Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Joaska 14:19, 18 sty 2013

kaisog1 napisał(a)

Joasia my tez trzeci migdał mamy... wiecznie opuchnięty bo taka tego uroda niestety. Na sterydach bylismy to okazało się, że migdał sie powiększył. Sterydy odstawiłam.... operować nas nie chcą... ale co z tego jak czeka nas operacja przepukliny..... Nie martw się, nie tylko Ty będziesz umierać ze strachu przed salą...

No widzisz, i tak źle i tak niedobrze, no nas chca bo sie na słuch bardzo rzuciło, od początku tygodnia zauważyłamże mi Fisiek prawie ogłuchł, na wszystko co mówie jest: słucha, powtórz , mów głośniej ... i to jest powód że w końcu się decydujemy na wycięcie, gdyby nie to to byśmy jeszcze tego dziada (czytaj: trzeci migdał) farmakologicznie leczyli.
A masz już termin na tą przepuklnię??
Ja się w środę do szpitala wybieram miejsce na zabieg rezerwować.
Juzia 14:21, 18 sty 2013

Oj....no szkoda Kubusia....ale co mus to mus.

Zastanawiam się nad zmianą....

Milka 14:26, 18 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Karola dzięki

Justyna nie da się... to za bardzo rozległa operacja by była... Poza tym, że ta przepuklina to jeszcze napletek muszą Kubie odkleić... masakra i już
Z przedszkolami prywatnymi trzeba uważać.... nie będę tu opisywać pewnych historii ale popytaj troszke to się dowiesz... szczególnie jak oszczędzają własnie na jedzeniu... Trzymajcie się dziewczyny i sie nie dajcie Może pomyśl o zmianie przedszkola...

też myślałam, że jak prywatne przedszkola, to bardziej będą dbać, a tu nici z nadziei; córka wczoraj odbiera synka, cały zziębnięty, usta sine, a panie mają otwarte okno przy -10!!! , bo gorąco!! w nocy od razu gorączka i noc nie przespana!!
Juzia 14:29, 18 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Karola dzięki

Justyna nie da się... to za bardzo rozległa operacja by była... Poza tym, że ta przepuklina to jeszcze napletek muszą Kubie odkleić... masakra i już
Z przedszkolami prywatnymi trzeba uważać.... nie będę tu opisywać pewnych historii ale popytaj troszke to się dowiesz... szczególnie jak oszczędzają własnie na jedzeniu... Trzymajcie się dziewczyny i sie nie dajcie Może pomyśl o zmianie przedszkola...

też myślałam, że jak prywatne przedszkola, to bardziej będą dbać, a tu nici z nadziei; córka wczoraj odbiera synka, cały zziębnięty, usta sine, a panie mają otwarte okno przy -10!!! , bo gorąco!! w nocy od razu gorączka i noc nie przespana!!

No właśnie Irenko....w temacie chorób poprzedszkolnych to ja się nawet nie wypowiadam....ale to też wina mam
kaisog1 20:23, 19 sty 2013

Dzisiaj dopadł mnie "kryzys".. popłakałam sobie w kąciku i już chyba troszkę lepiej...
Żeby tak nie myśleć o tym "złym" zrobiłam sobie listę rzeczy niezbędnych na ten rok... i za głowę się złapałam...

Hakonechloa – 20 sztuk (podział)
Konwalnik – 20 sztuk (podział)
Szałwia omszona - 10 sztuk (podział)
Żurawki:
Czerwona – 6 (podział)
Żółta – 12 sztuk (podział)
Czarna – 6 sztuk (podział)
Berberys Maria – 5 sztuk
Berberys czerwony niski – 10 sztuk
Trzmielina – 8 sztuk
Cis fastigata – 3 sztuki
Róża Abraham Darby – 2 sztuki
Bukszpany na żywopłot - 100 sztuk
Bukszpan kule - 3 sztuki
Miskant Variegatus – 3 sztuki (do podziału)
Miskant Gracillimus - 3 sztuki (albo 1 do podziału)
Wiśnia Umbraculifera - 3 sztuki (!)

To taki mus.... a dobrze by było jeszcze Berberysa Green Carpet dokupić tylko tego to chyba ze 40 sztuk , stipę no i werbeny dużo wysiać.... bo przecież skarpę muszę zrobić.... Do tego wory próchnicy.... majątek normalnie....
Madzenka 20:31, 19 sty 2013

Gosia ty lepiej planuj, rysuj, podliczaj i nie płacz po kątach.
Nadejdzie wiosna to natychmiast humorek wróci a Kuba będzie zdrowy.
Ehh to dzieciństwo z chorobami, jak sobie przypomnę to mnie jeszcze telepie. Ale na pocieszenie dodam, że z wiekiem wyrastają
Bogdzia 20:32, 19 sty 2013

Plany masz ogromne i pewnie po kieszeni oberwiesz ale niestety ogród też kosztuje i wcale niemało. najważniejsze jednak zdrowie Kubusia. Te operacje, znów stracisz troche zdrowia. Wszystkiego dobrego życzę Gosiu chociaz na najbliższe dni.
kaisog1 20:33, 19 sty 2013

Marzenko własnie dlatego tak nie lubie zimy... bo człowiek ma za dużo czasu na myślenie Muszę zając czymś mysli i będzie git Będę się rozglądać za okazjami i planować
kaisog1 20:34, 19 sty 2013

Bożenko pewnie, że oberwę Ale cóż... jak się chce mieć to trzeba wydać O operacji Kubusia STARAM się nie myśleć ale to cięzkie.... Boję się kolejnej choroby i żeby go kaszel nie dopadł bo cholercia wie co będzie....
beta 20:43, 19 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Dzisiaj dopadł mnie "kryzys".. popłakałam sobie w kąciku i już chyba troszkę lepiej...
Żeby tak nie myśleć o tym "złym" zrobiłam sobie listę rzeczy niezbędnych na ten rok... i za głowę się złapałam...

Hakonechloa – 20 sztuk (podział)
Konwalnik – 20 sztuk (podział)
Szałwia omszona - 10 sztuk (podział)
Żurawki:
Czerwona – 6 (podział)
Żółta – 12 sztuk (podział)
Czarna – 6 sztuk (podział)
Berberys Maria – 5 sztuk
Berberys czerwony niski – 10 sztuk
Trzmielina – 8 sztuk
Cis fastigata – 3 sztuki
Róża Abraham Darby – 2 sztuki
Bukszpany na żywopłot - 100 sztuk
Bukszpan kule - 3 sztuki
Miskant Variegatus – 3 sztuki (do podziału)
Miskant Gracillimus - 3 sztuki (albo 1 do podziału)
Wiśnia Umbraculifera - 3 sztuki (!)

To taki mus.... a dobrze by było jeszcze Berberysa Green Carpet dokupić tylko tego to chyba ze 40 sztuk , stipę no i werbeny dużo wysiać.... bo przecież skarpę muszę zrobić.... Do tego wory próchnicy.... majątek normalnie....

Gosiu
czasem człowiek popłakać musi, ja często mam tak że choć bym chciała to nie mam gdzie

ale mam nadzieję że już lepiej

a ogólnie to jetem w szoku....co do Twoich planów....w sensie takim że jesteś niesamowitą perfekcjonistką......jestem pełna podziwu.....ja to pewnie na żywioł pójdę....zazdroszczę ludziom którzy wiedzą czego chcą...
ściskam mocno Gosiu