Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 19:32, 21 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)

Agnieszka wiem ,ze u ciebie pada bo rozmawiałam z moja mama i właśnie mówiła ,ze u was leje a u mnie świeci słońce ,a ja chce deszcz bo strasznie sucho pozdrawiam niedzielnie

Pogoda dzisiaj rzeczywiście nieciekawa, deszcz z krótkimi przerwami, ale cieszę się, że wczoraj było pięknie Prognozy wróżą ochłodzenie, czyli trzeba będzie posadzić pozostałe cebule i czosnki
Miłego nowego tygodnia
Napia 19:36, 21 wrz 2014

marta_d napisał(a)

wspaniałe są te aksamitki bajeczny kolor z Twoim domem w tle wyglądają przeuroczo dziś podzieliłam żurawki i jutro wysyłam paczuszkę

Marta, więc już wróciłaś Ja ostatnio trochę w biegu i też nie jestem na bieżącoAksamitki wyglądają ładnie, gdy jest ich dużo a ja sporo ich wysiałamNa żurawki już się cieszę dam znać, gdy dotrą
Napia 19:44, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
aksamitki faktycznie robią wrażenie, ja ich nie lubię ale trzeba im przyznać,ze zdobią długo. A o tych w kolorze ecru warto chyba pomyśleć...
Pozdrawiam niedzielnie

Aniu, ja się do nich przekonuję powolutku Na razie jednorocznymi zapełniam w ogrodzie łyse placki, a ponieważ jest ich dużo, wykorzystuję wszystkie bezproblemowe rośliny A aksamitki nadają się do tego idealnie. W przyszłości chciałabym, by w ogrodzie dominowały biel, róż, niebieski, fiolet, może trochę żółci i czerwieni, tak że wtedy jeżeli aksamitki to tylko ecru.
Miłego nowego tygodnia
Napia 20:04, 21 wrz 2014

Dalie

ModraSowa 20:06, 21 wrz 2014

Napia napisał(a)

Aniu, ja się do nich przekonuję powolutku Na razie jednorocznymi zapełniam w ogrodzie łyse placki, a ponieważ jest ich dużo, wykorzystuję wszystkie bezproblemowe rośliny A aksamitki nadają się do tego idealnie. W przyszłości chciałabym, by w ogrodzie dominowały biel, róż, niebieski, fiolet, może trochę żółci i czerwieni, tak że wtedy jeżeli aksamitki to tylko ecru.
Już kiedyś rozmawiałyśmy o antypatii do pomarańczowego
marta_d 20:15, 21 wrz 2014

Napia napisał(a)
Dalie

piękne kolory szczególnie ta z pierwszego zdjęcia

marta_d 20:16, 21 wrz 2014

Napia napisał(a)

Marta, więc już wróciłaś Ja ostatnio trochę w biegu i też nie jestem na bieżącoAksamitki wyglądają ładnie, gdy jest ich dużo a ja sporo ich wysiałamNa żurawki już się cieszę dam znać, gdy dotrą

teraz idealna pogoda się robi na sadzenie, dzielenie,etc...
Napia 09:19, 22 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Już kiedyś rozmawiałyśmy o antypatii do pomarańczowego

Tak Aniu, pamiętam pomarańczowy to nie jest mój kolor
Napia 09:23, 22 wrz 2014

marta_d napisał(a)

piękne kolory szczególnie ta z pierwszego zdjęcia

Zdjęcie robione w słońcu i nie do końca oddaje kolor Gdy tylko przestanie padać porobię kolejne fotki
I poprzesadzam, co trzeba a sporo trzeba jeszcze zrobić w ogrodzie przed zimą To znaczy mam taki plan, ale co z niego wyjdzie? Zobaczymy
Nallar 11:21, 22 wrz 2014

Twój aksamitkowy dywan mnie zauroczył, cudny. Ostatnio dużo czasu spędzam w ogrodzie gdzie właścicielka na swoich rabatach ma dalie, wyglądają przepięknie. Gdyby nie trzeba było ich wykopywać na zimę pewnie u mnie też rosłyby w ogródku.