Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Magara 11:20, 23 kwi 2020

U Ciebie to wszystko przyrasta jak szatan
A jak piszesz, że macry szybciej to się chyba na nie zdecyduję, wiadomo - niecierpliwość
TAR 11:21, 23 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Mogę Ci sprawdzić jak przyrastają w trudnych warunkach, mam zwykłe macry w cieniu pod ogromnym dębem, słońce to one tylko wczesną wiosną widują - to te z mojej "słynnej" ścieżki Łatwego życia nie mają, ale dają radę.

All Gold rosną trochę wolniej.

jesli chodzi o hakone u Ciebie rosna jak przyslowiowy chwast, masz chyba najpiekniejsze okazy, pokazówki.

moje rosna w roznych miejscach i na lepszej i na slabszej glebie, nawet na mocno piaszczystej. wszystkie sa do bani. mam macry, beni kaze i all gold. kilka zoltych wypuszcza, beni kaze niezywe, kilka macr tez puszcza liscie. szkoda, ze nie chca u mnie rosnac, bo sliczne te hakony
UrsaMaior 11:22, 23 kwi 2020

Magara napisał(a)
U Ciebie to wszystko przyrasta jak szatan
A jak piszesz, że macry szybciej to się chyba na nie zdecyduję, wiadomo - niecierpliwość

Hahaah taaa ja też nie lubię czekać Taki ze mnie ogrodnik
TAR 11:23, 23 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Tak tak, to ona, kolor ma czadowy!

a nie mowilam potem jak sie rozwina powinny dostac czekoladowy pasek na kazdym platku.
UrsaMaior 11:28, 23 kwi 2020

TAR napisał(a)

jesli chodzi o hakone u Ciebie rosna jak przyslowiowy chwast, masz chyba najpiekniejsze okazy, pokazówki.

moje rosna w roznych miejscach i na lepszej i na slabszej glebie, nawet na mocno piaszczystej. wszystkie sa do bani. mam macry, beni kaze i all gold. kilka zoltych wypuszcza, beni kaze niezywe, kilka macr tez puszcza liscie. szkoda, ze nie chca u mnie rosnac, bo sliczne te hakony

Dobrze rosną, to fakt. Nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez nich... Dziwne, że u Ciebie grymaszą, bo to nie jest wymagająca trawa. A moje wcale nie są takie unikatowe hahah, Kwartet ma zabójcze kępy, Toszka to samo
UrsaMaior 11:29, 23 kwi 2020

TAR napisał(a)

a nie mowilam potem jak sie rozwina powinny dostac czekoladowy pasek na kazdym platku.

Doczekać się nie mogę! Teraz tylko znaleźć miejsce i już;D Tymczasem zamieszkała u mnie Susan
galgAsia 11:40, 23 kwi 2020

Te żółte hakonki to chyba w ogóle wolniej idą - mam Aureolę i ona przyrasta tak... nienachalnie Za to Greenhills rosną pięknie, mimo że w większości w pełnym słońcu.
malgol 12:16, 23 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Te żółte hakonki to chyba w ogóle wolniej idą - mam Aureolę i ona przyrasta tak... nienachalnie Za to Greenhills rosną pięknie, mimo że w większości w pełnym słońcu.

A u mnie jedyne co dobrze rosnie to hakonki All Gold Choć to mi wychodzi
Rosną w cieniu, pod sosnami,ale mają tam wilgotno bo krzyżują się tam linie kroplująceCzyli wygląda na to ,że one jednak wilgoć lubią
UrsaMaior 12:18, 23 kwi 2020

Lubią, lubią. Jeśli nie mają to zaczynają listki zwijać.
malgol 12:22, 23 kwi 2020

mam potrzebę się wyżalić... kupiłam w szkółce ostatnie sztuki dereni Ivory halo i hortki polestar.Tak się cieszyłam na weekend z łopatą u tu od poniedziałku do dzisiaj przesyłka utknęła gdzieś na magazynie.Dziś ma być na bank,ale obawiam się ,że nie będzie co zbierać