Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 23:31, 19 wrz 2014

asiach napisał(a)

Jest pięknie i kolorowo
Ja kiedyś posadziłam 300szt aksamitek i ślimaki zjadły mi je w jedna noc. Wszystko równo z ziemią. Dobrze, że u Ciebie jest pięknie
Miłego dnia

Asiu, dziękuję! Lubię kolorki i KwiatkiA ze ślimakami jest naprawdę problem. Nas w tym roku oszczędziły, zbierałam pojedyncze sztuki i to raczej z warzywnikaA aksamitki wysiewam zawsze prosto do gruntu i zajmuje mi to tylko chwilę. Są bezproblemowe, rozrastają się tak, że żaden chwast się nie przeciśnie, no, prawie żaden, i nie wymagają szczególnej pielęgnacji
Napia 23:36, 19 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)
Aksamitkowa rabata jest cudna , to moj ulubiony kolor choc opatrzony i już nie jest modny, dla mnie najładniejszy .

Bogdziu, dziękuję
U mnie trochę takich wiejskich babcinych rabatek - aksamitki,malwy, ostróżki, naparstnice, floksy które mają tyle urokuPowiem szczerze, że z modą to ja trochę jestem na bakier ale lubię ten swój ogródek, chociaż taki jeszcze nieopierzony, bo włożyłam w niego wiele miłości i pracyi on taki mój jest...
Dobranoc
Napia 23:40, 19 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)
Agnieszko zagladam do Ciebie po raz pierwszy ,jeszcze nie przejrzałam wątku ,ale jak tylko czas pozwoli to na pewno to zrobię przeczytałam u Kasi ,ze jesteś z okolic puszczy Zielonka ,a ja ma w M.Goślinie rodzinę pozdrawiam serdecznie

Jagoda, jak miło Cię widzieć Cieszę się, że do mnie zajrzałaś Ja Twój ogródek, co tam ogródek, Ogród z niemal parkowymi nasadzeniami, oczkiem i psiakami podglądałam już wcześniej, ale teraz biegnę się do Ciebie przywitać
Mieszkam niedaleko Murowanej Gośliny To tak jakby praaawie po sąsiedzku
Pozdrawiam
Donia72 23:42, 19 wrz 2014

Agnieszko, ja też lubie takie wiejskie rabaty i babcine kwiaty Na początku jak się wprowadziliśmy do naszego domku, to miałam właśnie takie babcine kwiaty: kosmosy, ostróżki, floksy, orliki. Ale tak się rozrastały i siały same, że zaczęłam je wyrywać i skutecznie je zlikwidowałam teraz trochę żałuję. Zaczęłam je kupować
Napia 23:53, 19 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Agnieszko, ja też lubie takie wiejskie rabaty i babcine kwiaty Na początku jak się wprowadziliśmy do naszego domku, to miałam właśnie takie babcine kwiaty: kosmosy, ostróżki, floksy, orliki. Ale tak się rozrastały i siały same, że zaczęłam je wyrywać i skutecznie je zlikwidowałam teraz trochę żałuję. Zaczęłam je kupować

Mnie też się same rozsiewają, ale ponieważ mam dużo pustej przestrzeni do zagospodarowania, przesadzam je i tworzę z nich kolorowe plamy
Orliki, piszesz orlików nie mam na przyszły rok trzeba się będzie w nie zaopatrzyćbo ślicznie wyglądają
Gdybyś potrzebowała jakichś "babcinych" kwiatków, które rosną w moim ogrodzie, to służę pomocą
Donia72 23:59, 19 wrz 2014

Agnieszko, ja mam i nasionka i sadzonki. Jeżeli chcesz to Ci wyślę. Kolory różne i różowe i fioletowe
Napia 00:04, 20 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Agnieszko, ja mam i nasionka i sadzonki. Jeżeli chcesz to Ci wyślę. Kolory różne i różowe i fioletowe

Doniu! Cudnie! Bardzo mnie to ucieszy Róż i fiolet to dominujące kolory w moim ogrodzie A orliki są takie delikatne
Donia72 00:06, 20 wrz 2014

No to super będziesz je miała, po niedzieli Ci wyślę
Napia 00:38, 20 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
No to super będziesz je miała, po niedzieli Ci wyślę

Doniu dziękuję raz jeszcze, na prv wyślę namiary
Dobranoc
iwonaal 00:51, 20 wrz 2014

Ślicznie wyglądają Twoje aksamitki, pomarańczowa rzeka