Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Syla 16:00, 02 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Racja .

dołączam ... popieram
malkul 16:17, 02 kwi 2013

Gosia co to mi za kropki zostawiłaś?
Welka 17:27, 02 kwi 2013

A już szukałam w zdjęciach kwiatka na 900, a tu czytam że niby odchodzimy od tego, dostosuję się, choć podoba mi się taki zwyczaj
Kuba jest z rocznika 2008 jak się domyślam? Obawiam się, że ministerstwo nie odejdzie od tego pomysłu Moja K. tez '08 i ciągle się zastanawiam czy jakoś tego nie obejść i zostawić ją dłużej w przedszkolu. Emocjonalnie nie dojrzała jeszcze do tego, żeby za rok iść do szkoły, ale przez ten rok może duuuużo się zmienić. Poza tym jak pójdzie za rok do szkoły, ja będę jej wychowawczynią w klasie IV, więc dla obu nie będzie to dobre. W szkole mamy kilkoro dzieci sześcioletnich, różnica w klasie między nimi a siedmiolatkami kolosalna, za szybko dla nich na szkołę, ale pewnie nic na to nie poradzimy
Pozdrawiam
JulkAd 19:17, 02 kwi 2013

Gdzież te wszystkie swoje siewy trzymasz Gosia...na parapetach? ja to nie mam zapału, żeby cosik siać, w ubiegłym roku ułamałam admirałkowi gałązkę do ukorzenienia i tak na niego chucham, że na inne czasu by nie wystarczyło .....a gratki zostawiam przy okazji
kaisog1 20:07, 02 kwi 2013

Bożenko, Sylwio

Gosia bo napisałam posta w odpowiedzi na post pewnego użytkownika ale zrezygnowałam z jego publikacji.... zdenerwowałam sie trochę i mnie "poniosło"

Ewelina poczytaj ten artykuł, który zalinkowałam. ME już odchodziło od tego pomysłu parokrotnie przekładając terminy. Mam nadzieje, że jednak ta inicjatywa coś da. Bo ja nie chcę posyłać mojego dziecka jako 6 -latka do szkoły! Ważne na razie, żeby nazbierać tych podpisów. Ja jutro idę z listą do okolicznych sklepów i poprasze o podpis rodzinę i znajomych i każdego kogo napotkam.... Najlepiej usiąść i nic nie zrobić... a ja mam zamiar cus zrobić chociaż na małą skalę ale to zawsze cuś

Julita na parapecie, na podłodze (własnie przepikowane jeżówki straciły liście przez mojego kota ), na klatce schodowej Gdzie się da
nieszka 20:12, 02 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Ania nie wiem czy mam rękę... kiedyś zupełnie mi nie szło Ale to czysta oszczędność - przeliczając chociażby ostróżki, mam ich w palecie 28, w sklepie są po 8-8,5 czyli oszczędzam 224 zl!

To faktycznie może przemówić do człowieka
Ja też posiałam jeżówki ale po to by uzyskać jakieś białe (w opakowaniu był mix). Mam nadzieje ze właśnie białe się wysiały...
kaisog1 20:25, 02 kwi 2013

Nieszka ja też mam mixa, bo wysiałam swoje zbierane Mangusy i kupiłam nasiona w markecie, miksy właśnie.... ciekawe co z tego wyjdzie P.S napisałaś u mnie swojego 1600 posta
Matka 20:55, 02 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)

Słuchajcie... jeżeli nie jest Wam obojętny los 6 latków odnajdźcie punkt, w którym możecie oddać głos na poparcie tej inicjatywy. Tu jest wszystko opisane http://ratujmaluchy.pl/

Nie chcę absolutnie wzbudzać tu na forum żadnej dyskusji na ten temat. Po prostu jeżeli ktoś popiera niech poczyta tą stronę, jeżeli nie, niech sobie głowy nie zawraca Dla mnie jednak to ważne bo nie chcę by mój syn poszedł do szkoły jako sześciolatek! Szczególnie, że szkoły nie są do tego przygotowane
Tu jeszcze jeden artykuł do poczytania http://www.rp.pl/artykul/19,995608-Szkolny-survival-szesciolatka.html oczywiście dla zainteresowanych.

ja zbieram podpisy na ten cel w swoim gronie!szkoda, ze wirtualnie nie da rady
Neska 20:58, 02 kwi 2013

Gosia jedziemy na tym samym wózku. Mój Pawcio też ma iść jako 6-latek do szkoły. Znam stronę jaką podałaś i też zamierzam zbierać podpisy. Mojej Zosi się udało. To ona była tym odroczonym rocznikiem. Niestety odroczyli na dwa lata i teraz spadło na Pawełka.
nieszka 20:59, 02 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Nieszka ja też mam mixa, bo wysiałam swoje zbierane Mangusy i kupiłam nasiona w markecie, miksy właśnie.... ciekawe co z tego wyjdzie P.S napisałaś u mnie swojego 1600 posta

No to jest okazja do świętowania