Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 20:01, 30 lip 2026

UrsaMaior 20:03, 30 lip 2026

TAR napisał(a)
Akurat u mnie jarzmianki robia mase, biale i rozowe. Rozowe sa nawet bardziej spuchniete. Juz sobie zaczelam dzielic. No i jakies siewki chyba sie pokazaly. Zalezy od odmiany tez wysokosc. Rok temu trafilam biale z wielkimi kwiatami i dosc wysokie. I kurna nie wiem co to za odmiana. A robia niezle tlo rozom. Ale mszyce maja okropna.

A jakie mają stanowisko? Mokre? Już nie wiem sama... w naturze chyba raczej sucha ziemia im nie wadzi.
UrsaMaior 20:04, 30 lip 2026

ewsyg napisał(a)
Ale piękne zdjęcia. U mnie jarzmianki jak rosły w słońcu, to zanikały. Teraz rosną w półcieniu i mają się świętnie, ładnie przyrastają i będą powtórnie kwitły.

No nie... to te moje niewdzięczne jakieś
TAR 21:27, 30 lip 2026

UrsaMaior napisał(a)

A jakie mają stanowisko? Mokre? Już nie wiem sama... w naturze chyba raczej sucha ziemia im nie wadzi.

Tak samo ladnie w sloncu i cieniu. Ziemia mokrawa i ciezkawa. W sloncu szybciej troche bledna. Wydaje mi sie ze one jak krwisciagi lubia mokre nogi.
TAR 21:28, 30 lip 2026

Piekny ten twoj polcien♥︎
ajka 21:48, 30 lip 2026

U mnie jarzmianki też słabo sobie radzą, ale przynajmniej żyją, a to już sukces. Niby nie mają ostrego słońca, ale może warto zmienić im miejscówkę, albo częściej podlewać