Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 12:58, 09 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Hej, Agnieszko. Pracowitą sobotę miałaś. U mnie mokro i zimno. Poniedziałek mam wolny, może nie będzie padać
Twój klon ma ładne listki. Ja mam malutkiego, ale listki zrzucił

Iwonko, baaardzo pracowitą ale lubię to
U mnie dzisiaj także brzydko i nieprzyjemnie, a ponieważ za chwilę muszę wychodzić z domu, to nawet mi za bardzo nie żal, bo na szczęście prace ogrodowe były wczoraj i może jutro, ja się uda jeszcze znaleźć a nie czas
Klonik mnie zadziwia Listki trzymają się mocno, tylko barwy stają się intensywniejsze
Życzę wiele słońca na najbliższe dni
Sebek 13:01, 09 lis 2014

Niesamowite, że jeszcze tyle roślin u Ciebie kwitnie - u mnie jedynie róże The Fairy ostatnim tchnieniem dają jakiś kolor
Ewkakonewka 13:29, 09 lis 2014

I ja podziwiam i nieco zazdraszczam pracowitej soboty
Nallar 17:43, 09 lis 2014

Napia napisał(a)

Ewa, szkoda, że u Ciebie wczoraj padało u mnie była piękna pogoda - ciepło, czasami słonecznie, w sam raz, by popracować w ogrodzie Działaliśmy prawie do zmroku - Krzysiek przekopał warzywnik, dając wcześniej kompost, oraz podsypał kompostu pod drzewka, ja z kolei porządkowałam rabaty usuwając jednoroczne, a sporo ich było - aksamitki, nagietki, astry, smagliczkę nadmorską spaliliśmy też troch zarażonych liści i właściwie zapadł zmrok.
Udało się jednak sporo zrobić, chociaż na koniec miałam wrażenie, że rękoma ciągnę po podłodze ze zmęczenia ale miałam też niesamowitą frajdę, bo przez cały tydzień prawie nie widziałam ogrodu - rano przed wyjazdem do pracy było jeszcze szaro, po południu zapadał zmierzch.
Ciasto wyszło w sam raz i było pyszne
Pozdrawiam ciepło

Agnieszko, ja, żeby się tak "rozkosznie" zmęczyć muszę poczekać na lepszą pogodę. Może w poniedziałek zaświeci słoneczko.
Napia 13:40, 10 lis 2014

Sebek napisał(a)
Niesamowite, że jeszcze tyle roślin u Ciebie kwitnie - u mnie jedynie róże The Fairy ostatnim tchnieniem dają jakiś kolor

Też jestem zaskoczona silniejsze przymrozki na razie mnie omijają, mniejsze szły przez ogród takim jęzorem - zwarzyły dalie, begonie, astry i hosty, ale do róż, lobelii i pelargonii nie dotarły z dnia na dzień w ogrodzie robi się jednak coraz bardziej szaro.
Napia 13:43, 10 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
I ja podziwiam i nieco zazdraszczam pracowitej soboty

W tygodniu brak czasu na jakiekolwiek prace ogrodowe, zostają weekendy i wtedy próbujemy nadrobić zaległości z całego tygodnia - w domu i w ogrodzie
Napia 13:51, 10 lis 2014

Nallar napisał(a)

Agnieszko, ja, żeby się tak "rozkosznie" zmęczyć muszę poczekać na lepszą pogodę. Może w poniedziałek zaświeci słoneczko.

U mnie dzisiaj brzydko, wilgotno i strasznie ponuro, nawet nie mam ochoty wyjść do ogrodu. W domu jednak czeka sporo pracy, przede wszystkim zaległe porządki
Tobie jednak życzę ładnej słonecznej pogody
Nallar 14:01, 10 lis 2014

Napia napisał(a)

U mnie dzisiaj brzydko, wilgotno i strasznie ponuro, nawet nie mam ochoty wyjść do ogrodu. W domu jednak czeka sporo pracy, przede wszystkim zaległe porządki
Tobie jednak życzę ładnej słonecznej pogody

Twoje życzenia się spełniły, świeci słoneczko, więc idę do ogródka.
Napia 15:37, 10 lis 2014

Nallar napisał(a)

A ja u Ciebie sprawdzam, jaka pogoda
Miłej pracy w ogródku
Iwk4 16:47, 10 lis 2014

Nallar napisał(a)

U mnie dżdżysto było od rana. Na złość pogodzie i tak poszłam wykopać kanny i uporządkować trochę rabatkę północną.