Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ewulkowy ogród pod lasem początki...

Ewulkowy ogród pod lasem początki...

Katkak 22:46, 12 mar 2015

Mój syniu kiedyś kombinował żebyśmy posadzili pestkę jabłka, to raz dwa wyrośnie nam drzewo i nie będziemy musieli już kupować jabłek, bo będziemy mieć własne
pasjonatkaam... 23:04, 12 mar 2015

Katkak napisał(a)
Mój syniu kiedyś kombinował żebyśmy posadzili pestkę jabłka, to raz dwa wyrośnie nam drzewo i nie będziemy musieli już kupować jabłek, bo będziemy mieć własne

bardzo mi się to podoba,że dzieci są ciekawe nasionek,lubią obserwować naturę,oby z tego nie wyrosły z wiekiem..
Katkak 23:44, 12 mar 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)

bardzo mi się to podoba,że dzieci są ciekawe nasionek,lubią obserwować naturę,oby z tego nie wyrosły z wiekiem..

Mój synek też chciał swoje nasionka, więc dostał tunbergię. Kazał doczepić karteczkę z napisem tunbergia Filipka . Ale, że tunbergia wyraźnie odmówiła współpracy, to wymieniłam na niezawodne aksamitki . Co by się chłopak nie zraził niepowodzeniem .
Agatek 07:53, 13 mar 2015

Do tej pory u dziadków oni sami doglądali, bo jak tylko śnieg się stopił to oni wybywali i do pierwszych mrozów tam siedzieli, teraz zdrowie im się pogorszyło i niestety nawet nie wiem czy w tym roku pojadą na dłużej, oby było dobrze.

a na naszej mazurskiej działeczce nikt szczególnie nie dogląda, tam wszystko jest w powijakach, mamy sąsiadów, którzy prawie tam mieszkają, dobrze z nimi żyjemy, więc jakby coś to dadzą znać, kawałek dalej mieszkają państwo na stałe i z oddali rzucą okiem ale tak specjalnie nikt nie zagląda.
pasjonatkaam... 13:13, 13 mar 2015

Agatek napisał(a)
Do tej pory u dziadków oni sami doglądali, bo jak tylko śnieg się stopił to oni wybywali i do pierwszych mrozów tam siedzieli, teraz zdrowie im się pogorszyło i niestety nawet nie wiem czy w tym roku pojadą na dłużej, oby było dobrze.

a na naszej mazurskiej działeczce nikt szczególnie nie dogląda, tam wszystko jest w powijakach, mamy sąsiadów, którzy prawie tam mieszkają, dobrze z nimi żyjemy, więc jakby coś to dadzą znać, kawałek dalej mieszkają państwo na stałe i z oddali rzucą okiem ale tak specjalnie nikt nie zagląda.

Powiedz mi ,czy te rośliny sobie radza bez Ciebie? Jak często jeździsz? Ja się martwię ,ze wszystko będe musiała za każdym razem robić od początku bo wszystko mi będzie padało..
działkę obok mają nasi bliscy ,zaufani znajomi i oni będą mieli oko na bieżąco tylko przecież ja ich nie chce obarczać pracami,koszeniem itp.Maja robotę u siebie ,a to starsi ludzie
którym zdrowie szwankuje. Martwię się czy rosliny dadzą radę
Uwielbiam to miejsce ale jeśli nie dam rady tego ogarnąć to sprzedam i kupię inną działkę blisko domu.Jeszcze nie podejmuje ostatecznych decyzji..
Agatek 15:07, 13 mar 2015

Ewa nie mam tam na razie ogrodu, warzywa sadziłam w cieniu drzew, dojrzewały później, ale przynajmniej tak nie wysychały, teraz sporo drzew wycięliśmy i nie wiem jak będzie.
Zdarzało się, że i raz w miesiącu byliśmy i jakoś roślinki sobie radziły, co prawda te co mam nie są jakieś wymagające, tuje, kosodrzewina, jakieś iglaki płożące, berberysy, irysy, liliowce, lawenda ...
Prosiłam tylko raz sąsiada jak zapowiadali upały, żeby podlał nam trawnik co świeżo zakładaliśmy, ale i trawa jakoś sobie dała radę później
pasjonatkaam... 19:27, 13 mar 2015

Agatek napisał(a)
Ewa nie mam tam na razie ogrodu, warzywa sadziłam w cieniu drzew, dojrzewały później, ale przynajmniej tak nie wysychały, teraz sporo drzew wycięliśmy i nie wiem jak będzie.
Zdarzało się, że i raz w miesiącu byliśmy i jakoś roślinki sobie radziły, co prawda te co mam nie są jakieś wymagające, tuje, kosodrzewina, jakieś iglaki płożące, berberysy, irysy, liliowce, lawenda ...
Prosiłam tylko raz sąsiada jak zapowiadali upały, żeby podlał nam trawnik co świeżo zakładaliśmy, ale i trawa jakoś sobie dała radę później

No widzisz,ja pewnie będę jeszcze mniej jeździła jak Ty ale nie będę sie teraz stresować,przyjdzie czas-będzie rada
Agatek 19:33, 13 mar 2015

Spokojnie, roślinki sobie jakoś poradzą, ale będziesz ewentualnie musiała tych bardzo wymagających powoli się pozbyć
ale może jednak nie będzie takiej potrzeby
pasjonatkaam... 18:58, 14 mar 2015

Jutro sadzimy jabłonie mam nadzieję ,ze nie jest zbyt wczesnie i nie zmarzną..
kosolka 19:03, 14 mar 2015

Nie martw się. Teraz jest na to czas. Ja w piątek sadziłam czersnie. W ogrodniczym pełen asortyment owocowych, więc pora sadzenia