Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 16:25, 02 paź 2015

Na żurawki ślicznie słoneczko świeciło:

berberys Admiration:
Iwk4 16:29, 02 paź 2015

Miskant Klaine Fontanne i młodziutka hortensja Polar Bear:

Widoki ogólne:

Iwk4 16:33, 02 paź 2015

Cieszę się werbeną, pięknie teraz wygląda. Nabiera masy, pojawiają się młode przyrosty:

Ta hortensja jest NN, ale zachowuje się, jak Limelight

yolka 17:16, 02 paź 2015

Iwonko bardzo dziekuję za zestawienie. Mam jeszcze wiekszy problem - zaczęły mi się podobać śliwy. Jak ciężka decyzja mnie czeka.

Moje limonkowe zurawki miały robala bo liście nie były spalone (półcięń z przewagą cienia).

Dzieki raz jeszcze. Buziole
Mysza 17:37, 02 paź 2015

Iwonko ślicznie się Twoje berberysy wybarwiają.Moje takie nie są, nawet te na słoneczkuA można je czymś wzmocnić???
Iwk4 17:54, 02 paź 2015

Jolu, jak znalazłaś robala, to najlepiej wyjąć je, wyczyścić korzonki i do świeżej ziemi wsadzić. Tak czytałam, że dają radę. Śliwy są ładne, warto je mieć.

Gosiu, podobno berberysy trzeba przycinać i młode przyrosty lepiej się przebarwiają. Mam jeszcze Bagatelle, ale w tym roku słabo się wybarwiły. I są malutkie, więc nie ma co przycinać. Admirationy są bardziej czerwone.
Iwk4 17:59, 02 paź 2015

Jeżówkowo:

Przemijanie:

Iwk4 18:02, 02 paź 2015

Ta mini rabatka sama się zrobiła:
Kocimiętka od Gosi kwitnie, wysiały się z kompostu turki i do tego posadzona przywiędła petunia, która w donicy nie chciała kwitnąć:

MirellaB 18:04, 02 paź 2015

Iwonko dziękuję za linki odnośnie magnolii. jeszcze kilka słów na jej temat - moja powinna kwitnąć, bo jak była kupiona to miała kartkę z pięknie wyglądającymi kwiatami - cierpliwie poczekam, może zakwitnie w przyszłym roku, bo dość ładnie zaczęła rosnąć

Zdjęcia portretowe Twoich roślin bardzo ładne. Zaciekawił mnie ten Miskant Klaine Fontane - piękny jest. Zastanawiam się nad zakupem w przyszłym roku wysokich traw na rabatę bylinową. Myślałam o grackach, ale ten miskant bardzo mi się podoba.

Skoro nie mogę się zdecydować to pewnie posadzę dwa rodzaje

Paulinkę pytałam, żeby z doświadczenia napisała mi o grackach, a jeżeli mogę to Ciebie poproszę napisz o KF - jaki wysoki, jak się rozkrzewia, kiedy startuje, kiedy zakwita, warunki w jakich najlepiej rośnie - no wiesz wszystko co mi się przyda

Pozdrawiam Cię Iwonko
MirellaB 18:06, 02 paź 2015

Fajne zdjęcie
Widać, że zadbany psiak, jak się sierść błyszczy. Chyba kąpiesz w szamponie dla czarnej sierści?