Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 12:55, 08 maj 2017

Makao_J napisał(a)

Zobaczę w tym Pęchcinie. Teraz jak skończyliśmy remonty to może w końcu ruszę do ogrodniczego bo w tym roku to byłam tylko raz

Wyślij mi na priv namiary na szkółkę gdzie kupowałaś. Jak znajdę miejsce dla niego i się zdecyduję to dam Ci znać. Na razie jest w planach ale z cienistym miejscem u mnie to lipa totalna bo wszystko jeszcze małe.

Ja dopiero dwa razy Wiesz co, w szkółce te klony stały całe lato na placu-patelni i prezentowały się pięknie. Aż się dziwiłam, że nie przypalone. Zazdroszczę Ci słońca, ja mogę sobie tylko pomarzyć... W tym sezonie muszę środkową rabatę powiększyć, żeby uskrobać trochę miejsca na jeżówki. Ehh...
malgol 13:12, 08 maj 2017

Iza, a długo kiełkuje ta trawa? Bo ja siałam 30 kwietnia i jeszcze ani widu ani słychu...
UrsaMaior 13:15, 08 maj 2017

Ha, dobre pytanie...ale pamiętam, że też psioczyłam że ciągle nie wschodzi.
Makao_J 13:23, 08 maj 2017

UrsaMaior napisał(a)

Ja dopiero dwa razy Wiesz co, w szkółce te klony stały całe lato na placu-patelni i prezentowały się pięknie. Aż się dziwiłam, że nie przypalone. Zazdroszczę Ci słońca, ja mogę sobie tylko pomarzyć... W tym sezonie muszę środkową rabatę powiększyć, żeby uskrobać trochę miejsca na jeżówki. Ehh...

Czyli Ty masz za mało słońca a ja mam go za dużo. Rabatę cienistą mam jedną i bardzo ją lubię. Mam tam jednego klona i liczę że tym razem będzie rósł bo poprzedni usmażył się na słońcu

Jeśli Jordan dałby radę w pół słońcu to miejsce bym miała przy altanie. Ale muszę być pewna bo to nie są tanie roślinki ale przepiękne
malgol 13:49, 08 maj 2017

Ze słoncem w ogrodzie to tak jak z włosami...kobieta która ma kręcone chce mieć proste a ta która ma proste chce kręcone nigdy nie dogodzisz

Ja to bym jeszcze chciała wiedzieć w jaka glebę sadziłaś te klony Iza... wiem ,że lekko kwaśną lubią, ale dodawać obornik czy zwykla ogrodowa + kwasny torf? jak robiłas?
UrsaMaior 14:25, 08 maj 2017

Sadziłam w mieszankę próchnicy kwaśnej i odkwaszonej (pół na pół) zmieszanej z drobną korą przekompostowaną.
malgol 14:31, 08 maj 2017

a gdzie taka próchnice można nabyć? o torfie słyszałam,ale próchnica...
UrsaMaior 15:13, 08 maj 2017

U mnie jest w zwykłym ogrodniczym.
malgol 15:15, 08 maj 2017

co stolica to stolica Będę szukac
UrsaMaior 20:44, 10 maj 2017

Wpadam na chwilę z mini-relacją z terapii zajęciowej Niestety przerwana przez alarm z przedszkola, więc na razie szału nie ma.