Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

margaretka3 11:54, 23 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Dziewczyny kochane, dziś mi jest gorzej, ale to znaczy, że idzie ku dobremu chyba
Robiłam inhalację. Zatoki się odetkały. Teraz padam. Tylko pakiet husteczek zużyty.
Muszę trochę odpocząć. Tylko czym ja się zmęczyłam? Nawet kompa nie mam sił odpalić. W ogrodzie dziś u mnie wieje. Oby przetrwać dziś.
Buziaki dla was. Dzięki za miłe słowa.

Oj, niedobrze. Organizm domaga się odpoczynku. Posłuchaj go.
Juzia 12:06, 23 kwi 2015

margaretka3 napisał(a)

Super, a pytałam też dlatego, że na Twoim wątku była mowa, że dzielenie jeżówek im nie służy, a ja dzieliłam. Zeszły i Tobie, i mi. Więc jednak nic im się od dzielenia nie dzieje

No tym zwykłym purpurowym nic się nie dzieje.... ale inne odmiany słabo znoszą dzielenie
Ewa777 13:21, 23 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Właśnie dostałam info, że książka Danusi została nadana. Już się cieszę

Wczoraj udało mi się dorwać tę książkę na stronie empiku (chyba mieli nową dostawę) i udało mi się złożyć zamówienie

Iwonko, Ty powinnaś leżeć i wygrzewać się... szoruj do łóżka
Iwk4 15:14, 23 kwi 2015

Ewa, leżę. No prawie...
Jak już tak leżałam i nawet zasnęłam, obudził mnie dzwonek do drzwi. Listonosz przyniósł paczkę od Ani Małej Mi z roślinkami na ognistą. Nie było wyjścia. Wzięłam do salonu (tak, tak, na dużym stole fajnie się sadzi roślinki) worek ziemi, folię, doniczki i wszystko od Ani i Małgosi wsadziłam w doniczki i podlałam. Teraz mogą kilka dni postać w cieniu na tarasie. Jak podzdrowieję, to będzie wielkie sadzenie. Tylko kuklika, orliki te zwykłe i kocimiętka poszła na rabatę. Za chwilę zaczynają kwitnæć. Nie chciałam ich już męczyć zmianæ miejsca.
Zrobiłam też fotki, roślinki w dobrej kondycji dotarły. Fotki wgram później. Wieczorkiem
Aniu, wielkie dzięki.
Teraz znowu się kładę
Iwk4 15:17, 23 kwi 2015

Juzia napisał(a)

No tym zwykłym purpurowym nic się nie dzieje.... ale inne odmiany słabo znoszą dzielenie

Mi te purpurowe po zimie nie wzeszły. Nie znam się. Kupowałam w szkółce i nic w tych miejscach nie ma. Na szczęście Ania przysłała mi kilka sadzonek. I jakieś wysiałam. Ale te siane pewnie za rok zakwitną.
Iwk4 15:19, 23 kwi 2015

margaretka3 napisał(a)

Oj, niedobrze. Organizm domaga się odpoczynku. Posłuchaj go.

Lekarz też tak uważa. Mam L4.
Malgosik 17:01, 23 kwi 2015

Iwk jaką masz odmianę żurawek przed świerkiem?
Iwk4 17:08, 23 kwi 2015

Chodzi ci o te pomarańczowe? Nie przeżyły zimy i drapania psów. Wpadł sasiadów pies w zaloty do Toli i rozdrapał je. Mogłam wtedy posadzić w doniczki. W ziemi na mrozie nie dały rady. Kupowałam bez nazwy w szkólce. Szkoda, bo miały ładny kolor. By ci pasował.
Mysza 20:45, 23 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

Gosiu, dzięki
Dla Ciebie Tulipan Van Eijk

Iwonko dziękuję.
Śliczne te tulipanki

A paczkę dostałaś super, tylko pozazdrościć

Lepiej się czujesz??
Kacha123 20:51, 23 kwi 2015

Iwonko, fajne paczki dostajesz. Pewnie ciężko się siedzi w domu, jak tyle dobroci do posadzenia, ale zdrowie najważniejsze