Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

LewOgrodowy 19:03, 11 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Lewku, strasznie mi miło, że do mnie zaglądasz I miło mi, że nie jest tu nudno, choć to nie tylko moja zasługa Dziękuję i mam prośbę. Wstaw w podpisie swoje imię, abym wiedziała, jak się do ciebie zwracać? Po imieniu, to tak bardziej mi pasuje Buziak

Nie pomyślałam. Przepraszam. Już zrobione.
Dorota123 19:11, 11 mar 2015

Piękne dekoracje,baaardzo mi się podobają. Pomyśl Iwonko o ile bardziej się staramy o nasze otoczenie będąc w tej naszej paczce Ogrodowiskowej. Czy rok temu o tej porze robiłaś już dekoracje z żywych kwiatów przed dom? Czy miałaś tyle planów na cały sezon?
Jesteśmy bardziej uporządkowane, zorganizowane i marzce o pięknym ogródku, ale również bardziej wymagające wobec siebie.( i oby nam się nie odechciało)
Mysza 19:11, 11 mar 2015

Iwonko biegnę spóźniona.Kolejnych 500tek

Iwk4 19:22, 11 mar 2015

LewOgrodowy napisał(a)

Nie pomyślałam. Przepraszam. Już zrobione.

Dziękuję. Faktycznie wcześniej miałaś tak, ale już się pogubiłam, kto jest kto
Karol99 19:22, 11 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
A dla wszystkich zaglądających zostawiam fotki donicowej wiosny:

Cudowne!!
Iwk4 19:23, 11 mar 2015

Anusia napisał(a)
Pięknie!

Iwk4 19:25, 11 mar 2015

jalos napisał(a)

Iwonko, ja zamierzam przeczytać - tym bardziej, że już z kilku ostatnich stron dowiedziałam się, jak dla mnie nowości na temat kory na rabatach a ostatnia dyskusja dotycząca obornika, gnojówki, stopnia przerobienia obornika i jego stosowania to już dla mnie kompletny kosmos....- temat tak nowy i obcy, że jeszcze go nie ogarniam

gratuluję 500-setki

Aga, jeśli faktycznie dasz radę, to zaraz sobie kopiuj do notatek to, co ci się przyda. Jest tu wiele fajnych rad, między innymi Toszki. Pozdrawiam i dziękuję
Iwk4 19:44, 11 mar 2015

Dorota123 napisał(a)
Piękne dekoracje,baaardzo mi się podobają. Pomyśl Iwonko o ile bardziej się staramy o nasze otoczenie będąc w tej naszej paczce Ogrodowiskowej. Czy rok temu o tej porze robiłaś już dekoracje z żywych kwiatów przed dom? Czy miałaś tyle planów na cały sezon?
Jesteśmy bardziej uporządkowane, zorganizowane i marzące o pięknym ogródku, ale również bardziej wymagające wobec siebie. ( i oby nam się nie odechciało)

Dorotko, masz rację. W zeszłym roku miałam o tej porze bratki w donicy, bo M się nimi zauroczył i kupił. Sama bym tego nie zrobiła myśląc, ze za wcześnie.
Zawsze Wielkanoc była dla mnie wyznacznikiem działań. A od Wielkanocy czekałam do maja, by wsadzić pelargonie do skrzyneczki. Ogrodowisko podnosi standardy, tak mimochodem rozliczamy się wzajemnie z naszych dokonań. I wcale nie nakazując sobie, ale przez kobiecą chęć posiadania tego, co mają inne.
Dążymy dzięki temu do tego, by otaczał nas piękny ogród, panował porządek. A co najważniejsze, nikt nie okazuje zazdrości, tylko niesie wzajemną pomoc i wsparcie.

I zarażają się od nas inni, także ci niezalogowani czytelnicy
Wczoraj wracałam z pracy, a moja znajoma z sąsiedniej ulicy robiła porządki w ogródku. Podczytuje anonimowo wątki i powiedziała, ze podcina hortensje, bo właśnie doczytała, ze już można
Fajnie
Iwk4 19:45, 11 mar 2015

Gosiu, Karolu dziękuję
ana_art 20:32, 11 mar 2015

a u nas jeszcze ani bratków ani stokrotek, a jak przejeżdżałam obok jednego ogrodniczego to dostrzegłam choinki te z przed świąt