Pogoda dzisiaj rzeczywiście nieciekawa, deszcz z krótkimi przerwami, ale cieszę się, że wczoraj było pięknie Prognozy wróżą ochłodzenie, czyli trzeba będzie posadzić pozostałe cebule i czosnki
Miłego nowego tygodnia
Marta, więc już wróciłaś Ja ostatnio trochę w biegu i też nie jestem na bieżącoAksamitki wyglądają ładnie, gdy jest ich dużo a ja sporo ich wysiałamNa żurawki już się cieszę dam znać, gdy dotrą
Aniu, ja się do nich przekonuję powolutku Na razie jednorocznymi zapełniam w ogrodzie łyse placki, a ponieważ jest ich dużo, wykorzystuję wszystkie bezproblemowe rośliny A aksamitki nadają się do tego idealnie. W przyszłości chciałabym, by w ogrodzie dominowały biel, róż, niebieski, fiolet, może trochę żółci i czerwieni, tak że wtedy jeżeli aksamitki to tylko ecru.
Miłego nowego tygodnia
Zdjęcie robione w słońcu i nie do końca oddaje kolor Gdy tylko przestanie padać porobię kolejne fotki
I poprzesadzam, co trzeba a sporo trzeba jeszcze zrobić w ogrodzie przed zimą To znaczy mam taki plan, ale co z niego wyjdzie? Zobaczymy
Twój aksamitkowy dywan mnie zauroczył, cudny. Ostatnio dużo czasu spędzam w ogrodzie gdzie właścicielka na swoich rabatach ma dalie, wyglądają przepięknie. Gdyby nie trzeba było ich wykopywać na zimę pewnie u mnie też rosłyby w ogródku.