Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

anula_wn 22:20, 04 kwi 2013

jutro cyknę !
a teraz idę pocztać ciut, bo kolejna książka czeka
dobrej nocki !
kaisog1 22:21, 04 kwi 2013

Dobra czekam na fotę Buziol!
monteverde 22:48, 04 kwi 2013

Fajnie poradziłaś Anuli z pomidorami a doniczek u mnie pustych całe multum, o takich
Gosia, żeby ktoś je mógł zabrać a ile idzie do śmietnika, a szkoda Kubusia jak najdłużej trzymaj w domku zdąży jeszcze do tego wariatkowa
kaisog1 22:53, 04 kwi 2013

Ania no widzisz.... ja bym zabrała ale mamy tak mało czasu zawsze..... a co do Kuby.... to jaki na to mam wpływ.... zaangażowałam się teraz w tą akcję zbierania podpisów - może to coś da. W końcu to władza jest dla narodu a nie naród dla władzy do cholerci!
Matka 22:54, 04 kwi 2013

Gosiaku, ile juz podpisów masz?
monteverde 22:56, 04 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Ania no widzisz.... ja bym zabrała ale mamy tak mało czasu zawsze..... a co do Kuby.... to jaki na to mam wpływ.... zaangażowałam się teraz w tą akcję zbierania podpisów - może to coś da. W końcu to władza jest dla narodu a nie naród dla władzy do cholerci!

dobrze myślisz z Kubusiem
kaisog1 22:57, 04 kwi 2013

Bogda niedużo bo zaczełam jak wpisałam do siebie na wątek info.... około 20. Ale nie wpisałam sie jeszcze ja i Paweł i moja rodzina. To będzie z jakieś 20 podpisów. Zostawiłam też listę w sklepie.

Ludzie nie chcą się wpisywać bo trzeba podać wszystko.... adres, nazwisko i pesel....
Matka 23:08, 04 kwi 2013

no u mnie teżpytają czy ktoś będzie ich dane przetwarzało zgrozo
Madzenka 23:27, 04 kwi 2013

Zadam głupie pytanie ...dlaczego nie chcesz Kuby wysłać do szkoły?

I od razu uchylam się przed klapsem
kaisog1 11:08, 05 kwi 2013

Marzenko juz Ci odpisuję....

Moim zdaniem Kuba absolutnie nie dorósł emocjonalnie do szkoły. Poza tym widziałam jak jest "przygotowana" szkoła do której Kuba miał by pójść.... to jest żenada... Sala jest malutka, w piwnicy tuż koło szatni. Nie mają się gdzie przebrać na zajęcia ruchowe. Gdy o to zapytałam powiedziano mi że w szatni!
Poza tym jest duże prawdopodobieństwo, że grupa będzie 40 osobowa... a dlaczego? A dlatego, że rocznik 2007 ma wybór. Góra 20 % tych dzieci trafi do szkół, reszta pójdzie z rocznikiem 2008, w którym był wyż demograficzny, i to nie są małe różnice w liczbach... Czyli w sumie do szkoły w 2014 zostaną posłane 2 roczniki na raz. Państwo polikwidowało szkoły... gdzie oni te dzieci upchną? W jakich warunkach będą się uczyć? Jak oni to sobie wyobrażają???
Poza tym jaka będzie różnica wiekowa w klasach..... nawet 23 miesiące... Poza tym są badania i o tym wie ME (ponieważ te statystyki wykonywała instytucja podległa ME), że wyniki sześciolatków są bardzo słabe. Mogłabym jeszcze dziesiątki argumentów przytoczyć...
Generalnie dla mnie ta reforma to porażka!