Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Ewkakonewka 23:03, 11 sty 2015

Rzepak też mam zwykle w zasięgu wzroku i kukurydzę, najmniej atrakcyjna Lasu niet Chciałam mieszkać na wsi, i tak było, przez chwilę, teraz krowy nikt nie ma, kury nikt nie ma, taka to wieś, a domy w zasięgu wzroku coraz bliżej. No, ale są plusy dodatnie i plusy ujemne tego hehehee Za to przez płot posadził mi sąsiad parę hektarów sadu wiśniowego. Mały jest jeszcze, ale wyobrażam sobie wiosnę za rok-dwa
Napia 23:15, 11 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Rzepak też mam zwykle w zasięgu wzroku i kukurydzę, najmniej atrakcyjna Lasu niet Chciałam mieszkać na wsi, i tak było, przez chwilę, teraz krowy nikt nie ma, kury nikt nie ma, taka to wieś, a domy w zasięgu wzroku coraz bliżej. No, ale są plusy dodatnie i plusy ujemne tego hehehee Za to przez płot posadził mi sąsiad parę hektarów sadu wiśniowego. Mały jest jeszcze, ale wyobrażam sobie wiosnę za rok-dwa

Sad wiśniowy za płotem w porze kwitnienia - marzenie Już jestem ciekawa zdjęć
Parę lat temu przeprowadziliśmy się z bloku w środku miasta na wieś oddaloną o 25 km. Niedaleko las, jeziora, piękne miejsca na spacery i świetne powietrze. Jedyną niedogodnością są dojazdy, które zabierają sporo czasu, ale plusów jest znacznie więcej, więc nie narzekam. Od wiosny do jesieni jest tu przepięknie
yolka 17:48, 17 sty 2015

Hej. co u Ciebie czekasz na wiosnę, a może juz przyszła
dajana 12:49, 19 sty 2015

Napia napisał(a)
Pięknie kwitnie lobelia,którą wysiewałam pod koniec zimy

Goździki, także z własnego siewu, dopiero zaczynają kwitnienie późno

Agnieszko Lobelia to moje ulubione kwiatki nie tylko na rabaty Powiedz proszę wysiewasz je wprost do gruntu ? to byłoby za proste chyba Jakie śliczne łany: Kupuje każdego roku sadzonki ale ilośc jaką bym chciała to troszkę droga impreza. Wysiew byłby dużo tańszy .Nadrabiam u ciebie zaległości ty jestes tak miła że odwiedzasz mnie nawet wtedy kiedy mnie brak .To takie przyjemne uczucie ,bardzo ci dziękuje za pamięć .Dzięki temu ze od początku czytam twój watek wiem czym podsadzić hortki aby się nie pokładały .Mam jedna rozplenicę czas zwiekszyć ich ilośc .Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i zyczę dobrego dnia czytam dalej
wietrzyk 20:56, 19 sty 2015

Cześc Agnieszko,
żałuję, że tak późno trafiłam do twojego ogrodu, bo bardzo lubię podobne klimaty Podoba mi się kiedy ogród nawiązuje do charakteru domu, a u Ciebie tak właśnie wszystko spójne. Romantyczny dom i wypełniony kwiatami ogród. Wyobraź sobie, że kiedyś nie lubiłam kwiatów i bylin i miałam pomysł, żeby wypełnic ogród głównie iglakami... Hi, hi Na szczęście to było baaardzo dawno i wyzdrowiałam z takich pomysłów.
I warzywnik widzę Jeśli miałabyś ochotę polecam bloga Kasi Bellingham, tam znajdziesz mnóstwo informacji nt warzywnika.
A w Dobrym Polu byłaś? To takie nasze lokalne poznańskie, bylinowe eldorado
Przeglądam wątek powoli, ale czuję tu pozytywne wibracje
yolka 19:29, 21 sty 2015

Agnieszko, czy Ty dziś świętujesz? - jesli tak to wszystkiego najlepszego
Mirella 21:19, 21 sty 2015

Napia napisał(a)

