie jest a jak bedzie...w pampersie i ze sliniaczkiem bedę tu wchodzic

Myślisz, że posikasz się ze śmiechu i parskniesz do tego? Hmmmm. To będzie tu wesoło!