Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 12:22, 23 kwi 2020

no to nie kumam czemu u mnie nie chca rosnac, maja wymarzone warunki. Allgoldy tez mam w cieniu, slonko maja po 17-tej, sa ładne limonkowe i rozjasniaja cien od domu. w zasadzie powinnam napisac były, bo wiekszosc zdechla

turzyce u mnie za to dobrze rosna i miskanty. turzyca palmowa juz cala zielona.
malgol 12:24, 23 kwi 2020

TAR napisał(a)
no to nie kumam czemu u mnie nie chca rosnac, maja wymarzone warunki. Allgoldy tez mam w cieniu, slonko maja po 17-tej, sa ładne limonkowe i rozjasniaja cien od domu. w zasadzie powinnam napisac były, bo wiekszosc zdechla

ja to specjalista nie jestem ,ale może kiepską ziemię mają? Dużo dobroci do dołków im dałaś?
Kasya 12:24, 23 kwi 2020

A u mnie jednak większość na słońcu. Nie tak 100% ale bardzo duzo
W sumie rosną
Jeszcze nie zabiłam żadnej
TAR 12:27, 23 kwi 2020

malgol napisał(a)

ja to specjalista nie jestem ,ale może kiepską ziemię mają? Dużo dobroci do dołków im dałaś?

ziemia u mnie prima sort, nie musialam nic im dodawac. wszystko rosnie jak na drozdzach a hakone i lawendy nie chca. moze za dobra? lilaki po przesadzeniu w tzw. badzewna beda kwitly, wszesniej w tej zyznej nie chcialy.
malgol 12:28, 23 kwi 2020

U mnie najszybciej rośnie Albostriata.I najszybciej wiosna startuje. Aureola dopiero kielki pokazuje mimo,że ma słońce a Albostriata już z 10 cm
malgol 12:30, 23 kwi 2020

TAR napisał(a)

ziemia u mnie prima sort, nie musialam nic im dodawac. wszystko rosnie jak na drozdzach a hakone i lawendy nie chca. moze za dobra? lilaki po przesadzeniu w tzw. badzewna beda kwitly, wszesniej w tej zyznej nie chcialy.

no to nie wiem.Lawenda u mnie też się męczy,ale to akurat wina niedoborów swiatła. Hakonki dokarmiam co sezon kompostem to chyba lubią jednak żyzną ziemię
UrsaMaior 12:30, 23 kwi 2020

malgol napisał(a)
mam potrzebę się wyżalić... kupiłam w szkółce ostatnie sztuki dereni Ivory halo i hortki polestar.Tak się cieszyłam na weekend z łopatą u tu od poniedziałku do dzisiaj przesyłka utknęła gdzieś na magazynie.Dziś ma być na bank,ale obawiam się ,że nie będzie co zbierać

Jak przyjdą to do wiadra. Polestar, która po 2 tygodniach upału bez podlewania wyglądała na zdechłą jednak żyje, więc nie trać nadziei
TAR 12:33, 23 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

Jak przyjdą to do wiadra. Polestar, która po 2 tygodniach upału bez podlewania wyglądała na zdechłą jednak żyje, więc nie trać nadziei

to prawda, to wytrzymale rosliny, mnie sie latem na przesadzanki hortek zebralo, w pelni kwitnienia, w najwieksze upaly, kilka dni zalegały na taczce z gola brylą tylko podlewane i zasloniete kartonem. jak widze wszystkie przezyly i liscie wypuszczaja.
UrsaMaior 13:12, 23 kwi 2020

Trochę zieloności i kwiatków

TAR 13:26, 23 kwi 2020

Sangokaku na pierwszej? mam te fiolki, sa boskie. moje jeszcze nie zakwitly.