Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 01:00, 20 wrz 2014

iwonaal napisał(a)
Ślicznie wyglądają Twoje aksamitki, pomarańczowa rzeka

Dziękuję Iwonko Naprawdę jest ich dużo i teraz kwitną najpiękniej
Iwk4 01:32, 20 wrz 2014

Agnieszko, twoje aksamitki mają taki energetyczny kolor. Taka ilość robi wrażenie
hanka_andrus 09:41, 20 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)

Aga to zdjęcie mnie zauroczyło. Pieknie te aksamitki wyglądają w Twoim ogrodzie.
pozdrawiam

Przyłączam sie do klaskania. Pięknie jest po prostu! Tak lubię, dużo i gęsto.
hanka_andrus 09:42, 20 wrz 2014

Wyślijtrochę deszczu!
monteverde 10:32, 20 wrz 2014

Napia napisał(a)

Aniu, lobelii chyba inaczej nie da się pikować jak kupkamiprzecież to takie maleństwa ale na szczęście naprawdę ładnie kwitną
Aksamitki co roku są inne, w zeszłym dominowały żółte, w tym rdzawe. Z tymi odmianami mam jednak kłopot, bo w tym roku kupiłam kremową nasturcję - rośnie gorzej niż ta pomarańczowa i wygląda, jakby zaraz miała uschnąćA wody dostaje sporo, bo w tym miejscu biegnie linia kroplująca
Najczęstszymi przyczynami kłopotów w uprawie bywają przede wszystkim mszyce, ale także ślimaki, miniarki, przędziorki, rozmaite gąsienice (w tym bielika kapustnika) oraz choroby grzybowe, a może po prostu ma za dużo wody?
Jag_58 10:51, 20 wrz 2014

Napia napisał(a)

Jagoda, jak miło Cię widzieć Cieszę się, że do mnie zajrzałaś Ja Twój ogródek, co tam ogródek, Ogród z niemal parkowymi nasadzeniami, oczkiem i psiakami podglądałam już wcześniej, ale teraz biegnę się do Ciebie przywitać
Mieszkam niedaleko Murowanej Gośliny To tak jakby praaawie po sąsiedzku
Pozdrawiam

Agnieszko miło mi ,ze zagladasz do mnie , ja juz sobie watek zaznaczyłam i postaram sie być na bieżaco ja w M.G.mam mame i siostre z rodziną więc bywam często dzisiaj bylam na grzybkach i piękne zbiory ,ale teraz czeka czyszczenie i marynowanie miłego dnia
Katkak 12:38, 20 wrz 2014

Aksamitki wyglądają przepięknie . Nie sposób się do nich nie uśmiechnąć .
ZbigniewG 09:00, 21 wrz 2014

Napia napisał(a)

Pięknie ...
Mnie też się nieco podniósł ten poziom szczęśliwości, chociaż zdjęcie nie do mnie adresowane
Dziękuję

Agnieszko to dla podniesienia na jeszcze wyższy poziom ten sam Litworowy Staw tylko z drugiej strony - teraz już zdecydowanie dla Ciebie (i odwiedzających)

Napia 10:38, 21 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, twoje aksamitki mają taki energetyczny kolor. Taka ilość robi wrażenie

Iwonko, słoneczne są i nawet gdy pada deszcz, jak dzisiaj, człowiekowi jest radośniej, gdy na nie spojrzy
Napia 10:39, 21 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)

Przyłączam sie do klaskania. Pięknie jest po prostu! Tak lubię, dużo i gęsto.

Haniu, dziękuję
Ja też tak lubię