Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Agania 08:46, 20 mar 2014

Alina jak to grypa u Was, to szybkiego powrotu do zdrowia życzę, a to dlatego, że widzisz przepracowałaś się kochana....... w weekend ma być już ciepło i słonecznie, udanej wertykulacji, oby się udało miksturę czosnkową polecam

Dzisiaj po pracy po kompost jadę, nie mam swojego na tyle też się szykuję na pracowity weekend i spektakularne sadzenie magnolek........o piwoniach poczytałam, nie skuszę się jak są takie problematyczne, ale chyba mam posadzone, nie mam pomysłu na ich wkomponowanie jak na razie rosną w zapomnieniu i pewnikiem zakwitną, żeby o sobie przypomnieć

Pomysł na utrzymanie obelisków od Pszczółki wykorzystam, przy takich wichurach jak w ostatnich dniach też u mnie wszystko wyrywa, swojego kowala już mam

Bukszpanowa rewolucja zacznie się i u mnie w przedogródku, ale mój do twojego to jak kropla w morzu
kibicuję i popatruję twoje dokonania

Pozdrawiam Alinko, zdrówka życzę
popcorn 09:21, 20 mar 2014

Alinko, zdrówka! Jak tam rozplenice u Ciebie, zbierają się? Moje jakieś sianowate, mam nadzieję zima im nie zaszkodziła?

pozdrawiam!
Tusiala 11:26, 20 mar 2014

Też życzę powrotu do zdrowia
Ale zajrzałam w innej sprawie. Znasz może sposób na pędraki? Bo u mnie się zadomowiły w miejscu starego kompostownika
Pszczelarnia 11:28, 20 mar 2014

Agania napisał(a)
Alina jak to grypa u Was, to szybkiego powrotu do zdrowia życzę, a to dlatego, że widzisz przepracowałaś się kochana....... w weekend ma być już ciepło i słonecznie, udanej wertykulacji, oby się udało miksturę czosnkową polecam

Dzisiaj po pracy po kompost jadę, nie mam swojego na tyle też się szykuję na pracowity weekend i spektakularne sadzenie magnolek........o piwoniach poczytałam, nie skuszę się jak są takie problematyczne, ale chyba mam posadzone, nie mam pomysłu na ich wkomponowanie jak na razie rosną w zapomnieniu i pewnikiem zakwitną, żeby o sobie przypomnieć

Pomysł na utrzymanie obelisków od Pszczółki wykorzystam, przy takich wichurach jak w ostatnich dniach też u mnie wszystko wyrywa, swojego kowala już mam

Bukszpanowa rewolucja zacznie się i u mnie w przedogródku, ale mój do twojego to jak kropla w morzu
kibicuję i popatruję twoje dokonania

Pozdrawiam Alinko, zdrówka życzę

Aganiu, pomysł od Mai Popielarskiej. Idę do Ciebie.
alinak 21:12, 20 mar 2014

MARZENA ---ty to jesteś spostrzegawcza i konkretna ...i wyciągasz słuszne wnioski ...

BOGDZIA ----czy ja naprawdę jestem pracowita ???, ostatnio mam na ten temat odmienne zdanie ...ale nie będę się wywnętrzać i wywody robić ....

AGANIA ---Agata nawet nie wiesz jak mi się nie chce zabierać za ten przedogródek mam już dość zmian
chętnie bym trawę zostawiła gdyby trawą była ...tylko że w lecie to jest suche siano a nie trawa dodatkowo suka sobie upodobała tam robić toaletę a placki po jej toalecie należą do wątpliwych ozdób ...mam jeszcze czas bo szamba do likwidacji a to już eliminuję wszystkie prace na razie ...

POPCAROL---Karolina rozplenice prawidłowo to ruszają nawet początkiem maja absolutnie ich nie ruszaj , bo niestety o tej porze tak wyglądają .wygrab sianko ze środka i cierpliwie czekaj.

TUSIALA --jedyny preparat jaki teraz kupisz to Owadofos 480 EC , kiedyś był Pirynex 480EC , ale wycofali ..jednak z tego co wiem to ten sam skład ...kupują go też na opuchlaka . wiem też że ktoś na innym forum pisał o gnojówce z wrotycza , ale to daremna walka ..i długa .
ja też będę kupować na opuchlaka .wygooglaj teŻ dobrze oznaczenie pędraka i wygląd , bo w kompoście żyje wiele innych pożytecznych .
jest też praparat biomass sugar ale drogi jak psi ...coś jak nicienie na stronie TRZMIEL .PL

PSZCZELARNIA -- Maja nie maja ..u nas ty sprzedajesz ten pomysł ..Ewa powiększyłam warzywnik ....a wszystko przez ciebie i Kondzia ...jak ustanę i padnę przy łopacie , to potrzebna będzie pomoc tych co dają zły przykład

Tess 21:58, 20 mar 2014

Alinko, te białe dzwonki to jak się nazywają?
Ja mam białe, ale inne (zdaje się, że nazywa się brzoswiniolistny).

Alinko, dziękuję za polecenie róż, zaraz je wygooglam.
Drzewo mam, to jest tuja złocista Róża nie daje rady pod drzewem z powodu cienia czy suszy?

Zdrówka życzę
Mala_Mi 23:07, 20 mar 2014

Alinko... to, że wzorem krakowskiego centusia wszytko dzielisz i chcesz więcej to rozumiem.. ale nie rozumiem gdzie to sadzisz..
Biały dzwonek miodzio.. opuncję pożegnam.. wnerwia mnie te igiełki co nie widać są wnerwiające..
alinak 23:24, 20 mar 2014

TESSKO - tak jest piękny dzwonek brzoskwiniolistny ..miodzio , ten mój to dzwonek kropkowany .
róża pod drzewem ..kiepski pomysł i susza ,i thuja zrzuca kwaśne igliwie ...za dużo kwaśne , bo w sumie róża lubi leciutko kwaśne podłoże , ale thuja to już za dużo kwasu ...
o cieniu to chyba nie mam mowy w przypadku róży ...ona kocha słońce ...wtedy ma sens jej hodowanie ..

ANIA ---tak masz racje to jest centusiostwo ...a sadzę to to w kupach jak przykazują fachowcy ..
.carexy w tamto lato kupiłam trzy , od razy podzieliłam na 6 a teraz na 18...i to jest dopiero liczba mnie zadowalająca ...jak to centusia ...
opuncja ...groźna jak wnusio zacznie chodzić ..ja się do niej zabieram w rękawiczce zrobionej z grubych gazet i z małymi grabkami oraz nożem ....no i oczywiście w skórkowych rękawicach

AniaDS 23:43, 20 mar 2014

Alinko, sprawiłaś mi ogromna radość swoja wizytą, bardzo Ci dziękuję za pamięć :****
Betka 00:05, 21 mar 2014

Przychodzę i tym razem zostawiam ślad po sobie żeby nie było że nie odwiedzam Twojego ogrodu
Alinko to ile razy już przed ogródek zmieniałaś ? Suczka Ci pomoże hihihi moje małe 2 bestie też robią niezły bałagan w ogrodzie - niestety w zeszłym roku po rozdeptywały hortensje i jak ja sadziłam turzyce to one za mną oczyszczały teren hihihi
pozdrawiam