Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

ryska 22:41, 03 paź 2016

Chyba tylko po aksamitkach widać, ze jesień zawitała do Twojego ogrodu.
Wszystko takie bujne i soczyste. Róże powalają- taką aspirynkę to można przyjmować cały zakatarzony sezon
yolka 17:23, 04 paź 2016

Śliczne masz róże i jak wiele gatunków. Ogród jesienny cieszy oczy tak samo jak wiosenny i letni
Nallar 19:34, 04 paź 2016

Napia napisał(a)

Tak to Aspiryna. Jedna z najpiękniejszych i najbardziej niezawodnych róż.
Uwielbiam ten blady róż

Ooooo, taką chcę, jest piękna.

Napia napisał(a)

Na jakim stanowisku rośnie ta Horcia? Ma cudny kolor.

Bogdzia 20:46, 04 paź 2016

Napia napisał(a)

Haniu, nawet nie wiesz, jak ja się cieszę

Lubię ogród jesienią, a przyznam, że kiedyś jesień nie miała dla mnie wielu uroków. Od czasu, gdy mam ogród, to się zmieniło. I bardzo się z tego cieszę

Miłego tygodnia U mnie nareszcie pada!!! Hurrra!!! W sobotę posadziłam róże i zastosowałam nicienie na pędraki, więc niech pada do soboty

Aksamitki w tym roku prawie dogoniły dalie. W ubiegłym roku tworzyły dywan, a w tym gąszcz nie do przebycia

A nie posiałas innego gatunku? Astry masz śliczne, aspirynka tez cudna.Pozdrówka.
jolanka 20:32, 07 paź 2016

Ale pieknie u Ciebie Ma sie ochotę połozyć na trawie, zamknąc oczy i posłuchać szumu roślinek A zapachy?
Napia 07:21, 12 paź 2016

ryska napisał(a)
Chyba tylko po aksamitkach widać, ze jesień zawitała do Twojego ogrodu.
Wszystko takie bujne i soczyste. Róże powalają- taką aspirynkę to można przyjmować cały zakatarzony sezon

Jesień przyszła, ale nie ta piękna złota, tylko deszczowa. Zrobił się od razu listopad i nawet nie chce się myśleć o wyjściu do ogrodu. Nawet zmoknięte aksamitki nie wyglądają dobrze. Szkoda, bo na różach jeszcze sporo pąków, werbena kołysze fioletowymi koszyczkami, a trawy powiewają i szumią. I mogłoby być tak pięknie a jest jak jest
Aspirynę polecam, bo u mnie to róża numer 1 sezon katarowy także uważam za rozpoczęty
Napia 07:26, 12 paź 2016

yolka napisał(a)
Śliczne masz róże i jak wiele gatunków. Ogród jesienny cieszy oczy tak samo jak wiosenny i letni

Troszkę róż mam, bo bardzo je lubię szczególnie te, które pięknie kwitną przez cały sezon.
Oj tak ogród potrafi cieszyć wiosną, latem i jesienią, a gdy spadnie śnieg to nawet zimą bywa ładnie
Napia 07:30, 12 paź 2016

Nallar napisał(a)

Ooooo, taką chcę, jest piękna.

Na jakim stanowisku rośnie ta Horcia? Ma cudny kolor.

To vanilia fraise. Od wczesnego popołudnia do wieczora ma sporo słońca. I rośnie na gliniastej glebie. Pamiętam, że hortki są żarłoczne, więc staram się ją dokarmiać. Sama jestem zaskoczona, jak ładnie się przebarwiają. To ich drugi rok u mnie
Napia 07:34, 12 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

A nie posiałas innego gatunku? Astry masz śliczne, aspirynka tez cudna.Pozdrówka.

Co roku zbieram koszyczki przekwitniętych aksamitek i wiosną wysiewam. Nie kupuję nowych, a one co roku inaczej wyglądają. W tym porosły olbrzymie potwory

Już po strach, ale aspiryna jeszcze się trzyma
Pozdrawiam ciepło w ten deszczowy dzień
Napia 07:36, 12 paź 2016

jolanka napisał(a)
Ale pieknie u Ciebie Ma sie ochotę połozyć na trawie, zamknąc oczy i posłuchać szumu roślinek A zapachy?

Mokro trochę
Ale zanim nadeszła pora deszczowa, to leżenie na trawie jak najbardziej. I zapachy również