no wiesz co Sebek ty się nawet nie przyznaj żeś góral beskidzki - to nie koza tylko owca . a udoiłam aż szklankę mleka - co musisz wiedzieć jest wielkim czynem
Voelkl Code Speedwall Red dość długie jak na mnie ale nie mieli krótszych za to mega odjazd. Długość nart 178 cm a promień skrętu prawie 19 m ma rockera i dodatkowo speedwalla i przez to daje świetne przyspieszenie. Są bardzo zwinne, sportowy styl. Są bardzo stabilne, świetnie trzymają się nawet oblodzonych stoków Mój typ ale jeszcze chcę pojechać na wersji yellow i blue czyli krótszych, bo ta długość przeszkadzała mi w krótkich skrętach. W krótszych powinno być jeszcze lepiej !!!
Voelkl Attiva Fuego fajna kobieca nartka, testowałam 165 pod butem miała 72, dobrze trzyma się śniegu, świetna zarówno w krótkich jak długich skrętach, ale po jeździe na Codach była juz dla mnie za słaba. Z tej kategorii chciałabym przetestować jeszcze Aurory i Tierrę. Ale to pod koniec lutego. Narty z tej kategorii są wyposażone w system Attiva Bio-Logic, która ma za zadanie m.in. zmniejszenie ryzyka kontuzji - warto o tym pomyśleć.
Atomic Cloud 9 - niby ma wysokie noty w testach, zwłaszcza we włoskim, ja jednak nie wycisnęłam z nich tego co o nich piszą. Musiałam użyć więcej siły i czułam się na nich "zmęczona" testowałam długość 158. Niby dynamiczne, ale nie czułam z nimi dobrego kontaktu i kiepsko wchodzą w długie skręty.
Przede mną jeszcze testy K2 i tu jeszcze nie mam typu swojego, zobaczę jak pojadę na nie.
Gdyby nie moja pierwsza pasja - ogrodnicza - siedziałabym cały rok w górach na nartach. Nie lubię plaży i bezczynnego smalenia się na piachu. Wolę porządnie dostać w tyłek na dechach.
no przecież nie samym OGRODEM człowiek żyje . ja już 3 rok mykam na fischerach , ale o cała resztę to nie pytaj , wiem tylko że dł. 160 - dla mnie optymalna . super się jeździ , ale proszą już o zmianę . choć ja tak nie twierdzę tylko M.
no pewnie
na nartach się nie znam, więc skasowałam te info...ale Twoje fotki na nartach...chętnie oglądnę
na owcach też nie... ale fajne fotki zamieściłaś z nimi, no i w akcji 'pozyskiwania mleka' tez
to może jeszcze te fotki na nartach ?