ANIU -robi się taki kołnierz koło każdego szpikulca jak najszerszy i szpikulec do ziemi miał ok . 50 cm..
i jest jeszcze od kołnierza do kołnierza dodatkowe wzmocnienie
po takich wichurach teraz jest i widze że siedzi mocno ... zresztą to nie jest wiatrem podszyte tylko bardzo ciężka konstrukcja
CLEO --- w zasadzie możesz jeszcze opryskać ...ale nie panikuj kiedy promanalu nie było na świecie to pryskaliśmy tylko magusem pożną wiosną ,lub jak zauważyłam że coniki żółkną
promanal jest na rynku może 5 lat ....no nie więcej
EWKA --pozdrawiam ..wiem że też już wojujesz w ogrodzie
Alinko, czytałam u Pszczółki, że peonie teraz sadziłaś.
Myślałam, że w sierpniu to się robi.
To można teraz uszczknąć sobie z karpy kawałek?
Pergola rewelacyjna.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
To teraz mi jeszcze powiedz czy Louise Odier da radę na obelisku? Czy będę wymieniać na pergolę (ludu złoty...jak ja tam pergolę zmieszczę między słupem...)?
Obelisk wystaje nad ziemię 1,6 m; w ziemi siedzi 0,3 m...
IRENA --- z conikami masz racje one suszy nie lubią , bo wtedy je przędziorek najbardziej atakuje ... polewaj często wodą albo je stamtąd zabierz podsyp że im nawozem na brązowienie iglaków ...to tez pomoże bo tak żelaza dużo .
ABIKO ----wysłałam pv . nie będziem tu reklam uprawiać ...wszak to blisko od ciebie ..zapraszam po drodze do mnie na kawkę do Kalwarii ....
MAŁA MI----Anka najlepiej to wybierać ludzi z polecenia ...tandety dość wszędzie .. w obi jak zobaczyłam raz pergolę to bałam się ja na niej zeprzeć a co dopiero róża ....
ANIA ---a rysunek zrozumiałaś ?
TESS--- Teresa no jasne że można ...wprawdzie na pewno nie zakwitnie , ale już się będzie zadomawiać ...ja jutro wybieram się na umówiony szaber do sąsiadki na białą pełną piwonię ...mam kopać ile zapragnę
KINDZIA -----jak wpiszesz w gogle róża luise odier - to ci grafiki wyskoczą i sama oceń ile tam widzisz róż z taka podporą jak obelisk ..ja wypatrzyłam jeden fotek , i obelisk się zgubił w tej róży ....