Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Sebek 23:05, 12 sty 2016

Zdecydowanie wolę oglądać cykl zycia hortensji niż uczyć się po angielsku cyklu życia produktu
Iwk4 05:46, 13 sty 2016

Pytanie: jak najprościej i kiedy rozmnożyć runiankę?
Zamarzył mi się dywan z berberysem bagatell, jak u Madżenki.
MirellaB 06:39, 13 sty 2016

Iwonka jesteś niesamowita z tym pokazem, wszystko od a do z. Dziękuję Ci bardzo.
Zapisałam sobie w zeszyciku stronę pokazu

Tak o tą hortensję mi chodzi. Przebarwia się chyba najładniej z tych które dotychczas poznałam

Czyli Twoje hortensje po dwóch sezonach tak wybujały pięknie Nic nie piszesz o konieczności powiązania, może jak już będą takie duże jak u Any

Iwonko tak na oko w drugim roku jakie były duże? I jeszcze pytanie odnośnie tego dywanu z żurawek. Żurawki nie są za małe?

Miłego dnia
bacowa 06:51, 13 sty 2016

Iwonka, wiadomo że wiosna jest najlepszym momentem na podział, przypomnij sobie kiedy ci ją dawałam .

Oglądałam wczoraj róże i poczytałam opinie, chyba Giardine zamówie. Renia mi doradziła dosadzić fioletowy klematis .Mam taki ,ciemny fiolet, ale on po kwitnięciu brzydko zasycha.
Iwk4 07:20, 13 sty 2016

Ewa, czy wystarczy uszczknąć runiankę?
Co do clematisów - nie odniosłam sukcesu w ich hodowli. Wcześniej czy później wymarzają u mnie. Zostawiam sobie je na później, na razie mówię im nie. Renia pisała, że ważne by kwitły w tym samym czasie. Twój tak kwitnie?

Edit: ładne te zestawienia z clematisem.
kosolka 08:35, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Olu, gnojówka ma specyficzny zapach, ale roślinki ładnie się po niej regenerują, bogata jest w mikroelementy. I na drugi dzień mszyc nie miałam. Ani na różach, ani na śliwie. Ze śliwką miałam największy kłopot, bo duże drzewo, nic nie pomagało. Aż do czasu gnojówki.

Gnojówka z pokrzyw działa cuda, dosłownie.
Do podlewania rozcieńczamy z wodą .
Rośliny dostają takiego powera..., a przede wszystkim nie jest to żadna chemia w ogrodzie.
Latem podlewamy raz w m-cu. Stosuję też do oprysku roślin przeciw mszycom. Róże wyglądają zdrowo. Floksy zawsze miały mączniaka, a odkąd pryskam je pokrzywą, jest efekt.
Zobacz tutaj

Iwonka, ja miałam beczkę gnojówki Tylko po porstu nie robiłam nią opryskó, tylko podlewałam rośliny.
Iwk4 08:48, 13 sty 2016

A to też dobrze Olu.
Myślałam, że nie miałaś
U mnie ktoś przechodził ze znajomych i zapachniało. Udał, że nie czuje Taki był taktowny. Dopiero w rozmowie wyszło
Dominika11 08:51, 13 sty 2016

to faktycznie, az taki sielski zapach ???
kosolka 08:53, 13 sty 2016

Bez przesady, bywają gorsze zapaszki Mnie nie razi.
ren133 09:20, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Ewa, czy wystarczy uszczknąć runiankę?
Co do clematisów - nie odniosłam sukcesu w ich hodowli. Wcześniej czy później wymarzają u mnie. Zostawiam sobie je na później, na razie mówię im nie. Renia pisała, że ważne by kwitły w tym samym czasie. Twój tak kwitnie?

Edit: ładne te zestawienia z clematisem.

U mnie rośnie runianka, którą dostałam od Krysi: jedne z kłączami inne tylko uszczyknięte. Zobacz tutaj na rabacie: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=136
Przyjęły się wszystkie