Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

ren133 00:47, 23 lip 2015

Iwonko Chciałam Cię zapytać o Twoje chore tuje ... czy zauważyłaś jakąś poprawę ... i co im aplikujesz?
Iwk4 00:58, 23 lip 2015

Reniu, skapitulowałam.
Podlewam, dostały biohumus i pokrzywę i jest chyba gorzej. Czekam do września na wymianę. Staram się być bardzo cierpliwa, ale co jakiś czas podchodzę i wyciągam z ziemi upadłego
Pozdrawiam
MiraR 01:00, 23 lip 2015

O proszę i już mam odpowiedź Kochana jesteś.A wiesz,że widziałam w sklepie takie specjalne pojemniczki właśnie na wtyczki na połączenie dwóch kabli.Coś takiego jak etui do okularów z otworkami z dwóch stron na kable.Ten pojemniczek jest jakby hermetyczny by nie dostała się tam woda.Rysunek na opakowaniu pokazał,że służą do ochrony przed śniegiem jak podłącza się np światełka na święta.Jak zawsze cudowałam z foliami żeby zabezpieczyć takie wtyczki a i tak zwarcie się robiło nieraz.To może kupić takie cosik do zabezpieczenia wtyczek i dopiero we wiaderko? A może wtedy wiaderko by nie byłoby już potrzebne?
MiraR 01:02, 23 lip 2015

A ten pan wie,że ponosisz koszty ratowania tych tujek? Bo opryski jednak kosztują i to nie mało..
Iwk4 01:04, 23 lip 2015

Możesz spróbować Tylko wtedy masz połączenie na stałe i wyłącznika czasowego tam nie zamontujesz. Chyba, ze z domu pociągniesz kabel i tam będziesz wyłączać. Mnie w nocy denerwowało ciurkanie u sąsiadów, jak spałam przy otwartym oknie, dlatego u siebie mam tak, ze w nocy nie pracuje pompka.
Iwk4 01:06, 23 lip 2015

Mira napisał(a)
A ten pan wie,że ponosisz koszty ratowania tych tujek? Bo opryski jednak kosztują i to nie mało..

Mira, pan się zadeklarował, ze mi przyśle nowe tuje na swój koszt. Ja nic płacić nie będę, ani za przesyłkę, ani za tuje nowe. Poczekam do września, aby słowo stało się ...tujami
A ratuję, bo to roślinka żywa
MiraR 01:07, 23 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, brakuje najważniejszego - pompki. Tego nie przeskoczę Mus czekać.
I jeszcze nie wiem, czy zrobić: otwartą wodę, czy zamkniętą, zasypaną żwirkiem?
Czy zakopać całość w ziemi, czy podmurować donicę z cegieł (oby cegły starczyło)
Ot i dylematy.

Jejku jak Ty się znasz na tym wszystkim,na tych sprawach technicznych Sama będziesz budować tę ściankę? Murek postawiałaś więc wprawę masz
A ta pompka to jakaś specjalna musi być? Ja to ciemna jak tabaka w rogu,więc tym bardziej podziwiam Twoje obeznanie Już nie mogę się doczekać jak to będzie wyglądać
MiraR 01:10, 23 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Możesz spróbować Tylko wtedy masz połączenie na stałe i wyłącznika czasowego tam nie zamontujesz. Chyba, ze z domu pociągniesz kabel i tam będziesz wyłączać. Mnie w nocy denerwowało ciurkanie u sąsiadów, jak spałam przy otwartym oknie, dlatego u siebie mam tak, ze w nocy nie pracuje pompka.

Właśnie przed chwilą napisałam,że masz obeznanie techniczne i co? Nie pomyliłam się,widać umysł ścisły Nie pomyślałam,że włącznik czasowy musi się zmieścić.
MiraR 01:11, 23 lip 2015

Do jutra bo mnie mój E-muś pogoni,że za długo na forum siedzę
Iwk4 01:16, 23 lip 2015

Mirko, oglądałam pompki w O. Są specjalne do oczek wodnych. Do ciurkadełka może być słabsza, ale do ścianki wodnej mocniejsza, bo musi mieć siłę pompować pod górę. Słup do góry nie więcej niż 60 cm - tak czytałam u Oli - "Moja codzienność ..."
Jak za wysoko zrobię wylewkę, to pompka może nie dać rady uciągnąć słupa wody
Jak będę robić, to zrobię dla ciebie dokumentacje techniczną
A jak ja sobie nie poradzę, to mój M tak.