Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

kaisog1 10:45, 05 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
To się je?

Danuś jak najbardziej To masa cukrowa

Aga do dzieł sztuki to im jeszcze dużooooo brakuje Nie jestem zadowolona ale to pierwszy raz więc..... praktyka czyni mistrza
Sabinka 10:48, 05 paź 2012

kaisog1 napisał(a)

To się je?

Danuś jak najbardziej To masa cukrowa

Aga do dzieł sztuki to im jeszcze dużooooo brakuje Nie jestem zadowolona ale to pierwszy raz więc..... praktyka czyni mistrza

GOSIA!!! WOOOW! Super pikne! A gdzie ty sie tego nauczylas? jakies narzedzia trzeba miec zeby to cudenko stworzyc? sama robilas mase cukrowa?
Kondzio 10:48, 05 paź 2012

Kondzio 10:49, 05 paź 2012

Ale rewelka piękne ptaszynko zaraziłas mnie
kaisog1 11:07, 05 paź 2012

Sabinko masę cukrową kupuję (ta jest specjalnie do kwiatów cukrowych). Narzędzia hmmmmm mam wałek i łyżeczkę do karmienia Kuby z czasów jak był mały Z pewnością łatwiej by mi było z odpowiednimi narzędziami jak chociażmy narzędziem do modelowania płatków ale narazie nie mam Planuje zakup Wykrawaczki się przyjadą chociaż ja do większych kwiatów użyłam kieliszka
kaisog1 11:08, 05 paź 2012

Wróbel będziesz robił torty???
Evchen 11:17, 05 paź 2012

Gosia, cudne!
To się wypieka, czy zostawia do stwardnięcia?..
Sabinka 11:21, 05 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Sabinko masę cukrową kupuję (ta jest specjalnie do kwiatów cukrowych). Narzędzia hmmmmm mam wałek i łyżeczkę do karmienia Kuby z czasów jak był mały Z pewnością łatwiej by mi było z odpowiednimi narzędziami jak chociażmy narzędziem do modelowania płatków ale narazie nie mam Planuje zakup Wykrawaczki się przyjadą chociaż ja do większych kwiatów użyłam kieliszka

Aha czyli jednak masa specjalna do platkow..ok!
Dziekuje za podpowiedz. Ja co prawda zrobilam mojej corci w sierpiu na urodzinki lalke Barbie, i tez kupilam mase cukrowa ale nie wiem dlaczego jak ja wyciagnelam popekala i sie rozjechala..moze za cienka..albo moze nie trzeba wkladac do lodowki...nie wiem bo w sumie podsypywalam cukrem pudrem i walkowlalam i w ogole ale jakos popekala...wloze zdjatka na moj watek za chwilke.

Dlatego tez tak podpytuje Cie o ta mase cukrowa bo moze warto samej zrobic...albo nie wiem moze nie mam reki do tego!
kaisog1 11:28, 05 paź 2012

Ev zostawiasz do stwardnięcia co w przypadku masy do kwiatów jest szybkim procesem

Sabinko kupowałaś masę ? Jeżeli tak to jaką? Ja pracuje na produktach Renshaw. Poza tym każdą mase cukrową przed położeniem trzeba wyrobić czyli nadać jej elastyczności. Mase rozwałkowuje się na grubość 3-5 mm i obkłada tort. Niezbędne jest oddzielenie masy od ciasta kremem maślanym. Masa wtedy lepiej się układa a poza tym jest chroniona przed np.: bitą śmietaną. (lukier plastyczny nie znosi wody)
Sabinka 11:31, 05 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Ev zostawiasz do stwardnięcia co w przypadku masy do kwiatów jest szybkim procesem

Sabinko kupowałaś masę ? Jeżeli tak to jaką? Ja pracuje na produktach Renshaw. Poza tym każdą mase cukrową przed położeniem trzeba wyrobić czyli nadać jej elastyczności. Mase rozwałkowuje się na grubość 3-5 mm i obkłada tort. Niezbędne jest oddzielenie masy od ciasta kremem maślanym. Masa wtedy lepiej się układa a poza tym jest chroniona przed np.: bitą śmietaną. (lukier plastyczny nie znosi wody)

no to chyba juz wiem co byla przyczyna mojego niepowodzenia.!!
Ja oddzielilam torta (ciasto) masa smietanowa i moze dlateg mi sie rozjechal malpiszon! No Widzisz Gosiula, dobrze ze cie zapytalam! DZIEKI!