Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Margaret_ka 08:23, 10 maj 2015

Agnieszko te Twoje tulipany czarują nieziemsko. I tyle odmian, super.
Ciekawa jestem nowej rabatki. Co tam pięknego stworzysz....
Kasya 08:25, 10 maj 2015

slicznie.... i bardzo romantycznie
Kacha123 08:28, 10 maj 2015

Śliczne tulipany. Też jestem ciekawa nowej rabaty.
katarzynkak 09:11, 10 maj 2015

Napia napisał(a)

Kasiu, proszę kilka zdjęć z dzisiejszego ogrodu

Przede wszystkim tulipany, które zachwycają mnie codziennie

Aga ślicznie jest
Pieknie połączyłaś kolory tulipanów, jak malarz...

Pozdrawiam.
Bogdzia 10:06, 10 maj 2015

Cudne tulipanki i do wisienki pasuja kolorystycznie. Miło popatrzec.Pozdrówka.
Napia 18:14, 10 maj 2015

ryska napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie. Tulipany cudowne a nowa rabata zapowiada się ciekawie. Kalinę fajnie przedstawiłaś, podoba mi się. Co do skarbonki to polecam, ja zbieram same piątaki i świnia już zapełniona. Mam tylko dylemat na co wydać bo chciejstw pełno pozdrawiam

Z tym wydawaniem to zawsze problem, bo jakby nie liczyć zawsze wychodzi więcej niż się planowało Niemniej czas zaopatrzyć się w skarbonkę
Kolory lubię, a za miłe słowa dziękuję Renato

Napia 18:20, 10 maj 2015

Nallar napisał(a)
Agnieszko, dziękuję za kwiatucha kaliny, zdradzisz jak się zowie?
Moja kalina Burkwooda już zakończyła kwitnienie.
Też myślę nad nową rabatą chciałabym ją już ale będę musiała poczekać do jesieni. Będę podglądać Twoje poczynania.

Odmiany kaliny nie znam, dostałam od taty koleżanki. Podejrzewam, jednak że to buldeneż.
Tak to jest, że czasem mamy plany, z którymi musimy poczekać. Moja kolejna rabatka już wyznaczona czeka na swoją chwilę, która prawdopodobnie znajdzie się jesienią. Z braku czasu i finansów, po prostu

To jeszcze jedno zdjęcie kaliny z innego ujęcia

Napia 18:24, 10 maj 2015

Mathildis napisał(a)

Po prostu bajka...

Nowa rabata przed kompostownikiem też całkiem fajna
U cioci Gosi pisałaś o RH schneekrone, też oglądałam go dziś w szkółce i nie powiem bo mnie bardzo zauroczył, teraz tylko muszę poczytać czy on przypadkiem z tych "kłopotliwych" nie jest.

Nad rododendronem Schneekrone poważnie się zastanawiam i jeśli znajdę w jednej z pobliskich szkółek, to raczej się zdecyduję. Ale tak jak Ty muszę jeszcze trochę o nim poczytać Kłopotliwych nie chcę

Napia 18:29, 10 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Piękna ta tulipanowa isna u Ciebie Aguś. A kalina już zaraz za moment da swój spektakl. I pracy co nie miara już włożyliście. Jest cudnie
Aguś - a co masz w zielniku nadmiarowo ? I czego Ci brakuje? Jak mam to dam. Np. Oregano, miętę , tymianek, szałwię lekarską jasną i fioltową, sieki ogórecznika - tego mam dużo.

Tulipany powoli przekwitają, jaszcze trzymają się te późniejsze i pełne, które czarują od początku. Mam nadzieję, że efekty naszej pracy zobaczymy już niedługo

W zielniku nie mam zbyt wielu odmian, ale rozrosły się ponad miarę i czas je trochę ograniczyć. Mieliśmy zająć się tym dzisiaj, ale pogodna paskudna - zimno i wietrznie. Pewnie zimna Zośka się pospieszyła

Napia 18:34, 10 maj 2015

Margaret_ka napisał(a)
Agnieszko te Twoje tulipany czarują nieziemsko. I tyle odmian, super.
Ciekawa jestem nowej rabatki. Co tam pięknego stworzysz....

Tulipany teraz to królowe ogrodu. Ale nie mam zbyt wielu odmian, tyle że wiele sztuk z jednej, bo lubię plamy w ogrodzie, rzecz jasna

Nowa rabatka przed kompostem właściwie prawie obsadzona, wczoraj dosadziliśmy tam jeszcze dwie tawuły Japanese Dwarf do jednej, która znalazła się tam tydzień wcześniej, przesadzona z frontu. Bardzo bym chciała, aby zakwitły już w tym roku tawuły, irysy syberyjskie od Ewy i dwie hortensje Ale jeżeli się nie uda, to trudno, poczekam do przyszłego roku

Tulipanki po raz kolejny