Agnieszko co to za róża? wydaje mi się że jest taka jak moja bezimienna którą dostałam, może wreszcie zostanie zidentyfikowana

Napia 21:44, 21 sty 2015

yolka napisał(a)
Hej. co u Ciebie czekasz na wiosnę, a może juz przyszła

Czekam, Jolu, czekam z utęsknieniem
W niedzielę wyszłam na chwilę do ogrodu i zobaczyłam, że ruszają cebulowe, przede wszystkim czosnki i szafirki ( chyba), ale mam wrażenie, że startują też tulipany. Jak przyjdzie mróz, to będzie po nich, więc teraz zaklinam, żeby zimy już nie było Może się uda
Napia 21:51, 21 sty 2015

dajana napisał(a)

Agnieszko Lobelia to moje ulubione kwiatki nie tylko na rabaty Powiedz proszę wysiewasz je wprost do gruntu ? to byłoby za proste chyba Jakie śliczne łany: Kupuje każdego roku sadzonki ale ilośc jaką bym chciała to troszkę droga impreza. Wysiew byłby dużo tańszy .Nadrabiam u ciebie zaległości ty jestes tak miła że odwiedzasz mnie nawet wtedy kiedy mnie brak .To takie przyjemne uczucie ,bardzo ci dziękuje za pamięć .Dzięki temu ze od początku czytam twój watek wiem czym podsadzić hortki aby się nie pokładały .Mam jedna rozplenicę czas zwiekszyć ich ilośc .Pozdrawiam cie bardzo serdecznie i zyczę dobrego dnia czytam dalej

Dajano, jak miło Cię widzieć Dawno Cię nie było, ale czytałam o problemach i chorobie w domu i życzę, żeby wszystko, co złe, odeszło.
Lobelię sieję sama, niestety do doniczek na parapecie, a nie do gruntu, i ona wymaga trochę zabiegów, bo trzeba ją flancować dwa razy. Ale efekt jest znakomity. W tym roku również będę siała - bo ją lubię, a to najtańszy sposób na piękny kwitnący ogród. W tym roku do ogrodu zapraszam trawy, których w ogóle miało nie być, bo kiedyś ich po prostu nie lubiłam. A teraz ... No cóż, gusty się zmieniają ...
Pozdrawiam ciepło
Napia 21:59, 21 sty 2015

wietrzyk napisał(a)
Cześc Agnieszko,
żałuję, że tak późno trafiłam do twojego ogrodu, bo bardzo lubię podobne klimaty Podoba mi się kiedy ogród nawiązuje do charakteru domu, a u Ciebie tak właśnie wszystko spójne. Romantyczny dom i wypełniony kwiatami ogród. Wyobraź sobie, że kiedyś nie lubiłam kwiatów i bylin i miałam pomysł, żeby wypełnic ogród głównie iglakami... Hi, hi Na szczęście to było baaardzo dawno i wyzdrowiałam z takich pomysłów.
I warzywnik widzę Jeśli miałabyś ochotę polecam bloga Kasi Bellingham, tam znajdziesz mnóstwo informacji nt warzywnika.
A w Dobrym Polu byłaś? To takie nasze lokalne poznańskie, bylinowe eldorado
Przeglądam wątek powoli, ale czuję tu pozytywne wibracje

Hej Wietrzyku, dziękuję za miłe słowa
Ja z tych mniej nowoczesnych, to znaczy nowoczesne podoba mi się u innych. Lubię iglaki, ale przede wszystkim kocham kwiaty i marzy mi się ogród pełen kolorów i pięknych zapachów. Jeszcze kilka lat a może doczekam się chociaż namiastki
BlogU Kasi Bellingham nie znałam, ale ... już go podczytuję chociaż widzę, że zabierze to nieco czasu, by go choć trochę poznać i angielskie ogrody...ach.
Dobre pole znam na szczęście, ale w tym roku to chyba pojadę ciężarówką, bo w zeszłym roku chyba tylko cudem udało się dojechać z wszystkimi zakupami bylinowymi, a w tym roku chcę więcej