Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

iwka 10:08, 04 kwi 2017

ja patrzę na Twoją lawendę to stwierdzam, że moją za mało obcięłam, i tak miałam stracha że przegięłam ale nigdy nie była tak krótko obcinana, krzaczki nie są takie zarośnięte w środku. Jak sobie posadzę nowe to tak właśnie krótko będę ciąć
MAD 12:17, 05 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Ale trafiłam i to przed samym snem Pięknie Madzia, zresztą jak zawsze,więc może już nic nie pisze,bo ile można się powtarzać

MAD 12:20, 05 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
Dzięki za pokrzepiające zdjęcia lawendy. Po tym jak narobiłam sobie pęcherzy od sekatorów i nożyczek i jeszcze w dodatku je pozdzierałam, mój eM postanowił bohatersko mi pomóc i opitolił lawendę prawie do zera. Płakać mi się chciało, ale widzę, że jest nadzieja
Ambrowców żal, ale jeśli mają Cię denerwować zamiast cieszyć, to chyba tak będzie lepiej. Brzozy wielopienne odmianowe to rzadkość i rarytas cenowy. Udało mi się jedną kupić w śmiesznej cenie. Zaczęłam się oglądać za następnymi i znalazłam za - uwaga - 580zł Pozostanę przy tej jednej

Jeszcze na Ambrowcach krzyżyka nie postawiłam co prawda. Gumballe u mnie później ruszają niż ten zwykły, który już ma zielone pąki. Jeszcze czekam. Ale już bym chciała mieć gotowy koncept zastępczy.
Ciekawa jestem tej Twojej brzozy. Czekam cierpliwie aż przyjedzie ze szkółki. Cena o jakiej piszesz faktycznie wysoka.
MAD 12:21, 05 kwi 2017

iwka napisał(a)
ja patrzę na Twoją lawendę to stwierdzam, że moją za mało obcięłam, i tak miałam stracha że przegięłam ale nigdy nie była tak krótko obcinana, krzaczki nie są takie zarośnięte w środku. Jak sobie posadzę nowe to tak właśnie krótko będę ciąć

Zawsze możesz te swoje starsze lawendy odmłodzić niskim wiosennym cięciem. Zabudują się szybko.
Malgosik 12:28, 05 kwi 2017

piękne były te białe ciemierniki
szkoda że przekwitają
iwka 12:33, 05 kwi 2017

MAD napisał(a)

Zawsze możesz te swoje starsze lawendy odmłodzić niskim wiosennym cięciem. Zabudują się szybko.
Zaraz wstawię zdjęcie, możesz zerknąć czy jeszcze niżej chlasnąć
MirellaB 13:14, 05 kwi 2017

Ja również dziękuję Ci za zdjęcia lawendy.
Moja obcięta tak jak Twoja i też w lutym. Na niektórych wypuszcza

Odnośnie tulipanów to mam taką samą sytuację, ale gdzieś czytałam, że one co drugi rok mogą zakwitnąć - czy tak jest faktycznie? Ja nie będę wykopywała.
Pszczelarnia 13:27, 05 kwi 2017

A u mnie w szkółce Pani ma ambrowce i mówi, że można żywopłoty z nich sadzić - ale chyba nie u nas?

Szkoda ambrowców.

A jaką rolę mają pełnić drzewa w tym miejscu? Zakątek leśny obiecujący.
MAD 13:34, 05 kwi 2017

Malgosik napisał(a)
piękne były te białe ciemierniki
szkoda że przekwitają

Mimo, że już przekwitają to te zieleniejące kwiaty dalej cieszą oko.
MAD 13:35, 05 kwi 2017

iwka napisał(a)
Zaraz wstawię zdjęcie, możesz zerknąć czy jeszcze niżej chlasnąć

Byłam i ja bym chlasnęła.