Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

Tess 17:47, 05 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Ja bym się brzozami dopisała do krajobrazu sąsiada.

O, Pszczółka trafiła w sedno. Nawiązać, nie odcinać się. Ja za brzozowym zagajniczkiem. U Syli jest przecudny.
ewa004 20:25, 05 kwi 2017

Cudny widok z salonu
MAD 21:13, 05 kwi 2017

Borbetka napisał(a)
Magnolie mnie urzekają, ale niestety tylko chwilę. Potem to zwykłe liściaste. Białe pnie brzóz na pewno by zdobiły. Takie brzozowe zakątki są na O. i to w towarzystwie cisowych kul i traw. Piękny masz ten widok i tak .

Brzozowe zakątki znam. Dlatego tak mnie kuszą. Piękne są! ;(
MAD 21:15, 05 kwi 2017

ren133 napisał(a)
Brzozy wielopniowe?

Właśnie myślałam o takich 2 sztukach. Na więcej jednopniowych to chyba tam za mało miejsca. Chociaż temat do rozważenia. Muszę się zorientować jakie są dostępne w okolicy i w jakich cenach.
MAD 21:17, 05 kwi 2017

Anda napisał(a)

A czegoś bordowego nie chcesz? Wszystko zielone, ładnie ale zielono

ren133 napisał(a)

Ooo też dobry pomysł

Obawiam się, że bordowo by było zbyt ponuro. Bordowe buki (mają ładny pokrój) zielenieją. Śliw tam nie widzę...
polinka 21:19, 05 kwi 2017

MAD napisał(a)

Ten "zwykły" ambrowiec rośnie u mnie pięknie (tfu, tfu). Ale Gumballe coś po pierwszej zimie nie teges. No i do tego to złamanie tej zimy. Czarno to widzę.

Jaka rolę mają pełnić drzewa w tym miejscu? Dekoracyjną głównie. To jest centralny punkt widokowy z salonu. I tak myślę czy białe pnie brzóz. Czy np. dać tam magnolie żeby zdobiła wiosną. Potem tak i tak liście zleją się z liśćmi drzew sąsiada. Sama już nie wiem. Te głowy Gumballi tak i tak były prawie niewidoczne, a przebarwionych liści przez dwa sezony się nie doczekałam.

Piękny widok z salonu!

Też jestem za brzozami Białe pnie fajnie będą rozświetlać zieleń.
MAD 21:19, 05 kwi 2017

AngelikaX napisał(a)
Ale masz cudooooowne "okno" na świat

Też je lubię. A dwa lata temu był widok na goły mur.
MAD 21:23, 05 kwi 2017

jazzy napisał(a)
O ja cie! Boski widok!

Konieczki napisał(a)
Sasiad robi ci przepiekne tlo widok z salonu marzenie

I oby taki pozostał. Działka stoi i czeka na chętnego. Obawiam się, że w przyszłości drzewa mogą zniknąć (osłaniają działkę sąsiada od zachodu). Tfu, tfu! Dlatego warto cyba jednak coś własnego, wyższego wsadzić...
MAD 21:28, 05 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Ja bym się brzozami dopisała do krajobrazu sąsiada.

Tess napisał(a)

O, Pszczółka trafiła w sedno. Nawiązać, nie odcinać się. Ja za brzozowym zagajniczkiem. U Syli jest przecudny.

Też tak właśnie kombinuję. I te białe pnie na tle cisów. Rozmarzyłam się. Tylko tak się zastanawiam czy lepsze 2 wielopniowe czy kilka jedniopniowych?

Znacie jakąś miejscówkę w okolicach Warszawy gdzie waro za brzozami się rozejrzeć?
MAD 21:30, 05 kwi 2017

ewa004 napisał(a)
Cudny widok z salonu

To było lato 2 sezony temu - niedługo po sadzeniu tego wszystkiego.