Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Nallar 11:45, 17 maj 2016

ryska napisał(a)

Ewo masz rację, bo wazon jest cudny. Licytacja życia

Szkoda tylko że takie cacydełka rzadko się trafiają.

Ivvvona 19:19, 17 maj 2016

Bukiecik rzeczywiście śliczny Mam tak samo - szkoda wycinać do wazonu, wolę podziwiać w ogrodzie. Jutro się odezwę, niedawno wróciłam z wycieczki zmarznięta i padnięta.
ryska 19:39, 17 maj 2016

Ivvvona napisał(a)
Bukiecik rzeczywiście śliczny Mam tak samo - szkoda wycinać do wazonu, wolę podziwiać w ogrodzie. Jutro się odezwę, niedawno wróciłam z wycieczki zmarznięta i padnięta.

A daj spokój, co to za pogoda. Wycieczka w taki dzień chyba w kurtce puchowej dałaby mi radość
Coraz więcej roślin kwitnie w ogródku, kupiłam sobie też 3 lawendy z L. do tych z zeszłego roku. Chodziło mi konkretnie o tę odmianę Felicja, bo dla mnie najpiękniejsza. Tylko posadzić mi się nie chciało w tych okolicznościach. Dobrze, że mam szklarnię to rano obsadziłam doniczki heliotropem i czekają tam na ocieplenie. Potem przeniosę na balkon.
Do usłyszenia
Ivvvona 19:46, 17 maj 2016

Jutro w Brico mają być lawendy i trawy ozdobne, chyba zajrzę po pracy. Moja lawenda Hidcote zmarzła w połowie i chce dokupić, zobaczymy czy będzie.
ryska 20:08, 17 maj 2016

Ivvvona napisał(a)
Jutro w Brico mają być lawendy i trawy ozdobne, chyba zajrzę po pracy. Moja lawenda Hidcote zmarzła w połowie i chce dokupić, zobaczymy czy będzie.

Zdawało mi się, że gdzieś czytałam, że Hidcote ma najwyższą wytrzymałość na mróz. Ta zima jednak była dziwna.
mirkaka 09:35, 18 maj 2016

Witaj, wpadłam do Ciebie z wątku skrętnikowego Piękne masz.
Zaskoczyła mnie twoja hodowla pomidorów , możesz zdradzić w jakim celu tak odwrotnie? Co to daje?
ryska 16:08, 18 maj 2016

Dziękuję Ci Mirko bardzo i za komplementy i za nazwę skrętnika. Mój jest już w miarę rozrośnięty. Rozdzieliłam sadzonkę na dwie doniczki i w każdej jest po 5 pędów kwitnących i ciągle wychodzą nowe. Dodaje uroku, bo to parapet północny, nic mi tam nie chce rosnąć oprócz zamiokulkasa.
Pomidorki hoduję w ten sposób z dwóch powodów:
-ciekawość
-chęć wykorzystania wolnej przestrzeni w szklarni
Pozdrawiam
Napia 22:44, 18 maj 2016

ryska napisał(a)

Jesteś chyba ściągnęłam Cię myślami, bo ilekroć patrzę na moje tulipany wspominam inspiracje od Ciebie. Tylko efekt nie ten
Negrita Double jest olbrzymia, ma średnicę średnio 10 cm a są i takie które mają 13 cm. Natomiast City of Vancouver jest drobny, wyższy a do tego jeszcze w pąkach. Także dobrze, że osobno zakwitną. Mam fuksa, że wsadziłam te kremowe dalej a te dubeltowe bliżej. No cóż znów jestem mądrzejsza o nowe doświadczenia
Dziękuję w imieniu Wiki, bardzo silny katar doszedł.
A teraz sesja z moimi tulipanami

Piękne te zestawienia Chyba się złamię i jesienią znowu kupię tulipany
Napia 22:55, 18 maj 2016

Pomysł na prowadzenie - oryginalny. Jeszcze nie widziałam takiej uprawy, ale wierzę, że przyniesie efekty

Rajski ogród tworzysz bardzo podobają mi się zestawienia i zdjęcia, którymi czarujesz.
Leśne fotki - urokliwe.
Pozdrawiam ciepło Podobno od jutra ma być coraz ładniej. Nareszcie.
ryska 23:09, 18 maj 2016

Hej Agnieszko Te fioletowe tulipany powoli przekwitają, te kremowe są piękne nadal i w grupie fajnie wyglądają.
Też wierzę, że pomidory podwieszane zaowocują Leśne fotki od jutra zostaną wzbogacone nowymi paprociami, także ta ładna pogoda się przyda. W końcu ile można chodzić w wełnianym swetrze
Dzięki, że zaglądasz i za komplementy