Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 08:19, 10 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Cudne widoki masz! Super zobaczyc ciekawe połączenie żółtego i różu - fajnie to wygląda.
Super, że możesz wykorzystać czas na dopieszczenie ogrodu a potem już będzie cudnie rósł i tylko relax Ci zostanie.

Szkoda ze ginko tak późno wypuszcza liście... u mnie też pączki ledwo co napęczniały.

Podziwiam te Twoje ostre działania ogrodwe

Oj nie jest aż tak ostro.
Ale muszę się wziąć do roboty, bo we wrześniu wracam do pracy i będzie mało czasu.
Malgosik 08:36, 10 kwi 2015

Wczoraj posadziłam do doniczek ukorzenione bukszpany, trzmieliny i posadziłam w donicach ziemniaki! Zwolniłam trochę miejsca w skrzyniach warzywnych. Czas coś posiać.
W sobotę mam spotkanie ze stolarzem, by domówić szczegóły skrzyń warzywnych.
Teren po piaskownicy przygotowałam i posiałam trawnik.
Kompost się już niestety wczoraj skończył.
Dziś trawa znów była biała.
Przymrozki nie ustępują.
Kuba 09:34, 10 kwi 2015

Małgosia miałaś przymrozek? U mnie nie było
Malgosik 09:49, 10 kwi 2015

Kuba napisał(a)
Małgosia miałaś przymrozek? U mnie nie było

Na termometrze nie widziałam, ale o 8 rano resztki białego były na trawie. Więc przy gruncie był przymrozek. Wczoraj szyba w aucie też była do skrabania, więc nawet więcej niż tylko przy gruncie było.
Wiosna wcześniej w tym roku wystartowała, ale wyhamowała z powodu przymrozków. Już porównałam zdjęcia z ubiegłego roku.
Malgosik 11:40, 10 kwi 2015

Melduję, że z 10 doniczek z daliami, już z 7 wyłazi zielone.
anabuko1 11:47, 10 kwi 2015

Hmm, ja właśnie swoje przyniosłam dalie z piwnicy.Sucho mają.Musze je namoczyć. Niektóre kiełki mają.Tak się zastanawiam , kiedy je do gruntu dać ??
Agatek 12:30, 10 kwi 2015

może za rok posadzę sobie dalie
na razie irysy i mieczyki jak szalone wychodzą
myślę czy ich nie wsadzić już do ziemi ale chyba za wcześnie
Malgosik 14:14, 10 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
Hmm, ja właśnie swoje przyniosłam dalie z piwnicy.Sucho mają.Musze je namoczyć. Niektóre kiełki mają.Tak się zastanawiam , kiedy je do gruntu dać ??

dalie to do 15 maja może zmrozić
do gruntu dałabym nie wcześniej jak 1 maja i pilnowała jak wzejdą by przykryć włókniną w razie przymrozków
albo je teraz do doniczek wsadzić, ale muszą na noc być w domu
Malgosik 14:16, 10 kwi 2015

Agatek napisał(a)
może za rok posadzę sobie dalie
na razie irysy i mieczyki jak szalone wychodzą
myślę czy ich nie wsadzić już do ziemi ale chyba za wcześnie

irysy to mogą wytrzymać w gruncie, chociaż jak rosną w domu, to mogą być wrażliwe, przydałoby się je zahartować, a mieczyki wymarzają, więc nie ryzykowałabym, ale nie miałam, znam tylko teorię
nicol21 19:58, 10 kwi 2015

Malgosik napisał(a)

Oj nie jest aż tak ostro.
Ale muszę się wziąć do roboty, bo we wrześniu wracam do pracy i będzie mało czasu.

No to pięknie masz - cała wiosna i lato na grzebanie w ziemi a potem praca regularna i odpoczynek na tarasie i w ogrodzie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies