Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

gierczusia 13:01, 03 sie 2013

Ja tam powiem ,że w tym ogrodzie nawet pól dnia było co oglądać ,a ja akurat oddałam się rozmowom i mam wyrzuty ,że wszystkiego dokładnie nie oblukałam ...

A focić możesz do bólu , bo ogród wyglada w oczach każdego fotografa zupełnie inaczej

Buziam Alinko
gierczusia 13:03, 03 sie 2013

I teraz doczytałam że było aż 68 osób .. Rannnnyyyy... Będąc jeszcze u Ciebie na leniwych pogawędkach obstawialiśmy ok 40 ....
Syla 13:55, 03 sie 2013

Ja mam to szczęście , że mieszkam blisko i na spokojnie sobie wdępnę na kawusię (o ile zaprosisz) i rozglądnę się po ogrodzie jeszcze raz ....na spotkaniu skupiłam się na dyskusjach .... ale! mercedesa oglądnęłam i wiem jak ma wyglądać kompost na rabatach .... Qrcze kto mi to przesieje
dajana 16:47, 03 sie 2013

Alinko obsadzenie miejsca przed bramą to fajny pomysł Danusia też tak ma i wygląda to pięknie.Tak to jest z podarkami dlatego kwiatuszków nie przywoziłam .tylko coś od konia ha,ha .O zdjęciu już nic nie piszę bo to staje się nudne ,.ale mnie połaskotałaś sama do siebie się śmiałam .Te moje ogórki są siane drugi raz bo pierwsze mi nawet nie wyszły a fasolkę szparagową sieje trzy razy, pycha Twój kompostownik też dokładnie obczaiłam ,materiał już mam Niech no ten upał minie to zaraz taki sam zrobię,tyle w nim bogactwa i za darmo Dla mnie super sprawa ..Miłej soboty Alinko dla całej rodzinki
AgaAga 22:40, 03 sie 2013

Alinak gdybym miała tak piękny ogród to bym na wakacje nie musiała wyjeżdżać, co ja piszę, nie musiała, nawet bym nie chciała
anna_g 23:02, 03 sie 2013

cofałam się tego gnata szukać bardzo zalotne zdjęcie mimo woli
68 osób!!! pewnie nie wszystkie jednocześnie ale tak czy tak - nie było widać zbyt wielkiego tłoku u Ciebie w ogrodzie - jakoś się porozłaziliśmy po zakątkach... Utrzymać w takim stanie taki duży ogród i bogaty ogród SAMEJ to jest wielka sztuka... Gratuluję i podziwiam. I pozdrawiam. I liliowce cudne masz I buziole
alinak 23:15, 03 sie 2013

SYLA ------ zapraszam bele kiedy . jestem głodna gości .ciągle ktoś do nas zagląda a ja to kocham .

ANNA_G------Aniu nie bierz przykładu ze mnie że sama ogród pielęgnuje . korzystaj z pomocy ile wlezie . mój kręgosłup już mi odmawia .

DAJANA ---- fasolkę siejsz po raz trzeci ???? no to chyba ja też zasieje bo uwielbiamy .

GIERCZUSIA ------ własnie mnie dziecko dzisiaj poprawiło że 54 . ja to zawsze coś przekręcę . a to one liczyły do czegoś tam

ALDONA -----tak sobie dzisiaj leżałam i o tym samym myślałam . już tydzień minął . ale odpoczywam ostro

WIUNIA ----Wioletko pytaj o wszystko . po 10 latach coś mi tam zostało w łebku tych obserwacji z rozmnażania .

KRYS -----Krysiu jak tylko będziesz na południu to wpadaj . dom nasz kocha gości

JOKU -----Jola przez lata tyle się roślin nazbierało że ostania rabata to prawie w całości z malutkimi wyjątkami zrobiona ze swoich sadzonek i siewek .

Mala_Mi 23:16, 03 sie 2013

Masz co focić, bo ogród to żywy stwór i co chwila ma coś czego nie było na spotkaniu... przykład te liliowce.. na spotkaniu kwitł tylko jeden
I jestem rozgrzeszona, że mam wrażenie, że z nikim nie porozmawiałam...bo jak można gadać z 67 osobami w tak krótkim czasie????? To jest niemożliwe.....

Już mi lepiej.......
alinak 23:25, 03 sie 2013

potrzebuje dziewczyny porady .
moja skarpa niby już zarośnięta , ale ciągle w fazie nie dokończonej . w górnej części posadziłam eksperymentalnie jako okrywę i bluszcz i irgę . teraz nie mam pojęcia co wyrzucać czy jedno , czy drugie , irga lubi przemarzać i chwasty niestety przez nią przechodzą a plewienie jest masakryczne . zaś bluszcz boję się że zagłuszy berberysy , choć nie ukrywam że jego odcień zieleni bardziej w moim guście .

z bluszczem

z irgą

a to już widok ogólny . chmurki z jałowców cięte co roku bardziej i już się zagęściły .tawuły są już też rozrośnięte , wiec jest ok. cisy u góry rosną tak pomalutku że mnie cholera bierze

monteverde 00:20, 04 sie 2013

Alinko to zostaw irgę, bo szkoda berberysów pozdrawiam