Piękne dekoracje,baaardzo mi się podobają. Pomyśl Iwonko o ile bardziej się staramy o nasze otoczenie będąc w tej naszej paczce Ogrodowiskowej. Czy rok temu o tej porze robiłaś już dekoracje z żywych kwiatów przed dom? Czy miałaś tyle planów na cały sezon?
Jesteśmy bardziej uporządkowane, zorganizowane i marzce o pięknym ogródku, ale również bardziej wymagające wobec siebie.( i oby nam się nie odechciało)
Aga, jeśli faktycznie dasz radę, to zaraz sobie kopiuj do notatek to, co ci się przyda. Jest tu wiele fajnych rad, między innymi Toszki. Pozdrawiam i dziękuję
Dorotko, masz rację. W zeszłym roku miałam o tej porze bratki w donicy, bo M się nimi zauroczył i kupił. Sama bym tego nie zrobiła myśląc, ze za wcześnie.
Zawsze Wielkanoc była dla mnie wyznacznikiem działań. A od Wielkanocy czekałam do maja, by wsadzić pelargonie do skrzyneczki. Ogrodowisko podnosi standardy, tak mimochodem rozliczamy się wzajemnie z naszych dokonań. I wcale nie nakazując sobie, ale przez kobiecą chęć posiadania tego, co mają inne.
Dążymy dzięki temu do tego, by otaczał nas piękny ogród, panował porządek. A co najważniejsze, nikt nie okazuje zazdrości, tylko niesie wzajemną pomoc i wsparcie.
I zarażają się od nas inni, także ci niezalogowani czytelnicy
Wczoraj wracałam z pracy, a moja znajoma z sąsiedniej ulicy robiła porządki w ogródku. Podczytuje anonimowo wątki i powiedziała, ze podcina hortensje, bo właśnie doczytała, ze już można
Fajnie