Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Ivvvona 23:28, 23 lip 2015

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź z bonusem w postaci historii zakupu Mój eM podobny z zakupami roślinnymi do Twojego, "kupmy tą roślinkę , tej jeszcze nie mamy",a potem bieganie po ogródku z doniczką i przesadzanie... U mojej teściowej rośnie prawdopodobnie trzykrotka, pytała czy chcę odnóżkę, dlatego chciałam zasięgnąć opinii. Muszę się jej dokładniej przyjrzeć. Ma niebieską i białą.
Iwk4 23:30, 23 lip 2015

Mirka napisał(a)
Właśnie i ja myślałam o szarym ciemniejszym od zwirku.Nie gniewaj się ale mnie ten kolor tam nie pasuje nawet jak łączy się z całością? Jak nie szary to jeszcze bym widziała taką ramę ze starej cegły jak masz murek zrobiony.

Mirko, czemu mam się gniewać? Przecież bazujemy na czyiś radach i je albo przyjmujemy, albo testujemy inne rozwiązania. Pokombinuję nad tym Wcześniej testowałam cegłę, ale coś mi nie pasowało i zostawiłam. Może spróbuję jeszcze raz ?
A farbę jednak szarą? No, może? Tylko jaki odcień ?
Ewa777 23:30, 23 lip 2015

Fajna ta trzykrotka
Iwk4 23:41, 23 lip 2015

Luki napisał(a)
Kurcze Iwonko, ale masz wszystko poukładane takie przedstawienie rabat krok po kroku jest dla wielu pomocne

Łuki, łatwo dojść po zdjęciach, kiedy ...
Zdjęcia wrzucam do folderu: rok / miesiąc
Każde zdjęcie ma w podglądzie datę, więc można uporządkować wydarzenia. Czasami chwilkę trwa wyszukanie odpowiedniej fotki, bo raptem się okazuje, ze stanu przed, jak coś jest jeszcze brzydkie i nijakie nie fotografujemy. Takiego dokumentowania muszę się nauczyć

A jak zaczynałam przygodę z Ogrodowiskiem, najcenniejsze dla mnie były informacje - instrukcje. Wcale nie efekt końcowy, tylko krok po kroku, jak do czegoś dojść, jak osiągnąć zaplanowany efekt
Lubię podczytywać w wolnej chwili pierwsze wątki osób, które dziś mają piękne ogrody, o ich dylematach i niepowodzeniach. Bo nie od razu powstawało wszystko piękne i takie, jak teraz. A roślinki potrzebowały czasu, by się rozrosnąć - z odległościami nasadzeń mam do dziś kłopot
Dlatego czasem opisuję coś, jak instrukcja obsługi - dla innych
Mirka 23:42, 23 lip 2015

Iwonko a nie myślałeś kamieniu i połączeniu ze skalniakiem obok tej ramy oczka.
Iwk4 23:45, 23 lip 2015

Ivvvona napisał(a)
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź z bonusem w postaci historii zakupu Mój eM podobny z zakupami roślinnymi do Twojego, "kupmy tą roślinkę , tej jeszcze nie mamy",a potem bieganie po ogródku z doniczką i przesadzanie... U mojej teściowej rośnie prawdopodobnie trzykrotka, pytała czy chcę odnóżkę, dlatego chciałam zasięgnąć opinii. Muszę się jej dokładniej przyjrzeć. Ma niebieską i białą.

No widzisz, ja też robię czasami takie dziwne zakupy. Wiosną kupowaliśmy coś w szkółce i dostałam bonusa w postaci Lirope.
Bardzo długo biegałam po ogrodzie z tą jedną biedną doniczką, bo ani nie szło tego porozdzielać, ani posadzić pojedynczo, na dodatek może zimą przemarzać
Iwk4 23:56, 23 lip 2015

Mirka napisał(a)
Iwonko a nie myślałeś kamieniu i połączeniu ze skalniakiem obok tej ramy oczka.

Mirko, myślałam, żeby oczko przenieść tutaj - ale dopiero jesienią, bo mam tam różę Graham Thomas:

Co o tym myślisz?
Dalsza perspektywa (nie mogę znaleźć lepszego zdjęcia szybko):

Iwk4 00:05, 24 lip 2015

Mirka, jesteś?
Namieszała i sobie poszła
Hop, hop ...
bacowa 00:12, 24 lip 2015

Mirka poszła a ja przyszłam
Iwk4 00:14, 24 lip 2015

O, fajnie
Myślałam dziś o tobie