Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Agatek 10:43, 18 lis 2016

czy bodziszki wytrzymają w cieniu?, mam sporo drzew i chociaż w jednym miejscu chciałabym jakiś kolorek mieć
Napia 16:14, 20 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Masz tych bodziszków cały łan! Uroczy widok! Tez je mam , ale rozrzucone po rabatach, a może właśnie zgrupować? Jest czas do namysłu.

Też mam pojedyncze w różnych miejscach ogrodu, ale w takiej grupie robią wrażenie Bardzo je lubię, chociaż ta akurat odmiana kwitnie tylko raz w sezonie, ale za to jak
Napia 16:15, 20 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Pięknie bajkowo w romantycznym ogrodzie

Dziękuję
Napia 16:19, 20 lis 2016

yolka napisał(a)
Bodziszki!

Ogród na niebiesko
Napia 16:23, 20 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne oszronione zdjecia ale jakos bodziszki bez szronu wolę choc doceniam uchwycenie chwili ze szronem. Pozdrówka.

To tak jak ja, Bożenko. Czekam na wiosnę

Napia 16:29, 20 lis 2016

Agatek napisał(a)
Aga cudne zdjęcia
ogród w szronie bajeczny a te róże urzekające
mnie też nie smucą, bo każda pora roku ma swój urok
zdrowia życzę kochana

Dzięki Agatko, życzenia bardzo się przydadzą Szkoda tylko, że taka piękna mroźna aura zdarza się zimą raczej rzadko, dużo częściej natomiast chlapa, błocko albo silne mrozy, brrr. I wtedy nie cierpię zimy, więc poprawiam nastrój takimi widoczkami
Napia 16:34, 20 lis 2016

Nallar napisał(a)
Róża w cukrze pudrze wygląda ślicznie.
U mnie jeszcze tak przypudrowanego ogródka w tym sezonie nie było, może zbyt długo śpię....
Agnieszko, dbaj o zdrówko bo czytam że szwankuje

Bodziszki przywlekłam do ogródka, ciekawe czy będą tak ładne jak Twoje.

Bodziszki na pewno Cię zaskoczą urokiem i bezproblemowością. Mnie nigdy ich mało. jesienią dostałam od cioci bodziszki z jej ogródka, kwitną na ciemnoróżowo, mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mogła je pokazać.

Infekcje mnie dopadły i postanowiły się zaprzyjaźnić, paskudy jedne. Próbuję je do siebie zniechęcić, ale niebyt mi to idzie. Życzenia więc na pewno się przydadzą

Napia 16:39, 20 lis 2016

Agatek napisał(a)
czy bodziszki wytrzymają w cieniu?, mam sporo drzew i chociaż w jednym miejscu chciałabym jakiś kolorek mieć

Bodziszki lubią słońce, radzą sobie w półcieniu, ale do do cienia dałabym raczej tawułki lub serduszka okazałe lub wspaniałe, funkie o białych liściach, żurawki, dzwonki, irysy, parzydło leśne i może rododendrony. Jest wiele kwiatów, które w cieniu będą czuły się bardzo dobrze.
Anda 16:42, 20 lis 2016

Aga, nie daj się infekcjom A bodziszki masz naprawdę piękne. Pamiętam ich fotki z lata
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 17:14, 20 lis 2016

Anda napisał(a)
Aga, nie daj się infekcjom A bodziszki masz naprawdę piękne. Pamiętam ich fotki z lata

Skrytym infekcjom mówimy stanowcze "nie" a bodziszki lubię tak bardzo, że w tym roku trafiły do ogrodu kolejne