Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:10, 13 mar 2015

Ana, już lecę
MirellaB 22:29, 13 mar 2015

Iwonko jutro może uda mi się jechać do szkółki po kulki na rabatę z hortensjnami.
Widziałaś moje przyjęte bluszcze...?
Dobrej nocy
Iwk4 22:58, 13 mar 2015

Mirelko, widziałam, jak ty byłaś u mnie, ja czytałam wszystko u Ciebie
Iwk4 07:18, 14 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)

Ja Też tak myślę, że w szkółkach są tańsze zwłaszcza tych mniejszych gdzie ruch mniejszy. Ja kupię 3 kulki. Widziałaś moje stokrotki ? Kupiłam w szkółce po 1 zł za sztukę. Też biało - różowe ale to mi pasuje , bo takie chcę kolory w ogrodzie mieć.
Tylko nie wiem co nasadzić w wiszących donicach na tarasie mam ich 10 . Miałam biskupie surfinie zawsze, bo fajnie obficie kwitną, ale nie wiem czy teraz będą pasować do mojej koncepcji kolorystycznej ?? Masz jakiś pomysł ??

Asiu, teraz jest wczesna wiosna , to stokrotki będą zdobić donice. Potem po 15 maja , po zimnej Zośce wymienisz roślinki i dosadzisz w wiszących coś. Surfinie się nadają do wiszących donic. I jest ich sporo kolorów. Coś dobierzesz. Fajnie zrobić sobie w ogrodzie tonację, np. połaczyć róż z bielą i fioletami. Daje to fajny efekt. Sam różowy może być za mdły. Dziewczyny na pewno będą sadzić do donic, to się zainspirujesz. Jeszcze jest czas na to.
makkasia 07:31, 14 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, Genia będzie musiała poczekać, nie wiem, jak długo. Znalazłam dla niej miejsce, ale najpierw musimy wykończyć gospodarczy i pokryć dach (na razie jesttam papa). Dopiero będę mogła ją posadzić przed garażem. Inaczej mogłaby się połamać. Pokażę ci miejsce, gdzie będzie rosła. A teraz przekopuję miejsce pod Ognistą rabatę. Po lewej stronie jest dom, po prawej garaż, część gospodarcza i kącik wypoczynkowy będzie w planie. Polbruku też jeszcze nie ma

Najważniejsze, że plan robót jest Na wszystko przyjdzie czas i może na Genie nie trzeba będzie polować. Ja czekam na moją mam nadzieję, że się nie zawiodę i dostanę patyczek magnoliowy i to ten właściwy
RH przesadzone ? ojej Iwonko ja cię bron Boże nie gonię do roboty tylko tak pytam
Asiuniaa 09:27, 14 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Asiu, teraz jest wczesna wiosna , to stokrotki będą zdobić donice. Potem po 15 maja , po zimnej Zośce wymienisz roślinki i dosadzisz w wiszących coś. Surfinie się nadają do wiszących donic. I jest ich sporo kolorów. Coś dobierzesz. Fajnie zrobić sobie w ogrodzie tonację, np. połaczyć róż z bielą i fioletami. Daje to fajny efekt. Sam różowy może być za mdły. Dziewczyny na pewno będą sadzić do donic, to się zainspirujesz. Jeszcze jest czas na to.

Donicowe sadzę już z 10 lat lub lepiej tylko, że zawsze miałam więcej odmian. Surfinie zwykłe i milion bells, begonie zwisające i wielkokwiatowe , pelargonie różne odmiany, bacopa, lobelia, lawenda . Teraz chciałabym mniej gatunków tylko, że w jednych miejscach mam silny wiatr więc suirfinia odpada mi tam, bo już to przerabiałam. Muszę to dobrze przemyśleć aby gatunków było mniej. Jeśli chodzi zaś o kolorystykę to oczywiści chcę połączenie bieli i różu i myślę, że właśnie siłą rzeczy wejdzie mi fiolet .
jalos 12:02, 14 mar 2015

Iwonko fajny masz pomysł na ognistą rabatę, będę podglądać realizację.
szemusia 12:14, 14 mar 2015

I ja skorzystałam z porównania red barona u Any
Myślę, że w takich ilościach będzie u Ciebie pięknie wyglądał.
No i liczę, że u mnie też się rozrośnie wreszcie
Pozdrawiam weeekendowo
Madzenka 13:20, 14 mar 2015

Świetny plan!
Iwk4 20:13, 14 mar 2015

makkasia napisał(a)

Najważniejsze, że plan robót jest Na wszystko przyjdzie czas i może na Genie nie trzeba będzie polować. Ja czekam na moją mam nadzieję, że się nie zawiodę i dostanę patyczek magnoliowy i to ten właściwy
RH przesadzone ? ojej Iwonko ja cię bron Boże nie gonię do roboty tylko tak pytam

Kasiu, dziś był pracowity dzień. Po obiedzie poprosiłam najstarszego syna, który zjechał na weekend do nas i poszliśmy do ogrodu. Przekopaliśmy w końcu moją rabatę z obornikiem. On obornik roztrząsał w dołki, ja zasypywałam ziemią. Potem nasadziłam nachyłki, liliowce, rudbekię i galiardę. Efektu nie widać, bo roślinki jeszcze w karpach śpią. Najważniejsze, że znalazły się już na rabacie. M nawiózł w beczki obornika i zalał wodą. Będzie do podlewania latem
Przy rabacie trwają też prace wykopaliskowe. Zmiana linii chodnika. Były łuki, teraz będą linie proste. Fotka w trakcie prac: