Gardenarium
17:55, 29 gru 2016
Ja wiem, że są tacy
co kompostują wszystko
co nie oznacza że robią najlepiej. Ważne, jeśli chcesz kompostować wszystko - miej maszynę do rozdrabniania i możesz nawet cegły kompostować
Pytasz jak prawidłowo założyć, ja odpowiadam. Zrobisz jak zechcesz.
Na bazie mamy wielkie pryzmy i tam nie ma czasu na przebieranie. Najpierw zwala się wszystko. potem łychą się przerzuca, a potem przepuszcza wszystko przez maszynę i mam puch, że chce się go jeść, ale trwa to dłużej niż kompost w starym ogrodzie tworzony z chwastów, liści i odpadów kuchennych surowych. Przesypywany szczepionką bakteryjną.
Ta maszyneria miele nawet kamienie i cegły.
gotowy kompost

Pytasz jak prawidłowo założyć, ja odpowiadam. Zrobisz jak zechcesz.
Na bazie mamy wielkie pryzmy i tam nie ma czasu na przebieranie. Najpierw zwala się wszystko. potem łychą się przerzuca, a potem przepuszcza wszystko przez maszynę i mam puch, że chce się go jeść, ale trwa to dłużej niż kompost w starym ogrodzie tworzony z chwastów, liści i odpadów kuchennych surowych. Przesypywany szczepionką bakteryjną.
Ta maszyneria miele nawet kamienie i cegły.
gotowy kompost
Instagram Ogrodowiska