Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

an_tre 22:18, 02 lut 2012

alinak napisał(a)
zmykam już do łóżka ,poczytać
dobranoc
Poważne lektury preferujesz ja wolę coś lżejszego, był czas,że czytałam bardzo dużo teraz już mniej
Miłej lektury dobranoc
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 22:20, 02 lut 2012

alinak napisał(a)
czytam i tak -obecnie przerabiam biografie boba Marleya a już czeka w kolejce biografia Erica Claptona

wow, jestem ich fanką; tak różni a obu lubię
Sebek 22:37, 02 lut 2012

alinak napisał(a)
no tak tak po głowie ci chodziła ? - lepiej od razu przyznaj że owcy na oczy nie widziałeś

dobrze się przyglądnij

Widziałem przez autko jak latem w wyższe góry pojechałem

Teraz na pewno zapamiętam
magnolia 23:23, 02 lut 2012

finka napisał(a)

Magnolio zajmujesz się ogrodami zawodowo?

tak Finko- projektuję, trochę nadzorów, konsultacje. Wykonuję tylko u siebie, u znajomych i kiedyś dużo u mamy.
weronika77 23:32, 02 lut 2012

Alinko, zwiedziłam w całości Twój ciekawy ogród, pełen pięknych lilii, róż, tulipanów.
Innością są w nim opuncje i to kwitnące, musiałam się zatrzymać przy nich dłużej. Też takie chciałabym.
Nawet zawróciłam, ale trudno tutaj odnaleźć zdjęcie szybko.(Szkoda, że nie ma podglądu na galerię zdjęć, że nie można dodać coś ciekawego do schowka czy do ulubionych...będę musiała wrócić i odszukać Twoje kwitnące opuncje. zaciekawiło mnie też miniaturowe parzydełko (takie przywiozłam sobie z ogrodów Frank-raju, ale czy przezimuje...
Witam i pozdrawiam z "moimi opuncjami" (niestety, ogród daleko stąd, i nie mój)!
finka 08:03, 03 lut 2012

bardzo ładnie ktoś urządził zieleń na tym osiedlu, mam tylko obawy przed tym oczkiem, cały czas z dziećmi nie jest sie przecież na podwórku, zwłaszcza z tymi starszymi z zerówki i pierwszych klas podstawówki, a ciekawość wiadomo w tym wieku jeszcze diabelska.

Wczoraj skończyłam "Krótkie życie Juffie Kain" chyba już 7my raz czytałam w swoim życiu. A zączete mam dwie : "Julie and Julia" i "Tortilla Flat" Stainbecka. Czytam tylko przed snem.

Magnolio czasem jeszcze projektuję (jakieś 3-4 projekty w roku i ze 2 realizacje) na więcej nie starcza mi czasu przy mojej szkółce.

ewalm 10:26, 03 lut 2012

alinko, witaj
masz przepiękne rośliny w ogrodzie (choć nie przejrzałam jeszcze całego watku, ale nadrobię to)
odpowiedziałam Ci na temat rabaty z wgłębnikiem w Twoim wątku projektowym - zajrzyj
bardzo mi się podoba to miejsce pod brzozą
Bogdzia 10:32, 03 lut 2012

Świetne zdjęcie owieczki z młodym. A jaka ona czyściutka, ja widywałam zawsze bardziej zaniedbane.
alinak 21:34, 03 lut 2012

o mamao jaki tu tłok dzisiaj .
witam wszystkich . a nie mówiłam że tu takie zagęszczenie projektantów że aż strach coś pokazywać . no , ale te opuncję to muszę wam pokazać po raz 100 . przecież nie będziesz Weroniko błądzić . parzydło zimuje bez problemów , ja na wiosnę już go rozmnożyłam , mam parę nowych . już tu pisałam że teraz chce większe grupy roślin tworzyć , a nie pojedyncze okazy , więc rozmnażam , bo kosiorka przecież na drzewkach niestety nie rośnie .

opuncja

alinak 21:47, 03 lut 2012

Marta -no ten problem z wielkością oczka to rzeczywiście chyba nieprzemyślany do końca , ale cóż przy domach też mamy oczka i dzieci . coś za coś. widzę że ty tez masz szerokie spektrum zainteresowań , ale nie ma nic gorszego jak nic nierobienie julie też przeczytałam pod wpływem filmu

wczoraj przesadziłam - czytałam do 4 rano , i wcale nie tylko dlatego że ciekawa kniga, ale M przyniósł do łóżka wiadomość o 12 że porwaną Magdzie zabiła matka w sosnowcu . tak się zdenerwowałam , że dyskutowaliśmy do 1 . a potem już całkowicie wybita ze snu czytałam do 4 rano .

Ewalm-witaj i zapraszam znowu . czasem coś ciekawego tu się dzieje

Bogdzie -żebyś wiedziała jak ja kocham te nasze góry, tak że w ogóle nie jeżdżę nad morze.ta owieczka to z chochołowskiej