IRENKA ----może masz racje . teraz wszystko się robi na sztukę ,żeby sprzedać i szybko sprzedać .to także dotyczy drzew szczepionych . już od jakiegoś czasu staram sie takich nie kupować wolę poczekać dłużej bo siewki to twarde sztuki .
niestety niektóre drzewa występują tylko szczepione i dooopa ,trzeba takie kupować
BABKA --- Ola juz wpadam co u ciebie . to nie są chore urojenia , chcę ci tylko oszczędzić latania z łopatą . docelowe wielkości nieraz wystrzela znienacka np. po 3 latach i wtedy przesadzanie jest masakryczne
KINDZIA ----hahahaha i to siarczan i to siarczan -nie przejmuj sie najważniejsze że za bardzo nie zaszkodziłaś , bo on bezchlorkowy ,a to najbardziej szkodzi rodonkom . ten potasu to dla lepszego kwitnienia np. bylin, i amonowy zakwasza podłoże i lepiej rosną rodonki ,azalie wrzosy..i hortensje .bywa też nie we wszystkich nawozach jestem orzeł
TESS--Teresa są różne opinie . a to tez zależy od ziemi w ogrodzie ,miejsca itp. uważam że warto spróbować . w końcu nie od razu musisz kupić 50 róż . możesz na początek 2-3 angielki kupić i zobaczysz jak się u ciebie sprawują
LAUROWIŚNIA ---- Agata Munstead Wood też była na liście ,ale dopiero reorganizację angielki zaczęłam ,mam w planie wywalić te wielkie rozplenice moudry . musi być jakaś zmiana , bo jak się nuda wkrada na rabaty to już mnie korci . zamienię je na Malepartusa -jest bardziej strzelisty ,mniej rozłożysty i jeżówki będą miały więcej miejsca . wtedy może znajdzie się miejsca na Munstead Wood...
PSZCZÓŁKA ----Ewka ja jeszcze w tamtym tygodniu wsadziłam co nie co ...zobaczymy czy sie spóźniłam, jednak zawiedziona jestem wielkością kłączy irysów ze świata cebul ... takie kiełki wielkości psiego zęba ...zobaczymy
Wariactwa nasze niegroźne ....psychiatryk nam nie grozi ....najwyżej reumatyzm ,co się sąsiadami przejmujesz .....moja znajoma dostała od męża na urodziny taka górniczą latarkę na czoło żeby sobie już do rana mogła spokojnie w ogródku robić . biedny chciał jej na złość zrobić a ona tak się ucieszyła i.....robi z nią na czole w nocy .