Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 16:50, 10 mar 2016

tulucy napisał(a)
Faktycznie super niespodzianka, a filoet i żółty to takie wiosenne energetyczne zestawienie

Na początku byłam zdziwiona, ze nie czyta mi w myślach
Ale jak wracam z pracy i patrzę na te żółte bratki, to ten kolor cieszy

A te kilka postawiłam na tarasie, by przez okno móc patrzeć na wiosnę
Karol99 16:53, 10 mar 2016

Ale kolorowo.
tulucy 16:58, 10 mar 2016

No i pięknie jest. Aż zazdroszczę pozytywnie w sobotę też może sobie wiosnę do doniczek sprawię dziś po drodze widziałam, że już sprzedają kwitnące krokusy i cebulowe w doniczkach w takiej jednej firmie u nas, która generalnie produkuje hurt, ale trochę sprzedaje na placu u siebie detalicznie, m mi wrzuci skrzyneczkę do bagażnika i jak będę wracać jutro to może coś kuoię
Ewik 17:03, 10 mar 2016

Super wyglądają bratki w nowych donicach
Iwk4 17:10, 10 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Dziękuję bardzo Madzenko
Iwonko, niespodzianka super Mój M nie świętuje tego dnia, ale tata już wiedział co mi kupić, bo dostałam hiacynta

Aniu, M się trochę krępował, bo on wiedział, ze chcę bratki. Wracał razem ze swoim bratem z pracy, a ten kupował dla swoich pań róże
Potem się mi tłumaczył niepewnie, że chyba chciałam bratki. Pewnie, że chciałam Bratki na wiosnę kupowane przez e-Ma - to już tradycja
frezja 17:21, 10 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Żółty wiosną jak najbardziej..dobrze mu z szarym
Iwk4 17:22, 10 mar 2016

kosolka napisał(a)

Iwonka, Ty powinnaś najlepiej wiedzieć ze i tak przyjedzie Ja wiedziałam, tylko na podstawie tego co i jak o nim piszesz Kochanego masz męża!
Piękny prezent dostałaś! Ja muszę kupić doniczkowe sama Za to tulipanki cieszą w wazonie

Kropelki zawsze dostaje mój synuś podczas wizyty u okulisty.. Zawsze tak mi go szkoda, widzę jakie to męczące i trudne. Współczuję i Tobie.

Olu, kropelki po tym, co przeszłam z oczami, to pikuś. Tym się nie martwię. Tylko siadają mi oczy, muszę zrobić ponowne badania w poradni siatkówkowej, ale to i tak niewiele da...naprawić się popsutego się nie da ...
rabatki sprzątam na kolanach na takiej podkładce z pianki, bo wtedy widzę wychodzące cebulki. A jak zaczyna szarzeć, to muszę kończyć, nie ma sensu taka praca.
Jak się ociepli i dni będą dłuższe, albo bardziej słoneczne - będzie lepiej.

Dziś przeszłam po ogrodzie, cieszę się z posprzątanej rabaty przed domem, ale pogoda dziś znowu byle jaka i dziś już nie poszłam kontynuować prac.
Tulipanki wychodzą, a krokusy marne.

Iwk4 17:25, 10 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Fajne kolory bratków

Nooo, podobają mi się Te mam przed domem, ale na razie poustawiałam tylko. Jutro może wsadzę do ziemi z doniczek. Widziałam u Małgosika w połączeniu z trawką. Może skopiuję pomysł
Iwk4 17:29, 10 mar 2016

Anda napisał(a)

Po kroplach to człowiek na dodatek zmęczony. Nie dziwota, ze wcześnie do łózka poszłaś.
Meza masz bardzo fajnego

Ewa, ja nawet nie pomyślałam, ze po kropelkach jest to zmęczenie. Dziś w pracy sama się śmiałam, ze poszłam spać, jak dziecko
Ale dowiedziałam się wtedy, ze dziewczyny często o 22.00 chodzą spać. A ja siedzę dłużej zwykle

Na męża nie narzekam. Zawsze mogę na niego liczyć. Ma, jak każdy swoje za uszami, ale się stara
Iwk4 17:31, 10 mar 2016

Moniq napisał(a)
Super prezencik. Nie marudz z kolorem
Moj m. zaszczycil mnie tulipanami w donicy, ale byl nie pocieszony bo szukal hortek ale sie wysprzedaly

A jakie hortki chciałaś? Bo te, co teraz są w sprzedaży, to takie podpędzone. W domu długo nie stoją, a na zewnątrz im zimno. Więc ciesz się z tulipanami. Na hortensje przyjdzie czas