Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Zana 11:37, 18 maj 2017

Jeju, jakież cudne foteczki. Dlaczegoż tak mało ich nam dozujesz i tak skąpisz! A taki czerwony klonik to mój kolejny cel do zrealizowania (tak gdzieś już od dwóch lat). Twój przecudniasty jest. Jakże się on zwie i czy też z wiadomej szkółki?
Kasya 11:47, 18 maj 2017

UrsaMaior napisał(a)
Iwona, spróbuj z nią, ja uwielbiam! Nie rozrasta się piorunująco szybko, ale wcześnie startuje i do cienia jak znalazł.

no wlasnie u mnie nie startuje wczesnie
wlasciowie to z daleka jeszcze jej nie widac....
ale ladna bardzo, to prawda
UrsaMaior 12:35, 18 maj 2017

malgol napisał(a)
Wpadłam się pochwalić ,że droga kupna nabyłam klona Jordana
Zakupiłam również cisy Wojtek i tu prośba do Toszki, która tu widzę często ostanio bywa ,aby mi poradziła co ile je sadzić?
Iza, popros ładnie Toszke ,żeby na chwilke do mnie zajrzałaplease...

Gratuluję! Pokazałaś u siebie? Z Toszką dziś będę gadała, to powiem jej.

Zana napisał(a)
Jeju, jakież cudne foteczki. Dlaczegoż tak mało ich nam dozujesz i tak skąpisz! A taki czerwony klonik to mój kolejny cel do zrealizowania (tak gdzieś już od dwóch lat). Twój przecudniasty jest. Jakże się on zwie i czy też z wiadomej szkółki?

Anula, dzięęęki, ale wiesz, u mnie to amatorka wciąż, chciałabym nauczyć się pstrykać lepiej, ale póki co jakoś czasu na to nie znajduję.
Ten czerwony to Bloodgood, nie pamiętam skąd, ale możliwe bardzo, że z wiadomej Do kompletu mam Fireglow, bardzo dobrze się uzupełniają.

Kasya napisał(a)

no wlasnie u mnie nie startuje wczesnie
wlasciowie to z daleka jeszcze jej nie widac....
ale ladna bardzo, to prawda

Hmmm dziwne, może za mało jej kupą dogodziłaś przy sadzeniu? Moja na dziś wygląda tak:
malgol 12:39, 18 maj 2017

UrsaMaior napisał(a)

Pokazałam, ale nocne nieciekawe zdjęcie bo już nie mogłam się doczekaćZrobie ładniejsze fotki za dnia. A Toszkę znalazłam u Ani i już mi doradziła w sprawie Wojtków

Z innej beczki.Pisałas o próchnicy do klonów...że u Ciebie w ogrodniczym do kupienia...a ja tak jak przewidziałam mam problem pani spojrzała na mnie i stwierdziła ,że kwasny to jest torf ,odkwaszony zresztą tez. To jakie to podłoże zmieszać do klonów samodzielnie? Kompost z kwasnym torfem? czy jak?
UrsaMaior 12:51, 18 maj 2017

Hmm dziwne, nie zastanawiałam się nad tym, szczerze mówiąc, bo tutaj bez problemu jest próchnica...Mieszkam kwaśną z odkwaszoną pół na pół, dodaję drobnej kory (za radą Toszki) i już.
malgol 12:53, 18 maj 2017

To może w tej sprawie Toszka mi doradzi? Pytałam w 2 sklepach ogrodniczych( wygląda ,że tylko z nazwy) i każdy wytrzeszcza oczy !
iwonkap 13:39, 18 maj 2017

UrsaMaior napisał(a)
Hmm dziwne, nie zastanawiałam się nad tym, szczerze mówiąc, bo tutaj bez problemu jest próchnica...Mieszkam kwaśną z odkwaszoną pół na pół, dodaję drobnej kory (za radą Toszki) i już.

możesz proszę napisać gdzie kupujesz próchnice ?
Zana 15:23, 18 maj 2017

Właśnie Bloodgood mi się marzy. W "naszej" szkółce były, ale takie jakieś z lekka niewydarzone i widać było, że je te przymrozki szarpnęły.

A fotki robisz bardzo, bardzo ładnie i nie kryguj się tutaj
Malgo 15:42, 18 maj 2017

Iza, klony cudne podzielam Twoją pasję i potwierdzam, że w moim ciemnym ogrodzie również daje radę, na razie na próbę był tylko jeden ,ale już niedługo
Kasya 16:03, 18 maj 2017

UrsaMaior napisał(a)

Anula, dzięęęki, ale wiesz, u mnie to amatorka wciąż, chciałabym nauczyć się pstrykać lepiej, ale póki co jakoś czasu na to nie znajduję.
Ten czerwony to Bloodgood, nie pamiętam skąd, ale możliwe bardzo, że z wiadomej Do kompletu mam Fireglow, bardzo dobrze się uzupełniają.

Hmmm dziwne, może za mało jej kupą dogodziłaś przy sadzeniu? Moja na dziś wygląda tak:

No duża jest...u mnie wszystko opóźnione na maxa albo pomrozone
Rozplenic tez jeszcze nie widać..
Dlatego w końcu wybralam carex montana na widoczną rabatke